Първоначално изпратено от Avalaon
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от малката сестраПървоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от мечето ЙогиПървоначално изпратено от AvalaonНякой ще ми обясни ли защо след като качи малко, следва веднага спад тук ?
Нали ужким отчитат ръст в продажбите към външни пазари ?
добра компания на ниска цена трудно ще се намери))
Коментар
� -
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от мечето ЙогиПървоначално изпратено от AvalaonНякой ще ми обясни ли защо след като качи малко, следва веднага спад тук ?
добра компания на ниска цена трудно ще се намери
а Софарма е такава
Коментар
� -
Първоначално изпратено от мечето ЙогиПървоначално изпратено от AvalaonНякой ще ми обясни ли защо след като качи малко, следва веднага спад тук ?
Нали ужким отчитат ръст в продажбите към външни пазари ?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от мечето ЙогиПървоначално изпратено от AvalaonНякой ще ми обясни ли защо след като качи малко, следва веднага спад тук ?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от AvalaonНякой ще ми обясни ли защо след като качи малко, следва веднага спад тук ?
Коментар
� -
Фармацевтичният пазар ще се свие два пъти
Фармацевтичният пазар през 2010 г. може да се свие 2 пъти спрямо изминалата година. Ще продължи навлизането на много генерични медикаменти с по-ниски цени. За разлика от предходни години ще има сериозен темп на нарастване на междуфирмената задлъжнялост. Сериозно се забавят плащания от НЗОК и здравното министерство (МЗ) към търговци на едро. Това забавя плащанията към фирмите производители и има вероятност част от поръчките да се отказват поради проблеми с ликвидността. Вече касата и МЗ плащат задължения по договори доста след уговорените за това срокове. Досега сериозно забавяне имаше само в болничния сектор. Това коментира за в. Пари д-р Мария Трифонова, генерален мениджър на ЛаРош България.
За България не очаквам криза на този пазар, докато здравеопазването се управлява прозрачно и професионално, смята Стюарт Мерифийлд, регионален мениджър на Новартис Фарма-България. Според него основният въпрос е начинът за формиране на цените на лекарствата тук. Сегашната система на рефериране позволява сравняването ни със страни, където еврото не е фиксирано към локалната валута, което превръща ценообразуването в лотария. В резултат на това някои иновативни лекарства бяха изтеглени от българския пазар. Тази тенденция може да се задълбочи, ако не се предприемат адекватни мерки, предупреди Мерифийлд.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kaputovКави са тия изкупувания тука и при Медика и Севто?Какво се е чуло?
Коментар
�
Коментар