Първоначално изпратено от petrg5s
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
S&P 500 и Nasdaq достигнаха най-високото си ниво от август 2022
https://www.investor.bg/a/538-pazari...nivo-ot-avgust
Коментар
-
Леко лирическо отклонение ,извън дивидентите.След UK100 и CAC40 и немския DAX е път за ATH.Само днес е 1.5%
Приемат ли дълга и SP500 ще скъса синджира
https://invst.ly/103w-n
Last edited by petrg5s; 18.05.2023, 11:56.
- 1 like
Коментар
-
unsworth
" За ЕМКА сплита не предвиждам да го вписвам. Някои разглеждат новите акции като дивидент, но в таблицата имам възможност да следя само кешовите плащания към акционерите."
Поне отрази в дивидентната доходност *2 = 7,2%
пп. от 02 Юни 2011, до сегаLast edited by inta53; 17.05.2023, 16:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеБлагодаря на всички включили се дотук за удареното рамо. Ей на това му викам общност
Нанесох още малко информация, макар и хаотично. Реплики по отделните коментари:
intellect, мерси за Сирма, поразяващо око. Нанесена е корекция. За Градус - покани входирани в ТР, но неоповестени в някой от бюлетините не добавям. Все пак има законово изискване за оповестяване, ще се облегна на него. Същото към момента се отнася и за Агрия (мерси, BSETrader). Същото е добавено в таб Бележки.
Който знае защо не ми излиза Софармата, да каже. В колоната за акциите имам брой по ЦД минус брой обратно изкупени според Доклад ДВИ. - от ГО са ;-
Салдо на 31 декември 2022 година от 134,797,899
121,318,711 остатък
За екс-дивидентната дата, ако има критична маса желаещи, ще коригирам формулата, така че да отразява пазарния екс-дивидент вместо екс-дивидент в ЦД.
Zdravko74, групата на Стара Планина плюс Корадо са добавени, мерси.
KeyRu, мерси за Алтерко. Не, не е целенасочено, а недоглеждане. Сега видях, че в поканата има още една точка за дивидент - т.6 (това, което споменаваш). Все пак изчитам материалите на всички листнати компании по диагонал и за Алтерко видях т.5 и спрях да чета нататък
15-, мерси. За ЕМКА сплита не предвиждам да го вписвам. Някои разглеждат новите акции като дивидент, но в таблицата имам възможност да следя само кешовите плащания към акционерите.
wild at heart, мерси. Блогът е finfree.bg (не е само за БФБ). Там вече има нещо като банер, който е видим и през мобилната, и през десктоп.
Мерси на всички, утре и вдругиден ще атакувам пак таблицата за още инфо от по-сенчестите кътчета на борсицата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение..
Който знае защо не ми излиза Софармата, да каже. В колоната за акциите имам брой по ЦД минус брой обратно изкупени според Доклад ДВИ.
...
Не е посочена точната сума която ще се вземе, но щом в поканата пише ".. да бъде разпределен на акционерите брутен дивидент в размер на 0.60 лв. на акция (шестдесет стотинки)", мисля можеш да им се довериш
Полезен си колега, благодарско!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Благодаря на всички включили се дотук за удареното рамо. Ей на това му викам общност
Нанесох още малко информация, макар и хаотично. Реплики по отделните коментари:
intellect, мерси за Сирма, поразяващо око. Нанесена е корекция. За Градус - покани входирани в ТР, но неоповестени в някой от бюлетините не добавям. Все пак има законово изискване за оповестяване, ще се облегна на него. Същото към момента се отнася и за Агрия (мерси, BSETrader). Същото е добавено в таб Бележки.
Който знае защо не ми излиза Софармата, да каже. В колоната за акциите имам брой по ЦД минус брой обратно изкупени според Доклад ДВИ.
За екс-дивидентната дата, ако има критична маса желаещи, ще коригирам формулата, така че да отразява пазарния екс-дивидент вместо екс-дивидент в ЦД.
Zdravko74, групата на Стара Планина плюс Корадо са добавени, мерси.
