Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Аз също съм фен на Софарма и групата, но имам някои, да ги наречем, леки съмнения.
Ниското заплащане в една компания не е особено добър признак. Особено с цитираните числа, ако са верни. Тези числа не са подобаващи за сериозна компания. Изключая полирането на диаманти, нископлатените работници не носят голяма принадена стойност, а от там и печалба. От друга страна, ако това повишаваше ползата за акционерите - много добре, но уви и там нито откъм дивидентна политика, нито откъм ценови нива на акциите всичко е розово. Програмата за изкупуване само циментира статуквото. И това го говорим за най-добрата компания в Софикс-а. Като цяло много въпроси без отговор...
Не е препоръка.Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията
Коментар
-
„Само инвестират средства, продажбите на компанията растат, но никой не дава повече на служителите", споделиха те, като потвърдиха и информацията, че не е имало уволнения в дружеството, за което работят към 2 хил. човека.
По тяхна информация масово месечните заплати на заетите в производството варират между 500 - 600 лв. и не са актуализирани вече пета година. „А можеш ли да правиш нещо без производството", попитаха риторично дългогодишни служители на компанията, които свързват бъдещето си единствено с това дружество. Възнаграждението на нискоквалифицирания персонал е 290 лв.
Бонусите и премиите също не са често срещани, споделиха те. Сред привилегиите са 1.60 лв. порцион за храна ежедневно, но „да се нахраниш в стола под 3 лв. е невъзможно". Лекарствата си ги купуват от аптеките, като всеки един българин.
„Странно е, когато кажеш на някой, че работиш в Софарма и той си мисли, че служителите тук са по-високоплатени от обикновено. От всички години, през които работя за компанията, най-добре бяхме през 1990 г., когато заплатите ни наистина бяха над средните за страната", си спомниха оттам.
Въпреки недоволството си от заплащането, те все пак бяха категорични за добрите и безопасни условия на труд, които от Софарма са осигурили при производствения процес.
На въпроса за това, какво очакват да се промени за тях с пускането на новия завод, същите отговориха следното: „Надяваме се, че с новия завод ще се променят и възнагражденията ни".
Интересно - какво искат? Да им вдигнат заплатите посред кризата, когато на мнозина ги намаляват? А малко ли е, че няма нито един служител прогонен? Мене що никой не ми дава порцион? И безплатни хапчета ли искат, или просто да ги оставят да си гепят от казанът?
Иначе евала на г-н Донев за онуй интервю, дето прочетох по-долу. И на мен ми е писнало от привилегии на кой ли не - прав е, че половин милион работещи храним останалите 7 000 000.Last edited by Императорът; 06.01.2011, 14:08.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Разрешиха на „Софарма” да изкупи акциите на „Унифарм”
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=731828Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеЗаемат сигурно е на траншове и те едва ли сега са получили повече от първи транш. Какви лихви ще смяташ в ОПР като това е нов заем и сигурно първото лихвено плащане ще е след месеци, а и не знаеш каква е сумата на отделните траншове?
Нормално е да се усвоява на траншове.
С голяма вероятност може да се допусне, че лихвите по евентуалния нов кредит ще са подобни на досега плащаните от фирмата - като лихвен процент. Едва ли може да се очакват неприятни изненади в бизнеса на Софарма, а и няма условия за това.
Няма какво да се чудиш, нещата са ясни, г-н Донев през годините досега нееднократно ги е доказвал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеЛихвите няма как да се напишат по форумите. Ако си в бизнеса, ще се досетиш оринтировъчно колко са лихвите. Можеш приблизително а си ги сметнеш от ОПР.
Можем да поздварим г-н Донев за амбицозните планове и да му пожелаем успех в релизацията и експлоатацията на фабриката.
В тези тежки времена не са ного копаниите преприели такава стъпка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tiki Разгледай мнениесветлина върху тайните на изключително успешния бизнес модел на Софарма.
Донев: Приключваме с пълната модернизация на производствотоLast edited by dex; 09.12.2010, 16:46.
Коментар
-
светлина върху тайните на изключително успешния бизнес модел на Софарма.
„Само инвестират средства, продажбите на компанията растат, но никой не дава повече на служителите", споделиха те, като потвърдиха и информацията, че не е имало уволнения в дружеството, за което работят към 2 хил. човека.
По тяхна информация масово месечните заплати на заетите в производството варират между 500 - 600 лв. и не са актуализирани вече пета година. „А можеш ли да правиш нещо без производството", попитаха риторично дългогодишни служители на компанията, които свързват бъдещето си единствено с това дружество. Възнаграждението на нискоквалифицирания персонал е 290 лв.
Бонусите и премиите също не са често срещани, споделиха те. Сред привилегиите са 1.60 лв. порцион за храна ежедневно, но „да се нахраниш в стола под 3 лв. е невъзможно". Лекарствата си ги купуват от аптеките, като всеки един българин.
„Странно е, когато кажеш на някой, че работиш в Софарма и той си мисли, че служителите тук са по-високоплатени от обикновено. От всички години, през които работя за компанията, най-добре бяхме през 1990 г., когато заплатите ни наистина бяха над средните за страната", си спомниха оттам.
Въпреки недоволството си от заплащането, те все пак бяха категорични за добрите и безопасни условия на труд, които от Софарма са осигурили при производствения процес.
На въпроса за това, какво очакват да се промени за тях с пускането на новия завод, същите отговориха следното: „Надяваме се, че с новия завод ще се променят и възнагражденията ни".Last edited by модератор; 09.12.2010, 16:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеПредполагам EFG ги финансира, щом са били на откриването. Ще е интересно О. Д. ако може да хвърли повече светлина относно тази инвестиция - каква част е собствени/заемни средства, лихви, кога ще бъде пусната в експлоатация новата фабрика, какъв растеж очакват от нейното пускане.
Лихвите няма как да се напишат по форумите. Ако си в бизнеса, ще се досетиш оринтировъчно колко са лихвите. Можеш приблизително а си ги сметнеш от ОПР.
Можем да поздварим г-н Донев за амбицозните планове и да му пожелаем успех в релизацията и експлоатацията на фабриката.
В тези тежки времена не са ного копаниите преприели такава стъпка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСтартира строежът на новата могъща фабрика за хапчета - вижте новината на първа страница - още една голяма крачка в развитието на любимата ни компания - хаирлия да е.
Коментар
-
Цитат от изказване на Огнян Донев....В последните три месеца водим преговори за придобиване, но тези процеси са продължителни. ....
http://paper.standartnews.com/bg/art...article=349166Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
почти два месеца без коментар по темата !!!!!!!!!!!
и леко извън нея
***Изпълнителният директор на "Софарма" Огнян Донев е новият председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ)***
http://dnes.dir.bg/news/ivo-prokopie...b-7386977?nt=6
Честито на г-н Донев
Коментар
Коментар