Първоначално изпратено от BSEtrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Арома АД (AROM / AROMA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеЗдравейте колеги, какво става тук, дали от дружеството и от Елана продължават да умуват как да накъдрят нещата че да мине търговото за без пари
Картинката е повече от ясна, дружеството върви много обещаващо, както сами си казват в отчета:
От 2010 г. насам тренда е доста видим -
Печалба
2010 -214хил лв
2011 +549хил лв
2012 +968хил лв
2013 +1.319млн лв
2014 +1.524млн лв
При ЕБИТДА картинката е същата
2010 1.9 млн лв
2011 2.4 млн лв
2012 2.4 млн лв
2013 3.2 млн лв
2014 3.4 млн лв
На тази цена дето се опитват да прокарат рейшотата са доста атрактивни според мен:
P/E 8.95
P/B 0.57
EV/EBITDA 6.01
P/CFO 2.40
Това да твърдиш че си оценил компанията справедливо, на по-малко от десет пъти годишната печалба, или на малко над половината от балансовата стойност или пък оперативният паричен поток за последните 3 години да е по-голям от пазарната капитализация ... аз не съм съгласен че е справедливо. Нито на парични потоци е лесно да го докараш че тренда е надолу, нито като активи можеш да се бориш че струва наполовина, ама методи бол Имат спад в реализацията на продуктите за коса с 5.04%, но го наваксват повече от убедително с продуктите за уста +20.93%, за кожата +9.37% и измиващите продукти +21.24%.
КФН да го спира до дупка, докато се вразумят!!!Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеАз също се надявам на по-нормална цена. Дано КФН вдигне цената.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Здравейте колеги, какво става тук, дали от дружеството и от Елана продължават да умуват как да накъдрят нещата че да мине търговото за без пари
Картинката е повече от ясна, дружеството върви много обещаващо, както сами си казват в отчета:
През последните пет години дружеството успешно се преориентира и препозиционира и към момента над 90% от продажбите се реализират в рамките на ЕС. От началото на 2014 г. дружеството вече извършва производствената си дейност в новоизградения завод, който гарантира постигане на добри производствени практики, стандарт изискван от повечето световни търговци и производители. ... Основни за дружеството пазари са Великобритания, Франция, Скандинавските държави, България, Румъния, балкански полуостров и близкия изток. На тези пазари компанията има сключени директни договори с водещи търговци на едро и дребно като произвежда продукти под техни търговски марки.
Печалба
2010 -214хил лв
2011 +549хил лв
2012 +968хил лв
2013 +1.319млн лв
2014 +1.524млн лв
При ЕБИТДА картинката е същата
2010 1.9 млн лв
2011 2.4 млн лв
2012 2.4 млн лв
2013 3.2 млн лв
2014 3.4 млн лв
На тази цена дето се опитват да прокарат рейшотата са доста атрактивни според мен:
P/E 8.95
P/B 0.57
EV/EBITDA 6.01
P/CFO 2.40
Това да твърдиш че си оценил компанията справедливо, на по-малко от десет пъти годишната печалба, или на малко над половината от балансовата стойност или пък оперативният паричен поток за последните 3 години да е по-голям от пазарната капитализация ... аз не съм съгласен че е справедливо. Нито на парични потоци е лесно да го докараш че тренда е надолу, нито като активи можеш да се бориш че струва наполовина, ама методи бол Имат спад в реализацията на продуктите за коса с 5.04%, но го наваксват повече от убедително с продуктите за уста +20.93%, за кожата +9.37% и измиващите продукти +21.24%.
КФН да го спира до дупка, докато се вразумят!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеДаже не знаем кога са го внесли, а КФН мълчи, те нямат заседание от 2 седмици вече...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТочно това е практиката- мълчаливо съгласие..на КФН..И после защо всички били срещу този контролен орган и искали да ги трансформират....Тук обратното изкупуване при тези показатели и история , не трябва да е под номинал, а над 2 лева..Но явно Луканов пак лукаво плаща и мами...Аз ще пусна жалба все пак..Моля и ВАС- да ги засипем този път..
Търговите предложения се регистрират в комисията и могат да бъдат публикувани, ако в срок 20 работни дни комисията не издаде временна забрана. Непроизнасянето на комисията в сроковете по изречение първо се смята за мълчаливо потвърждение на търговото предложение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениенякои има ли котировки за Арома Риъл Естейт че аз нямам, новини за спиране от търговия не виждам
Коментар
-
Точно това е практиката- мълчаливо съгласие..на КФН..И после защо всички били срещу този контролен орган и искали да ги трансформират....Тук обратното изкупуване при тези показатели и история , не трябва да е под номинал, а над 2 лева..Но явно Луканов пак лукаво плаща и мами...Аз ще пусна жалба все пак..Моля и ВАС- да ги засипем този път..
Коментар
-
Ще го отпишат,ако съберат над 95%,което ще стане.Стана при Козметикса,ще стане и тук и при Естейта.КФН ще върне предложениет,колкото да ни замаже очите,ще ги вдигнат до 0.901 и ще го пуснат(няма да се произнесат).Най-лошото е,че не можем да направим нищо по АПК.Можем единствено по ГПК,но това е дълго,сложно и скъпо.А и как ще се сборим с Венци Стоев(адвоката).Така е на БФБ...."като не ви харесва не инвестирайте..."(от отговор на КФН)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gilgamesh Разгледай мнениеБлагодаря за отговора. Лек и успешен ден. Весели празници.
Весели празници и на теб!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеНека първо да видим какво ще каже КФН, в 99% от случаите се връща търговото и следва в повечето случаи по-висока цена; след това или го спират окончателно и ще трябва ново търгово (тогава обикновено на още по-висока - справка от тази година Пампорово АД) или го пускат от КФН още на втората цена. Тогава имаш търгово 100 страници четеш, мислиш, отделно разбираш за отписване ли е (личното ми мнение е че ще е за отписване, ще се опита да събере 2.5% и да мине 95% и да направи скуиз аут). Ако има 95% ще може да се отпише и да изкупи принудително акциите ти на цената на търговото. Ако няма скуиз аут и се отпише, оставаш с акциите в непублично дружество с всичките му рискове.
Коментар
-
Този опит за търгово под номинала е поредния скандал..Преди години така беше отписан в ущърб на миноритарните акционери Агрополихим , а по късно и Още няколко компании..Въпреки жалбите ни бяхме ограбени и при Слънце БТ.Сигурен съм , че по някои пак Елана бяха активния ИП..С мълчаливото съгласие на КФН..По късно тогавашния председател на КФН за да защити скандалните грабежи на миноритарите беше заявил- ами никой не се е оплакал..Значи законите се спазват само , когато се оплакваме..Затова моля всички акциионери сега да се жалват и питат в КФН..Става много лесно на страницата на КФН има онлайн връзка за жалби и въпроси..
МОЛЯ КФН ДА СЕ САМОСЕЗИРА И ДА СПРЕ ТОВА СКАНДАЛНО НИСКО ОБРАТНО ИЗКУПУВАНЕ..
Коментар
Коментар