KeyRu, мерси за Алтерко. Не, не е целенасочено, а недоглеждане. Сега видях, че в поканата има още една точка за дивидент - т.6 (това, което споменаваш). Все пак изчитам материалите на всички листнати компании по диагонал и за Алтерко видях т.5 и спрях да чета нататък
15-, мерси. За ЕМКА сплита не предвиждам да го вписвам. Някои разглеждат новите акции като дивидент, но в таблицата имам възможност да следя само кешовите плащания към акционерите.
wild at heart, мерси. Блогът е finfree.bg (не е само за БФБ). Там вече има нещо като банер, който е видим и през мобилната, и през десктоп.
Мерси на всички, утре и вдругиден ще атакувам пак таблицата за още инфо от по-сенчестите кътчета на борсицата.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеКолеги, от снощи се захванах отново със сизифовското усилие да обобщя дивидентния сезон на БФБ в табличен вид. Линкът вече е наличен с известен обем данни:
Дивидентен сезон 2023 БФБ
Тази сутрин имах време и енергия да изчета 10 страници от х3 (до поканата на Пълдин АД съм) и определено информацията в таблицата не е изчерпателна, затова подскажете набързо големите пропуски, за да ги приоритизирам тях при добавянето, а в течение на следващите дни ще огледам и по-малките листнати компании.
Приемам и забележки за екс-дивидентната дата, защото тя отразява фактическото положение в депозитара, но може да подведе пазара. За търговия екс-дивидентната дата е ОСА+14-1 и ако настоявате, мога така да настроя формулата. Приемам коментари и по други елементи и предложения за подобрения. Както винаги, бележките се обновяват във втория таб.
Поздрави и успехи.
П.П. Ако изгубите линка, скоро ще има и банер в блога ми, откъдето ще можете да я достигате по-лесно.
Сирма над 3.3ст трябва да е,
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеКолеги, от снощи се захванах отново със сизифовското усилие да обобщя дивидентния сезон на БФБ в табличен вид. Линкът вече е наличен с известен обем данни:
Тази сутрин имах време и енергия да изчета 10 страници от х3 (до поканата на Пълдин АД съм) и определено информацията в таблицата не е изчерпателна, затова подскажете набързо големите пропуски, за да ги приоритизирам тях при добавянето, а в течение на следващите дни ще огледам и по-малките листнати компании.
Приемам и забележки за екс-дивидентната дата, защото тя отразява фактическото положение в депозитара, но може да подведе пазара. За търговия екс-дивидентната дата е ОСА+14-1 и ако настоявате, мога така да настроя формулата. Приемам коментари и по други елементи и предложения за подобрения. Както винаги, бележките се обновяват във втория таб.
Поздрави и успехи.
П.П. Ако изгубите линка, скоро ще има и банер в блога ми, откъдето ще можете да я достигате по-лесно.
Коментар
-
Поздрави и успехи.
Коментар
-
Поздрави и успехи.
Ръководството на дружеството предлага общото събрание на акционерите да гласува дивидент от 0,31579 на акция
Ръководството на „М+С Хидравлик“ АД, да изплати по 0,4 лева на акция брутен дивиден
ХЕС ще изплати по 0,33 лева брутен дивидент за 2022 г.
"Корадо-България" ще разпредели по още 0,1 лева на акция за втората половина на 2022 г.
Общият дивидент за цялата 2022 г. достига 0,2 лева с изплатеното за първото полугодие
Last edited by Zdravko74; 17.05.2023, 12:15.
- 1 like
Коментар
-
Поздрави и успехи.
"Браво Пропърти Фонд" ще изплати по 0,04161 лева брутен дивидент на акция
Вече е и изплатен. Поздравления за усилията ти.
Коментар
-
Градус имат покана в ТР. Разпределят 2,8 млн. лв., т.е. малко над стотинка дивидент, което ще е малко плаващо в зависимост от обратно изкупените акции.
60-те стотинки на Софарма?
Мисля, че бъркаш с формулите за изчисление на екс-дивидентната дата.
Сирма ГХ разпределя 514 222.07 от 2022 и още 1 446 095.83 лева от натрупаната неразпределена печалба за минали години, т.е. около 3,3 ст.Last edited by inteIIect; 17.05.2023, 11:53.
- 1 like
Коментар
-
Колеги, от снощи се захванах отново със сизифовското усилие да обобщя дивидентния сезон на БФБ в табличен вид. Линкът вече е наличен с известен обем данни:
Поздрави и успехи.
- 16 Харесвания
Коментар
Коментар