IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Арома АД (AROM / AROMA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
    Здравейте колеги, какво става тук, дали от дружеството и от Елана продължават да умуват как да накъдрят нещата че да мине търговото за без пари

Картинката е повече от ясна, дружеството върви много обещаващо, както сами си казват в отчета:

От 2010 г. насам тренда е доста видим -
    Печалба
    2010 -214хил лв
    2011 +549хил лв
    2012 +968хил лв
    2013 +1.319млн лв
    2014 +1.524млн лв
    При ЕБИТДА картинката е същата
    2010 1.9 млн лв
    2011 2.4 млн лв
    2012 2.4 млн лв
    2013 3.2 млн лв
    2014 3.4 млн лв

На тази цена дето се опитват да прокарат рейшотата са доста атрактивни според мен:
    P/E 8.95
    P/B 0.57
    EV/EBITDA 6.01
    P/CFO 2.40

Това да твърдиш че си оценил компанията справедливо, на по-малко от десет пъти годишната печалба, или на малко над половината от балансовата стойност или пък оперативният паричен поток за последните 3 години да е по-голям от пазарната капитализация ... аз не съм съгласен че е справедливо. Нито на парични потоци е лесно да го докараш че тренда е надолу, нито като активи можеш да се бориш че струва наполовина, ама методи бол Имат спад в реализацията на продуктите за коса с 5.04%, но го наваксват повече от убедително с продуктите за уста +20.93%, за кожата +9.37% и измиващите продукти +21.24%.

КФН да го спира до дупка, докато се вразумят!!!
    Напълно съм съгласен с теб, ако КФН пусне такава или подобна цена, ще бъде скандално.

Коментар

Здравейте колеги, какво става тук, дали от дружеството и от Елана продължават да умуват как да накъдрят нещата че да мине търговото за без пари

Картинката е повече от ясна, дружеството върви много обещаващо, както сами си казват в отчета:

Печалба
      2010 -214хил лв
      2011 +549хил лв
      2012 +968хил лв
      2013 +1.319млн лв
      2014 +1.524млн лв
      2010 1.9 млн лв
      2011 2.4 млн лв
      2012 2.4 млн лв
      2013 3.2 млн лв
      2014 3.4 млн лв

На тази цена дето се опитват да прокарат рейшотата са доста атрактивни според мен:
      P/E 8.95
      P/B 0.57
      EV/EBITDA 6.01
      P/CFO 2.40

Това да твърдиш че си оценил компанията справедливо, на по-малко от десет пъти годишната печалба, или на малко над половината от балансовата стойност или пък оперативният паричен поток за последните 3 години да е по-голям от пазарната капитализация ... аз не съм съгласен че е справедливо. Нито на парични потоци е лесно да го докараш че тренда е надолу, нито като активи можеш да се бориш че струва наполовина, ама методи бол Имат спад в реализацията на продуктите за коса с 5.04%, но го наваксват повече от убедително с продуктите за уста +20.93%, за кожата +9.37% и измиващите продукти +21.24%.

Според мен, цифри написани тук нищо няма да ти помогнат за кфн. Подавай им силно обоснован сигнал, докато е време и ако трябва лично го занеси с входящия номер и т.н, защото ако си мислиш, че ще се трогнат да се самосезирват - трай коньо за зелена трева )))
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Аз също се надявам на по-нормална цена. Дано КФН вдигне цената.
        Дано обаче вдигне нагоре, а не надолу! Да, и това се е случвало - Имаме съвсем пресен случай от преди 2 месеца на решение от тази комбинаторна двойка (кфн+елана), вярно ставаше дума за поглъщане на едно дружество от друго, но по същество и това може така да се нарече - мажото иска да лапне картонките на слисаните хакционери. - Та по-добре разучи историята на въпросното събитие, за да се презастраховаш от крайности в надеждите
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Аз също се надявам на по-нормална цена. Дано КФН вдигне цената.

Коментар

• Здравейте колеги, какво става тук, дали от дружеството и от Елана продължават да умуват как да накъдрят нещата че да мине търговото за без пари

През последните пет години дружеството успешно се преориентира и препозиционира и към момента над 90% от продажбите се реализират в рамките на ЕС. От началото на 2014 г. дружеството вече извършва производствената си дейност в новоизградения завод, който гарантира постигане на добри производствени практики, стандарт изискван от повечето световни търговци и производители. ... Основни за дружеството пазари са Великобритания, Франция, Скандинавските държави, България, Румъния, балкански полуостров и близкия изток. На тези пазари компанията има сключени директни договори с водещи търговци на едро и дребно като произвежда продукти под техни търговски марки.
            Печалба
            2010 -214хил лв
            2011 +549хил лв
            2012 +968хил лв
            2013 +1.319млн лв
            2014 +1.524млн лв
            2010 1.9 млн лв
            2011 2.4 млн лв
            2012 2.4 млн лв
            2013 3.2 млн лв
            2014 3.4 млн лв

