IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Печалбата на Софарма скочи с 43% до 47.8 млн. лв. при консолидацията
    26 Февруари 2010 15:29

Софарма АД отчете печалба в размер на 47.802 млн. лв. в консолидирания си отчет за миналата година, като тя е нагоре 2.6 пъти спрямо 2008 г., когато е била 18.186 млн. лв. Печалбата е нагоре и спрямо неконсолидирания отчет, като в него е била 33.375 млн. лв. или нарастването е с 43%.

Консолидираните нетни приходи от продажби на фармацевтичната компания към 31.12.2009 г. са 520.751 млн. лв., като са нагоре с 10% спрямо предходната година, когато са били 472.711 млн. лв. Спрямо неконсолидираните приходи, които са 204.407 млн. лв., нарастването е 2.5 пъти.

Консолидираните общи разходи нарастват с 4% на годишна база до 472.797 млн. лв. На неконсолидирана база общите разходи бяха 171.709 млн. лв.

В консолидацията на баланса на Софарма АД са включени 17 дружества, като в повечето от тях Софарма АД притежава мажоритарния дял от над 50% от капитала. Публичните компании, включени в консолидирания баланс на Софарма АД са Българска роза Севполис АД, Софарма Трейдинг АД, Момина крепост АД и Софарма Билдингс АДСИЦ.

Коментар

• И аз съм купувал на нива между 2 и 3 лева и съм продавал доста над 4 лева и пак си купих малко над 4 лв .Наистина съжалявам, че си ги продал и не виждам повод за радост от твоя страна .... Нивата малко над 4 лева наистина бяха свързани с предишното ниво на печалба , но не и с ниво 33,3 милиона лева .
      Не е препоръка за покупко продажба.

Коментар

• Първоначално изпратено от eric
        Първоначално изпратено от мечо присъствие
        Първоначално изпратено от Императорът
        Сосен ръст от 73% - още ли смятате акцията занеатрактивна?
        Да, за мен е неатрактивна, защото цената на акцията скочи повече. Хо хо, но това не е препоръка.
        По-долу имаше коментар на малката сестра. Някой безпардонно го е изтрил. Той беше само от един ред и нямаше нищо лошо в него. Малката сестра беше написала в един ред, че дори и за нея цената не е ниска. Крива хава.
        http://www.investor.bg/?cat=5&id=93214
        Мече, малко бъркаш минало свършено със сегашно време - Акцията беше неатрактивна , при 73% ръст на печалбата Акцията вече е атрактивна. Съжалявам , че не си си купил навреме...сигурно още имаш шанс...
        Не е препоръка за покупко-продажба особено за Мечето, което чака по-ниски нива??!?!
        Опааа, съжалявам, ноо Мечето беше купило акции (минало, неопределено време) на 2,20 и ги изчисти ( почти сегашно време) на 4,05 кинта, защото счита, че ръста в цената е повече от ръста в печалбата, както вече беше посочено.
        Не е препоръка. Тук сме бикове и мечки, няма сантименталности. Който се е женил за акцията - негов проблем. Хохо

Коментар

• Първоначално изпратено от мечо присъствие
          Първоначално изпратено от Императорът
          Да, за мен е неатрактивна, защото цената на акцията скочи повече. Хо хо, но това не е препоръка.
          По-долу имаше коментар на малката сестра. Някой безпардонно го е изтрил. Той беше само от един ред и нямаше нищо лошо в него. Малката сестра беше написала в един ред, че дори и за нея цената не е ниска. Крива хава.
          http://www.investor.bg/?cat=5&id=93214
          Мече, малко бъркаш минало свършено със сегашно време - Акцията беше неатрактивна , при 73% ръст на печалбата Акцията вече е атрактивна. Съжалявам , че не си си купил навреме...сигурно още имаш шанс...
          Не е препоръка за покупко-продажба особено за Мечето, което чака по-ниски нива??!?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
              Акцията е атрактивна и ти става хубаво, когато прочетеш, че българска компания е направила такъв як ръст за една година и то в по-голямата си част от износ. Браво за резултатите и дано и други български компании да вземат пример от Софарма. Не е препоръка за покупко-продажба.

Коментар

• Дам, като има условия за обезценка на дъщерни дружества, Софарма си я прави. После защо имало повече доверие в тази компания и защо се търгувала на по-високи мултипъли...
                Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Сосен ръст от 73% - още ли смятате акцията занеатрактивна?
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• http://www.investor.bg/?cat=5&id=93214

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
                      Първоначално изпратено от мечето Йоги
                      Първоначално изпратено от Avalaon
                      Някой ще ми обясни ли защо след като качи малко, следва веднага спад тук ?
                      Нали ужким отчитат ръст в продажбите към външни пазари ?
                      Моето скромно обяснение, е че, растежите вече са калкулирани в предишен момент, някой който се е сетил е купил на 2 кинта, на евтинийка, а сега може да си кешира спокойно. Може да е и куроператора, хаха. Не е препоръка.
                      А, не е Куроператора! Софарма на тия цени не е атрактивна.
                      Е, мислех, че си купил на 2 кинта и че си на една мноого добра печалба, и можеш да шиткаш, т.е. четкам те Куре )))
                      Радвам се обаче, и че се обади, т.е. не си заебал съвсем форума ))
                      А за цената и атрактивността - напълно се съгласявам.
                      Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
                        Поздравления за точния и балансиран коментар, Батя. И според мен акцията изчерпа сериозния си потенциал за растеж, но в същото време се утвърждава като добро убежище във волатилни времена.
                        ай стига глупости бе, кажи нещо по-смислено накрая.

Коментар

• Прави сте донякъде - никой не очаква цената да стане 6 лева в близките няколко седмици, но на всички е ясно, че това е най-стойностната компания , листвана на БФБ с добър потенциал за развитие, която дори по време на криза подобрява показателите си , разширява дейността си и има ясна визия за бъдещето. Тук инвеститорите виждат добър и ефективен мениджмънт, стабилност и просперитет.
                          Не е препоръка за покупко-продажба.

Коментар

• Поздравления за точния и балансиран коментар, Батя. И според мен акцията изчерпа сериозния си потенциал за растеж, но в същото време се утвърждава като добро убежище във волатилни времена.

Коментар

• Просто е борба между купувачи и продавачи.
                              Според мен по тази позиция и дата лагера си имат добри аргументи.
                              По-консерватините инвеститори влизат търсейки стабилна, качествена компания, незасегната от кризата.
                              Продавачите пък явно оценяват че има по-доходоностни предложения на БФБ в момента.
                              И двете страни са прави за своята си гледна точка и явно текущите цени удовлетворяват и едните и другите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki
                                Първоначално изпратено от Avalaon
                                То постоянно добри резултати, па като качи малко - веднага на другия ден пада обратно. Що така ?
                                Вчера зададе същия въпрос и получи отговор от Мечето Йоги.Не те ли задоволи отговора.
                                честно казано - не. не виждам логика. по-скоро оставам с впечатление / по аналогия с форекса / че сякаш се пази някакво ниво. Тъкмо стигне до него и пак надолу.
                                Не казвам, че той не може да е прав, но не ме удовлетворява това.

Коментар

Working...
                                X