If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това със сигурност е така, време е и фондовете да се събудят и да не гледат само навън ! .
Фондовете няма как да инвестират освен ако мажо не им продаде. Тук пакетите извън мажо (Софарма, Телекомплект, Телсо и др.свързани) са твърде малко. Пенсионните фондове вече са твърде големи, за да се борят да инвестират няколко стотин хиляди, които евентуално ритейла ще им продаде. Може някой друг инвестиционнен фонд да се пробва, но както се вижда няма кой да продава. Другия начин тук да влязат по-големи играчи е мажо да си продаде правата при увеличението, но и това се съмнявам да стане. Според мен неговата идея е да направи увеличение на ниска цена и да разводни всички мъртви души, така че при бъдещи дивидентни плащания да се блокират по-малко средства за дивиденти към някакви хора, които никога няма да си ги потърсят. Според мен, без значение на цената на увеличението, ще има интересен аукцион за правата на мъртвите души.
Тук ми се струва,че някой се опитва да забави ръстта с дребни бройки.При ясно изразен тренд за деня на горе,да пускаш оферти продава на чуствително по-ниски от продажните за момента....?
Сегашното изстрелване на пружината го наблюдаваме именно заради възпиращия ефект от това увеличение. Мисля че пазара осъзнава че мажо няма интерес това да се случи на ниска цена и да вкарва съдружници евтино за да лапнат огромни печалби наготово, без да са минали през страданието което изстрадахме почти година досегашните акционери.
А увеличението на капитала не ви ли притеснява тук, емисионната е логично да е по-ниска от пазарната или смятате, че ще има голям интерес към записването.
Сегашното изстрелване на пружината го наблюдаваме именно заради възпиращия ефект от това увеличение. Мисля че пазара осъзнава че мажо няма интерес това да се случи на ниска цена и да вкарва съдружници евтино за да лапнат огромни печалби наготово, без да са минали през страданието което изстрадахме почти година досегашните акционери.
Коментар