Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Аз отдавна го знам ,че послъгва питах го ква доходност докарва на година на вън от БГ а той кво ли не си измисли и сега знам ,че пак си пиши фермани нека си напише тук акциите и ще му ги сметна ква доходност правят от началото на година ,че на него това не му е ясно
Аз никога не лъжа - когато ти нарисувах колчетата - накрая - зеленичко колче - около 4.38% капиталова доходност - СЛЕД всички такси и комисиони и БЕЗ дивиденти. ТОВА Е.
Но щом държиш земята да обърнеш, за да ме изкараш на минус - казах ти как - давай на седмична база - даже сам си признавам, че тая седмица ме биха, за да не се измъчваш повече.
Баси - все едно ако съм поне на 0.038% загуба, ти ще спечелиш поне една килобимберица бонус. Това не мога да го разбера.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
Това се отнася само ако Атерата направи -25% за година (както форд) или -50% и нагоре (както любимите ти жаби).
Но тя засега е само -1.4% и другата година като клъвна още 4-5% дивидент и тамън ще бия инфлацията(официалната).Даже и на тая цена да остане,което граничи с фантастиката.
Къде 5% ? обикновенно са му по 1-2% годишно,а акциите падат с -25 до -50% и нагоре.
Но както се казваше в една приказка "Важното е да си в играта"
Дивидентите ми тоже се научи да ги смяташ или по-скоро: чети !!! Щатските компании и ного британски снасят дивиденти ЧЕТИРИ пъти годината - написал съм ти го, ама ти не четеш. Рисувам редовно и колчета с дивидентни доходности - и пускам в тая тема, ама ти не гледаш - ти вярно: чукча - писател, ама не читател. Особено нов инвеститор трябва много повече да чете и много по-малко да писателства - АЗ отделям за четене повече време, отколкото да спамя из форумът.Доходността ми от тоя дивидент на Ford е 1.1% спрямо настоящата цена, умножи по 4 и имай предвид, че на всеки 1 март снасят и извънреден дивидент към четвъртият за дадена година. Това няма да ми попречи да ги разкарам, защото не ми харесва голямата задлъжнялост на.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Това се отнася само ако Атерата направи -25% за година (както форд) или -50% и нагоре (както любимите ти жаби).
Но тя засега е само -1.4% и другата година като клъвна още 4-5% дивидент и тамън ще бия инфлацията(официалната).Даже и на тая цена да остане,което граничи с фантастиката.
Къде 5% ? обикновенно са му по 1-2% годишно,а акциите падат с -25 до -50% и нагоре.
Но както се казваше в една приказка "Важното е да си в играта"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТо това и за тебе се отнася, Вълчане..
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеДет се вика импето прави 5% дивидент нищо че акцията е паднала 15%
Но както се казваше в една приказка "Важното е да си в играта"Last edited by kurta007; 07.09.2018, 23:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
То това и за тебе се отнася, Вълчане... камо ли че се хвалеше как две години си правил по 3000% на година, а сега умираш от кеф, че си спечелил 4% от Атерата - а и тях загуби.
Мене не ме мисли - аз правя по 5% на година от дивиденти - аз не съм алчен. И да продам Ford и да не ги продам - не е болка за умиране.
Разбира се - всички тук игнорирате Pfizer които правят 18% ръст от началото на годината и ми покриват загубите от Ford, дивидентът отделно... а той бие като процент тоя на Софарма.
Ама така - ако за всеки мой дивидент изписвате по две страници коментари, ще задръстите темата. Нали нищо не съм изкарвал, какво е това драскане цяла вечер? Следващият е от могъщата Мидичка - дето прави по над 300 МБ продажби годишно - гответе се за яко писарстване. После е Тинтата и т.н.
Плешив кибик - ти пък какво се обаждаш?
Коментар
-
Баце,вместо да "инвестираш" в акции който правят -25% спад за 7-8 месеца ,ми сложи си парите на депозит.Поне няма да губиш
Мене не ме мисли - аз правя по 5% на година от дивиденти - аз не съм алчен. И да продам Ford и да не ги продам - не е болка за умиране.
Разбира се - всички тук игнорирате Pfizer които правят 18% ръст от началото на годината и ми покриват загубите от Ford, дивидентът отделно... а той бие като процент тоя на Софарма.
Ама така - ако за всеки мой дивидент изписвате по две страници коментари, ще задръстите темата. Нали нищо не съм изкарвал, какво е това драскане цяла вечер? Следващият е от могъщата Мидичка - дето прави по над 300 МБ продажби годишно - гответе се за яко писарстване. После е Тинтата и т.н.
Плешив кибик - ти пък какво се обаждаш?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Баце,вместо да "инвестираш" в акции който правят -25% спад за 7-8 месеца ,ми сложи си парите на депозит.Поне няма да губиш
Ами форекс мастера изчезна, иначе можеше да налее акъл в празната мазньова кратуна.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Ще си купя Altria, бе - ще тръгна да те черпя.
Добре - ще те почерпя една L&M.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Бе ако събереш два лева от дивиденти да почерпиш.
Добре - ще те почерпя една L&M.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Плешив: ако имам 88 Фордчета и загубя по 5 евроцента от акция накрая като избягам - това не са ли 8 лева? Поне мисли преди да пишеш нещо.
Абе - някои тука са развили маниакална зависимост към мене, бе.
Тоя месец предстои да събера още около осем дивидента, така че стягайте се за яко писане - купувайте нови клавиатури - ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Еми те тия 88 кинта ти бяха най-голямата инвестиция в живота ти.
... И ти я изгуби...
Бе я да попитам, какъв е смисълът да инвестираш по седем-осем лева, които ще загубиш, вместо да си отвориш един или няколко демо акаунта?
Абе - някои тука са развили маниакална зависимост към мене, бе.
Тоя месец предстои да събера още около осем дивидента, така че стягайте се за яко писане - купувайте нови клавиатури - ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Разправяй ги на шапчичката ми. Затова средната ми цена на покупка е 2.30, а съм изоцал около 1.25 дивиденти от акция. А ти на мене - като ми смяташ колко съм вътре от Ford - защо ми забравяш дивидентите? Всъщност съм назад около един еврак на акция. Ако се наложи да изляза на дори минус - ще го упомена, за да има какво да ме бъзикате, че съм изгубил 7.8 лева например, че вече ми писна да ме бъзикате как съм загубил около 88 кинта в Саламаджийницата преди около едно десетилетие.
... И ти я изгуби...
Бе я да попитам, какъв е смисълът да инвестираш по седем-осем лева, които ще загубиш, вместо да си отвориш един или няколко демо акаунта?
Коментар
-
Ами от 7-8г ,всяка година Атерата след дивидент пада приблизително процентно колкото е и дивидента.От 2.18 до 2.08/9 тази година.От 2.08/9 (след дивидент) до 2.06 последна цена е толкова колкото съм написал.Точно толкова съм и нето вътре -1.4%.Кое не е точното ?
За Форд ти дадох графиката -25% от началото на годината.Аз работя с цифри и % ежесекундно, а математиката ми е хоби Къде си тръгнал да ми говориш за цифри.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
Първия абзац го пропускам !!!
За Атера - ще изчакаме резултатите от 2019 и 2020г !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар