Първоначално изпратено от znae6t
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Арома АД (AROM / AROMA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнениеА това вече променя нещата. Спомням си когато 2011 или 2012 г. правиха преобразуване чрез отделяне на Арома риъл естейт, към плана за преобразуване беше приложена и ликвидационна стойност на Арома АД след отделянето и оценката беше, не претендирам за точна цифра, но беше около 2.50 лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПреци, пускай жалби- Не се плашиНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Според мен това търгово ще бъде с окончателна забрана за публикуване!
След като не е налична оценката в търговото, мисля че основното на което трябва да се акцентира при възраженията до КФН е значителната разлика от нетната стойност на активите на акция.
Според Наредба 41,
(3) Комисията за финансов надзор, наричана по-нататък "комисията", съответно
заместник-председателят на комисията, ръководещ управление "Надзор на
инвестиционната дейност", може в хода на съответното административно производство по
реда на чл. 124, 126г или 152 ЗППЦК да изиска от заявителя да изготви оценка на акциите
на дружеството по метода на ликвидационната стойност, когато e налице някое от
следните обстоятелства:
5. оценката на дружеството по метода "Нетна стойност на активите" (без корекции)
надхвърля с повече от 1,5 пъти предложената от заявителя справедлива цена (разменна
стойност);
А това вече променя нещата. Спомням си когато 2011 или 2012 г. правиха преобразуване чрез отделяне на Арома риъл естейт, към плана за преобразуване беше приложена и ликвидационна стойност на Арома АД след отделянето и оценката беше, не претендирам за точна цифра, но беше около 2.50 лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПреци, пускай жалби- Не се плаши))
Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеМного нагли тези Луканови,... Цената уважаеми Луканови трябва да започне от собствения капитал на акция - 1,55 лева, за да говорим за някаква справедливост, макар и това да не е много. Ще видим КФН какво ще направи, но според мен ще го пусне, защото и те са много нагли.
При севтото пускахте ли сигнали и тн. прошения и жалби към наглярите ?Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Знам, много съм лъган..От началото но БФБ съм..Така навремето пак с Елана ни измамиха и за жълти стотинки отписаха Агрополихим, а после и други..Много грубо беше и със Слънце БТ..Това обаче не значи, че не трябва да търсим правата и да мълчим..Навремето един от шефовете на КФН оправда безобразията с аргумента..Ами никой не се е оплакал..
Коментар
-
Знаеш ли колко вежлив , задоволителен и ОБРАЗОВАТЕЛЕН /за мен/ отговор получих по казуса със "СЕВТО" ,......ноооо, - пост фактум ! -забележи !
Не ми свърши никаква работа , освен за урок при следващ случай на вливане .
Да не се получи и тук така , да си получим напътствията , но не за случаят сега !!! - мнооого ме съмняват... независимо че ни четат
Коментар
-
Прав си, но в случая предложението е даже под номинала и много се различава от стойността на активите и счетоводната стойност..Нашите жалби ще бъдят най доброто основание на КФН ДА ГИ ВЪРНЕ..Аз затова предложих да набележим възражения и масово да ги изпратим в Комисията..Тук винаги много са ощетявали миноритарите, но този път и Елана са съпричастни..Нищо няма да ни наврди повече от мълчанието и примирението..
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеТрябва да заявявате и изпращате несъгласието си не само тук , а и до КФН.
Ако имаш търговото пред себе си може да пращаш жалба точка по точка защо смяташ че не са прави, но реално няма как да го направим.
Коментар
Коментар