P/E 8.95
            P/B 0.57
            EV/EBITDA 6.01
            P/CFO 2.40

Коментар

• Все пак се сетиха в последния момент

Издава временна забрана за търгово предложение от Димитър Луканов за закупуване чрез инвестиционен посредник „Елана Трейдинг” АД на акции на „Арома” АД от останалите акционери на дружеството;

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                Даже не знаем кога са го внесли, а КФН мълчи, те нямат заседание от 2 седмици вече...
                Доколкото бях смятал мисля че утре се пада последния срок комисията да го спре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Точно това е практиката- мълчаливо съгласие..на КФН..И после защо всички били срещу този контролен орган и искали да ги трансформират....Тук обратното изкупуване при тези показатели и история , не трябва да е под номинал, а над 2 лева..Но явно Луканов пак лукаво плаща и мами...Аз ще пусна жалба все пак..Моля и ВАС- да ги засипем този път..
                  Даже не знаем кога са го внесли, а КФН мълчи, те нямат заседание от 2 седмици вече...

Търговите предложения се регистрират в комисията и могат да бъдат публикувани, ако в срок 20 работни дни комисията не издаде временна забрана. Непроизнасянето на комисията в сроковете по изречение първо се смята за мълчаливо потвърждение на търговото предложение.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                    някои има ли котировки за Арома Риъл Естейт че аз нямам, новини за спиране от търговия не виждам
                    Купува - 0.584/1000 бр., продава- 0.65/200 бр.; последна сделка - 0.53/174 бр.

Коментар

• някои има ли котировки за Арома Риъл Естейт че аз нямам, новини за спиране от търговия не виждам
                      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Точно това е практиката- мълчаливо съгласие..на КФН..И после защо всички били срещу този контролен орган и искали да ги трансформират....Тук обратното изкупуване при тези показатели и история , не трябва да е под номинал, а над 2 лева..Но явно Луканов пак лукаво плаща и мами...Аз ще пусна жалба все пак..Моля и ВАС- да ги засипем този път..

Коментар

• Ще го отпишат,ако съберат над 95%,което ще стане.Стана при Козметикса,ще стане и тук и при Естейта.КФН ще върне предложениет,колкото да ни замаже очите,ще ги вдигнат до 0.901 и ще го пуснат(няма да се произнесат).Най-лошото е,че не можем да направим нищо по АПК.Можем единствено по ГПК,но това е дълго,сложно и скъпо.А и как ще се сборим с Венци Стоев(адвоката).Така е на БФБ...."като не ви харесва не инвестирайте..."(от отговор на КФН)

Коментар

• Първоначално изпратено от Gilgamesh Разгледай мнение
                            Благодаря за отговора. Лек и успешен ден. Весели празници.
                            Отворих уведомленията за търгови предложения на Пампорово от тази година преди отписването - първата предложена цена 4.71лв, после 7.58лв и накрая им одобриха търговото с цена 7.80лв. Така че надежда има, остава само КФН да иска да си върши работата.

Весели празници и на теб!

Коментар

Нека първо да видим какво ще каже КФН, в 99% от случаите се връща търговото и следва в повечето случаи по-висока цена; след това или го спират окончателно и ще трябва ново търгово (тогава обикновено на още по-висока - справка от тази година Пампорово АД) или го пускат от КФН още на втората цена. Тогава имаш търгово 100 страници четеш, мислиш, отделно разбираш за отписване ли е (личното ми мнение е че ще е за отписване, ще се опита да събере 2.5% и да мине 95% и да направи скуиз аут). Ако има 95% ще може да се отпише и да изкупи принудително акциите ти на цената на търговото. Ако няма скуиз аут и се отпише, оставаш с акциите в непублично дружество с всичките му рискове.
                              Благодаря за отговора. Лек и успешен ден. Весели празници.

Коментар

• Този опит за търгово под номинала е поредния скандал..Преди години така беше отписан в ущърб на миноритарните акционери Агрополихим , а по късно и Още няколко компании..Въпреки жалбите ни бяхме ограбени и при Слънце БТ.Сигурен съм , че по някои пак Елана бяха активния ИП..С мълчаливото съгласие на КФН..По късно тогавашния председател на КФН за да защити скандалните грабежи на миноритарите беше заявил- ами никой не се е оплакал..Значи законите се спазват само , когато се оплакваме..Затова моля всички акциионери сега да се жалват и питат в КФН..Става много лесно на страницата на КФН има онлайн връзка за жалби и въпроси..
                                МОЛЯ КФН ДА СЕ САМОСЕЗИРА И ДА СПРЕ ТОВА СКАНДАЛНО НИСКО ОБРАТНО ИЗКУПУВАНЕ..

Коментар

Working...
                                X