Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
И ти - ако имаше избор между стотици качествени и ценни компании - нямаше да инвестираш 10 Б никъде, камо ли на нисколиквидна борса. Възможно е да си на борсата отпреди мене, лошото е, че оттогава не си мръднал нито крачка напред. Колкото получавам от чужбина - толкова... всяка година стават все повече.
Дано Атерата издуха Ford по ръст - защото Атерки имам и ще имам, а Ford докъм след около 5 месеца - не. За Атерата ти се доверявам - защото разбираш от зърнарство - но догодина се очертава крайно жалък дивидент - а това е дивидентна акция... апропо - как виждаш да прави ръст, ако догодина дивидентченцето е 4.8 стинки например? Това: сериозен въпрос, ако искаш - отговори в темата за Атерата.
За Атера - ще изчакаме резултатите от 2019 и 2020г !!!
- 1 like
Коментар
-
ДАЛИ Атерата е 01.4% откак си я взе - я пак си помисли? И процентът няма значение - въпросът е, че ти упорстваш в грешките си, а аз ги отчитам адекватно и имам готовност и план за реакция и корекция.
За Форд ти дадох графиката -25% от началото на годината.Аз работя с цифри и % ежесекундно, а математиката ми е хобиКъде си тръгнал да ми говориш за цифри.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
От кое време си инвестирал нещо повече от 10 хилки, че не разбрах?????
Защото за това време, което казваш, на борсата с акции бяхме 20 човека и се знаехме, но теб те нямаше там никакъв !!!!! Дори и с мижавите ти акции те нямаше !!!! Какво се тръгнал на човека да правиш изречения.
Няма как от акции в чужбина да получаваш нещо повече от 300лв дивидент на година. С такава сума не можеш само разходите за нета да си платиш, къде остава амортизацията на компа, особено на клавиатурата от драскането във форума. Вземи се поспри с хвалбите - поне малко ги намали, МАЛКО, не много !!!
За Атерата трябва още една такава година в зърнопроизводството и ще издуха Форд по ръстове няколко пъти!!!! Преди пишех първи, че в Атерата ще има проблеми, сега е обратното - запиши си го!!!! Последните две години бяха добри за фермерите в БГ, спор няма, че понатрупаха пак резерви.
Дано Атерата издуха Ford по ръст - защото Атерки имам и ще имам, а Ford докъм след около 5 месеца - не. За Атерата ти се доверявам - защото разбираш от зърнарство - но догодина се очертава крайно жалък дивидент - а това е дивидентна акция... апропо - как виждаш да прави ръст, ако догодина дивидентченцето е 4.8 стинки например? Това: сериозен въпрос, ако искаш - отговори в темата за Атерата.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
За математика се оказа че наистина си много зле,остава да видим дали си в ред . Атерата е -1.4% докато тоя шит -25% .Правиш ли разлика между тея числа ?Last edited by Императорът; 07.09.2018, 19:49.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Я, Вълчан, де изчезна, бе?
Баце - и твоята единствена акция падна, така че все едно не си взел никакъв дивидент, ама ти подскачаше кат` тако`а... какво стана? Къде видя, че се радвам като малко дете - просто информирам какво е пъкнало като дивидент. Още преди време казах, че тая акция ще я разкарам, не ми харесва задлъжнялостта на компанията. За разлика от тебе, аз не отричам нито, че някоя компания, в която съм инвестирал, се е скофтила, нито че съм сбъркал, като съм заложил дългосрочно на нея. Разбира се - некраткото цоцане на дивиденти от - ще ми помогне да се измъкна с минимална или дори с никаква загуба.
1% дивидент - повече е - и това е на тримесечие - не е като твойта любима Атера. Всъщност доходността им е сходна. Вместо да се чудиш дали са в ред хора, които инвестират от времето, когато си щъкал с памперс, вземи чети.
Защото за това време, което казваш, на борсата с акции бяхме 20 човека и се знаехме, но теб те нямаше там никакъв !!!!! Дори и с мижавите ти акции те нямаше !!!! Какво се тръгнал на човека да правиш изречения.
Няма как от акции в чужбина да получаваш нещо повече от 300лв дивидент на година. С такава сума не можеш само разходите за нета да си платиш, къде остава амортизацията на компа, особено на клавиатурата от драскането във форума. Вземи се поспри с хвалбите - поне малко ги намали, МАЛКО, не много !!!
За Атерата трябва още една такава година в зърнопроизводството и ще издуха Форд по ръстове няколко пъти!!!! Преди пишех първи, че в Атерата ще има проблеми, сега е обратното - запиши си го!!!! Последните две години бяха добри за фермерите в БГ, спор няма, че понатрупаха пак резерви.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Баце ,тя акцията паднала с 25% от началото на годината https://finance.yahoo.com/chart/F#ey...YXJ0In19fX0%3D
,ти ще се чупиш да постваш тук и се радваш като малко дете на 1% дивидент.Почвам да се чудя в ред ли си?
Другия вариант е да си много зле с математиката и да не можеш да си направиш сметката че си вътрешна гума и то много
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеБаце - и твоята единствена акция падна, така че все едно не си взел никакъв дивидент, ама ти подскачаше кат` тако`а... какво стана?
- 1 like
Коментар
-
Баце ,тя акцията паднала с 25% от началото на годината https://finance.yahoo.com/chart/F#ey...YXJ0In19fX0%3D
,ти ще се чупиш да постваш тук и се радваш като малко дете на 1% дивидент.Почвам да се чудя в ред ли си?
Баце - и твоята единствена акция падна, така че все едно не си взел никакъв дивидент, ама ти подскачаше кат` тако`а... какво стана? Къде видя, че се радвам като малко дете - просто информирам какво е пъкнало като дивидент. Още преди време казах, че тая акция ще я разкарам, не ми харесва задлъжнялостта на компанията. За разлика от тебе, аз не отричам нито, че някоя компания, в която съм инвестирал, се е скофтила, нито че съм сбъркал, като съм заложил дългосрочно на нея. Разбира се - некраткото цоцане на дивиденти от - ще ми помогне да се измъкна с минимална или дори с никаква загуба.
1% дивидент - повече е - и това е на тримесечие - не е като твойта любима Атера. Всъщност доходността им е сходна. Вместо да се чудиш дали са в ред хора, които инвестират от времето, когато си щъкал с памперс, вземи чети.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Нулев е повече от прав - това ми е една от най-малките позиции в. Обикновено около началото на годината - и извънредният дивидент цената се качва, тогава ще се бяга от туканка - дума да няма.
Другия вариант е да си много зле с математиката и да не можеш да си направиш сметката че си вътрешна гума и то многоLast edited by kurta007; 07.09.2018, 19:21.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Хубаво за Форд, но колко е паднала цената на акциите им за последните 3 месеца ???
https://finviz.com/quote.ashx?t=FМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДивидент от Ford - пъкнал - 0.105 зеленички на акция.
Дивидент от Pfizer - пъкнал - 0,238 зеленички на акция.
И двата: тримесечни.
https://finviz.com/quote.ashx?t=F
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Тони: този се самоубива, щото не си е купил Pfizer навреме ли? Ного е смешен !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДивидент от Ford - пъкнал - 0.105 зеленички на акция.
Дивидент от Pfizer - пъкнал - 0,238 зеленички на акция.
Коментар
Коментар