Първоначално изпратено от mancev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
И при мен пъкна дивидентчето от Gazprom - 0,184 зеленички на акция.
И при вас ли толкова, другари? Защо толкова ного? Очаквах с около цент по-малко.
Фортиссов - ако някоя акция е около 1.88% от тежестта на твоят портфейл - ще можеш ли с дивидентът да си купиш кола? Стига си мрънкял кат` тако`а.
Спрямо цената от 03.01.2018 (знаете моята методология на изчисление) - 3.79 еврака нва АДР-че - дивидентната сгода на Газпром е 4.19% - тоест - съизмерима с по-сгодната част от нашите акции на БФБ-то. Разбира се - колосалната разлика в могъществото е извън всякакви сравнения...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
Колко много бе самохвалко? С толкова писане из форума трябва поне милион да гушнеш дивиденти, а на теб и да живееш не ти стигат!!!
Що се нервиш, сега? И мене ме е яд, че ни падат Трейдинговите акции, ама не се чудя с кого да се карам.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЕ-е-е-е-е - при нас още няма - не е честно - аз съм от Евро финанс, аз - Императорът - по традиция - пръв нагувичвам дивидентите...
Чакам от вчера - дори питах посредниците: "Пъкна ли?", те казват: "Още не е пъкнал"
Вярвам - ще пъкне понеделник...
Мълчание - защото - поне при мене - август месец - празно - само Газпром снася. Ама другият месец - сосно ще се гувичи, ного, ного дивиденти.
- 1 like
Коментар
-
Е-е-е-е-е - при нас още няма - не е честно - аз съм от Евро финанс, аз - Императорът - по традиция - пръв нагувичвам дивидентите...
Чакам от вчера - дори питах посредниците: "Пъкна ли?", те казват: "Още не е пъкнал"
Вярвам - ще пъкне понеделник...
Мълчание - защото - поне при мене - август месец - празно - само Газпром снася. Ама другият месец - сосно ще се гувичи, ного, ного дивиденти.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнениеПовече не говорете за дивиденти,защото само си разтягате локуми.Това е дивидент..............
"Депутатът от ДПС Делян Пеевски декларира доходи от 37 101 195 лева от дивиденти за миналата година. Те са посочени в декларацията му за имущество и интереси за 2017 г., която е подал в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.
Dnevnik.bg
- 1 like
Коментар
-
Повече не говорете за дивиденти,защото само си разтягате локуми.Това е дивидент..............
"Депутатът от ДПС Делян Пеевски декларира доходи от 37 101 195 лева от дивиденти за миналата година. Те са посочени в декларацията му за имущество и интереси за 2017 г., която е подал в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.
Dnevnik.bg
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
Тя логиката е ясна. Колко често правиш подобни врътки? Цените мърдат непрекъснато. Смяташ ли таксите за тези ребалансирания? От описаната операция си на плюс 34 лева. Колко комисионни би платил на брокерите за нея?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
Още по лесно да смята:
2010г е купил акции от дадена компания за 20 000 лв примерно.
Смята през годините колко лв дивиденти е взел ,дели на годините и получава средногодишен дивидент.И смята в % от първоначалната сума.
Едногодишния дивидент ,както го смяташ ти ,и то го казваш даже в долари а не в % , не дава никаква информация дали или не да се инвестира СЕГА.За това решение се взимат съвсем други неща.
И не е толкова важно колко е средногодишният дивидент в миналото - защото ние инвестираме в бъдещето.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Да, ама картинката е друга. Смятаме примерно:
100 акции на Мишокът струват около 4100 лв сега. Дивидентът им е 114 лв - след 5% данък дивидент.
С 4.1 Б обаче ти би могъл да си купиш (преди ексдивидентната дата) около например 528 Газпромски АДР-чета, от които да гувикнеш 94 зеленички (и малко повече) - т.е. около 158 лв... и то след 30% данък дивидент.
Коментар
Коментар