IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
    При Софарма имоти мина ли увеличението? Кога ще се изплатят дивидента, знае ли се вече?
    В сайтът им - мисля - пише: 29-ий септември.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• При Софарма имоти мина ли увеличението? Кога ще се изплатят дивидента, знае ли се вече?

Коментар

• Да и при мен е толкова
        бавно и тихо нагоре

Коментар

• И при мен пъкна дивидентчето от Gazprom - 0,184 зеленички на акция.

И при вас ли толкова, другари? Защо толкова ного? Очаквах с около цент по-малко.

Фортиссов - ако някоя акция е около 1.88% от тежестта на твоят портфейл - ще можеш ли с дивидентът да си купиш кола? Стига си мрънкял кат` тако`а.

Спрямо цената от 03.01.2018 (знаете моята методология на изчисление) - 3.79 еврака нва АДР-че - дивидентната сгода на Газпром е 4.19% - тоест - съизмерима с по-сгодната част от нашите акции на БФБ-то. Разбира се - колосалната разлика в могъществото е извън всякакви сравнения...
          Last edited by Императорът; 27.08.2018, 11:54. Причина: Сгодата от.

Коментар

• Не пиши суми,че ще се смеят всички. Девет дивидента за няма и джобни пари!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

Колко много бе самохвалко? С толкова писане из форума трябва поне милион да гушнеш дивиденти, а на теб и да живееш не ти стигат!!!
              Ного, бе, драги Форти. Около девет дивидентченца.

Що се нервиш, сега? И мене ме е яд, че ни падат Трейдинговите акции, ама не се чудя с кого да се карам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Е-е-е-е-е - при нас още няма - не е честно - аз съм от Евро финанс, аз - Императорът - по традиция - пръв нагувичвам дивидентите...

Чакам от вчера - дори питах посредниците: "Пъкна ли?", те казват: "Още не е пъкнал"

Вярвам - ще пъкне понеделник...

Мълчание - защото - поне при мене - август месец - празно - само Газпром снася. Ама другият месец - сосно ще се гувичи, ного, ного дивиденти.
                Колко много бе самохвалко? С толкова писане из форума трябва поне милион да гушнеш дивиденти, а на теб и да живееш не ти стигат!!!

Коментар

• Е-е-е-е-е - при нас още няма - не е честно - аз съм от Евро финанс, аз - Императорът - по традиция - пръв нагувичвам дивидентите...

Чакам от вчера - дори питах посредниците: "Пъкна ли?", те казват: "Още не е пъкнал"

Вярвам - ще пъкне понеделник...

Мълчание - защото - поне при мене - август месец - празно - само Газпром снася. Ама другият месец - сосно ще се гувичи, ного, ного дивиденти.
                  Last edited by Императорът; 24.08.2018, 20:48. Причина: Септемврий - жътва богата.

Коментар

• Голямо мълчание тука, само за статистиката - дивидентът GAZ е наличен.

Коментар

• Да се върнем малко на темата - дивидента от Неох вчера е "пъкнал" както казва Импето. В моя случай представлява една вечеря за двама
                      Last edited by 15%; 07.08.2018, 14:05.
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнение
                        Повече не говорете за дивиденти,защото само си разтягате локуми.Това е дивидент..............
                        "Депутатът от ДПС Делян Пеевски декларира доходи от 37 101 195 лева от дивиденти за миналата година. Те са посочени в декларацията му за имущество и интереси за 2017 г., която е подал в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.
                        Dnevnik.bg
                        Няма какво да говорим, направо закриваме темата за дивидентите ! И това е само официално обявеното, а другото колко е ниКОЙ не знае ! Държава на абсурдите сме ! Казват, че е проверяван много пъти и е чист ! Ами то никой в България не трябва да бъде закачан за нищо тогава, защото в противен случай излиза, че той и кукловодите му управляват страната. Бай Хой викаше преди година Пеевски се бил оттеглил !

Коментар

• Повече не говорете за дивиденти,защото само си разтягате локуми.Това е дивидент..............
                          "Депутатът от ДПС Делян Пеевски декларира доходи от 37 101 195 лева от дивиденти за миналата година. Те са посочени в декларацията му за имущество и интереси за 2017 г., която е подал в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.
                          Dnevnik.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение

Тя логиката е ясна. Колко често правиш подобни врътки? Цените мърдат непрекъснато. Смяташ ли таксите за тези ребалансирания? От описаната операция си на плюс 34 лева. Колко комисионни би платил на брокерите за нея?
                            Е, не правя постоянно врътки, заради няколко процента временна промяна в цената. таксите на моят посредник са ниски. От описаната операция може да съм на плюс 34 лева... за година. Ама аз поне инвестирам дългосрочно... тоест няма да е за една година. Отделно - в случаят - Газпромът е част от цялостната ми стратегия, а Мишокът: не е.

Коментар

• Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение

Още по лесно да смята:

2010г е купил акции от дадена компания за 20 000 лв примерно.
                              Смята през годините колко лв дивиденти е взел ,дели на годините и получава средногодишен дивидент.И смята в % от първоначалната сума.

Едногодишния дивидент ,както го смяташ ти ,и то го казваш даже в долари а не в % , не дава никаква информация дали или не да се инвестира СЕГА.За това решение се взимат съвсем други неща.
                              Дивидентите, дето ги казвам в доларчета, обикновено са тримесечни. Естествено, че се гледат не само дивидентите, но и много други параметри, а накрая опираме и до стратегията - която някои имат, други не. Процентната доходност я рисувам на колчета, но малко много ще ми дойде да правя това след всеки дивидент - каквито ми пъкват често - рекордът ми е три за един ден.

И не е толкова важно колко е средногодишният дивидент в миналото - защото ние инвестираме в бъдещето.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Да, ама картинката е друга. Смятаме примерно:

100 акции на Мишокът струват около 4100 лв сега. Дивидентът им е 114 лв - след 5% данък дивидент.

С 4.1 Б обаче ти би могъл да си купиш (преди ексдивидентната дата) около например 528 Газпромски АДР-чета, от които да гувикнеш 94 зеленички (и малко повече) - т.е. около 158 лв... и то след 30% данък дивидент.
                                Тя логиката е ясна. Колко често правиш подобни врътки? Цените мърдат непрекъснато. Смяташ ли таксите за тези ребалансирания? От описаната операция си на плюс 34 лева. Колко комисионни би платил на брокерите за нея?

Коментар

Working...
                                X