Относно "данък свръхпечалба" за фирмите - дали е правилно всички да бъдат обложени допълнително с 30% от печалбата - Нека да е 100%, но при условие - САМО ДО сумата на получените компенсации за енергия, помощи, ниски данъци или каквото там е имало(неприсъщо за пазарна икономика). Един вид който е взел - да си върне парите. Какво по-справедливо може и по-лено за изчисление?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеза бюджета и тегленето на нов дълг от близо 14 милиарда - значи след една година разходите няма да са по-малко, никой не говори за съкращаването им, намаляване на пенсии и др., но приходите може да не са повече, очаква се рецесия. Значи и догодина ще има такъв дефицит, може и повече, лихвите ще нарастват ... по-голям дълг с по-високи лихви.. и къде отиваме?
Това е тяхната сметка.
КОЙ ще им плаща масрафа сега ?Last edited by petrg5s; 26.04.2023, 11:25.
- 2 Харесвания
Коментар
-
за бюджета и тегленето на нов дълг от близо 14 милиарда - значи след една година разходите няма да са по-малко, никой не говори за съкращаването им, намаляване на пенсии и др., но приходите може да не са повече, очаква се рецесия. Значи и догодина ще има такъв дефицит, може и повече, лихвите ще нарастват ... по-голям дълг с по-високи лихви.. и къде отиваме?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеТо пък тия дето смятате коефициенти сте цъфнали и вързали! По-добре да търгувам по графиката отколкото да си фантазирам какви печалби ще изкара компания Х след 5 или 10 години
Тончето от там има некви нервни тиковеLast edited by petrg5s; 25.04.2023, 13:21.
Коментар
-
То пък тия дето смятате коефициенти сте цъфнали и вързали!По-добре да търгувам по графиката отколкото да си фантазирам какви печалби ще изкара компания Х след 5 или 10 години
Last edited by Спекулант79; 25.04.2023, 12:01.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеБФБ е една от най-ликвидните борси в целия свят !
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеИнта, аз имам желание да се уча и постоянно го правя. С технически анализ се занимавам от над 20 години и никога не съм твърдял, че знам всичко. От теб обаче не виждам какво мога да науча. Ти нямаш нито една прогноза която да се е сбъднала. Нямаш нито една нормално начертана графика, за да се разбере идеята ти. Ти пускаш някакви графики които приличат на паяжина и това е. Аз съм прегледал хиляди графики, разгледал съм стотици сайтове за ТА, прочел съм десетки книги по ТА, но никъде не съм видял графики като твоите. За мен това са драсканици и нищо повече.
Не се гневи "майсторе", докато не си извикал мечките...
Коментар
-
Инта, аз имам желание да се уча и постоянно го правя. С технически анализ се занимавам от над 20 години и никога не съм твърдял, че знам всичко. От теб обаче не виждам какво мога да науча. Ти нямаш нито една прогноза която да се е сбъднала. Нямаш нито една нормално начертана графика, за да се разбере идеята ти. Ти пускаш някакви графики които приличат на паяжина и това е. Аз съм прегледал хиляди графики, разгледал съм стотици сайтове за ТА, прочел съм десетки книги по ТА, но никъде не съм видял графики като твоите. За мен това са драсканици и нищо повече.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Този рейндж за който говориш,идва от големите графики,на които ти казах основно да обърнеш внимание !
Почваш с най-голямата и гледаш надолу.
Ако беше гледал месечна,щеше да видиш,че Софикс е в най-дългия рейндж в който някога е бил.~Година и 4 м вече
Рейндж около психо нивото 600 с граници 580 и 640.
Дали ще пробие предстои да разберем.Аз мисля ,че следващите 16 месеца ще минем и през двете нива
п.п толкова дълъг реиндж предполага,че движението което ще почне след него, ще е доста сериозно !
https://www.tradingview.com/x/ACzsbxGA
Nedei, - Той на тия дългите им вика "драсканици" и не иска да ги разбира веднага, а да стигне сам до същия извод,- но няма лоши уроци- стига да ги научиш!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеАз лично не очаквам някакво голямо движение нагоре или надолу, а по-скоро някаква консолидация и движение в сивия канал.
Почваш с най-голямата и гледаш надолу.
Ако беше гледал месечна,щеше да видиш,че Софикс е в най-дългия рейндж в който някога е бил.~Година и 4 м вече
Рейндж около психо нивото 600 с граници 580 и 640.
Дали ще пробие предстои да разберем.Аз мисля ,че следващите 16 месеца ще минем и през двете нива
п.п толкова дълъг реиндж предполага,че движението което ще почне след него, ще е доста сериозно !
https://www.tradingview.com/x/ACzsbxGA
Last edited by petrg5s; 23.04.2023, 13:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеМи дай да видим какво имаме на графиките и да преценим
И какво прецени? това е въпроса
Или искаш аз да казвам?Last edited by petrg5s; 23.04.2023, 08:50.
Коментар
-
Ми дай да видим какво имаме на графиките и да преценим
Първо, имаме неуспешен опит за пробив на съпротивите и на двете графики.
Второ, имаме пробив на канал в посока надолу.
Трето, графиката все още се задържа в единия канал.
Четвърто, имаме златно пресичане и на двете графики, което е в сила.
- 1 like
Коментар
Коментар