Банда, всички сме заедно в тази лодка и идеята е всички да ставаме по-добри, но насила хубост не става! Който има желание и е упорит ще успее! Ще помагам с каквото мога, но и аз имам още много да уча. Няма да се спра! Видението ми се изпълнява до момента както го видях и дай Боже от тук България да върви мощно нагоре!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение
Няма нужда да сравняваме Доверие Холдинг нито с пиъри от масовата приватизация, нито с други холдинги - мисля, няма да е в полза на Доверие. Из го харесвах но под левче. Нали 2012 имаше назаписано увеличение на 1.50. Защо сега не обявят на 1.80 или на 2.00 и Софарма да си запише колкото иска? Не се заяждам, просто искам да си обясня, какво не схващам
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеВсичките отчети на групата чета и ще ти кажа, че на база последния годишен видях, че коефицента на задлъжнялост пада близо до толерираните от групата 20% и от тук започва инвестирането вече. Досега се оздравяваше. 5 млн лв и отгоре от задълженията са вече депозит от Доверие Капитал АД. Хайде да видим на дружествата, за които говориш колко е коефицента на задлъжнялост и въобще печеливши ли са в момента част от тях?
Коментар
� -
Всичките отчети на групата чета и ще ти кажа, че на база последния годишен видях, че коефицента на задлъжнялост пада близо до толерираните от групата 20% и от тук започва инвестирането вече. Досега се оздравяваше. 5 млн лв и отгоре от задълженията са вече депозит от Доверие Капитал АД. Хайде да видим на дружествата, за които говориш колко е коефицента на задлъжнялост и въобще печеливши ли са в момента част от тях?Last edited by Mr.Profit; 07.04.2017, 14:29.Keep going ...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеSashko, тук летвата е вдигната много високо и ще се радвам да видя как другите дружества се доближават до етиката и професионализма на хората тук. Отчетите им са истински учебници за предприемачите. Просто да копират идеите и методите и мисля, че ще им се получат нещата. Аз лично гледам да прекарвам по 2 часа/ден в четенето и анализирането им.Иначе сериозно, айде вие сте биле умни и сте купили от мен на 1.10 да кажем или под лев, ама сега когато Хима се продава по 1.60, миналата година даде и дивидент, а тук на 2.20, кой би избрал тук?
Коментар
� -
Според мен тук "коефицента-севтополис" ще е най-правилното решение и за хакционерите на фармата, а както знаеме те са първоосновата на вся и всьо)))) Би имало и последователност във сливанията все пак, няма да има упреци че се е мерило с различен аршин)))) Пепи би казал "паживьом- увидем"))))Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
� -
Sashko, тук летвата е вдигната много високо и ще се радвам да видя как другите дружества се доближават до етиката и професионализма на хората тук. Отчетите им са истински учебници за предприемачите. Просто да копират идеите и методите и мисля, че ще им се получат нещата. Аз лично гледам да прекарвам по 2 часа/ден в четенето и анализирането им.Keep going ...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение...иначе ако гледаме така по активи - Хима, ЗХБГ, Синергон доста по-добре изглеждат. Не, че нещо. То и затова аз не съм тук, щото нещо не ми е съвсем ясно.
Не случайно влязох с колкото можех повече тук. Защото прецених че толкова подценени активи под управлението на ОД няма по пазара. А исках да имам експозиция към неговата група.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнениеТо, ако гледаме така, има и доста по подценени компании от Доверие на 2 лв.
На мен като продал доста по-рано, ми възникват доста въпроси, защо Медика беше купена отделно, къде в Доверие отидоха тези десетки милиони от продажбата на Медика, 2012 имаше записване на акции на 1.50 което си остана незаписано, ако искаха да придобият контролен пакет можеше да обявят ново записване на 1.80 да кажем, щеше да мине през КФН, иначе ако гледаме така по активи - Хима, ЗХБГ, Синергон доста по-добре изглеждат. Не, че нещо. То и затова аз не съм тук, щото нещо не ми е съвсем ясно.
Ти продаде тук при Донев и после купи при Бедо в Синергона защото там е много ясно всичко
- 1 like
Коментар
� -
То, ако гледаме така, има и доста по подценени компании от Доверие на 2 лв.
На мен като продал доста по-рано, ми възникват доста въпроси, защо Медика беше купена отделно, къде в Доверие отидоха тези десетки милиони от продажбата на Медика, 2012 имаше записване на акции на 1.50 което си остана незаписано, ако искаха да придобият контролен пакет можеше да обявят ново записване на 1.80 да кажем, щеше да мине през КФН, иначе ако гледаме така по активи - Хима, ЗХБГ, Синергон доста по-добре изглеждат. Не, че нещо. То и затова аз не съм тук, щото нещо не ми е съвсем ясно.
Коментар
� -
Правилни са ми сметките. Оценява 100% от Доверие Капитал на 81 300 000 евро и във всеки отчет досега потвърждава това. Казано от мениджмънта си мисля, че тежи и ни дава препратки към стойностите на дисконтираните парични потоци. Когато казвах 6-7 лв си спомням, че ги взимах предвид.Keep going ...
Коментар
�
Коментар