Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
- 4 Харесвания
-
Борсово нищоправене - това е нов лаф, не го знаех, балгодаря. Тъй като обичам конкретиката, дано не прозвучи като излишна хвалба или нещо от сорта, но миналата седмица си гледах сделките за година назад - почти 100 000 лева покупки и малко над 80 хиляди лева продажби - малко под 200К оборот от мен. Дано има повече нищонеправещи.
А предлагам басове, защото считам това за единственият вариант човек да застане зад думите си. Ако знаеш друг начин - кажи ми, няма да предлагам бас, а нещото друго. И искам да кажа нещо важно - всички, с които съм сключил бас някога (десетки басове имам), са ги изпълнили, включително аз, когато съм губил, щото, нали, не се смятам за безгрешен. Има само един, който не си изпълни баса, но той не пише вече с този си ник.
Обичам и конкретиката, затова и давам примери със себе си - така е честно, според моите представи за честност. И си нося последствията за това си деяние - напоседък "специалистите" ми се присмиват на загубите, щото те винаги печелели, ама аз, смотанякът, съм имал и загуби - представяте ли си, имал съм загуби на сринал се с 50% пазар за 3 години - ужасТ, какъв съм смотаняк, предполагам, че съм единственият на тази борса, може да ме сочите с пръст.
Обаче що не се търсят такива мнения с конкретика, нямам проблем, ще пиша други:
Знам едни компании, които са супер - ще снесат поне 5 пъти увеличение на инвестираните кинти в тях за 2 години. какво говоря, дори 10 пъти увеличение и то за 1 година. На БФБ е пълно с такива, само лузърите си набиват кинатата в някакви избушеняци като спиди за някакви си кирливи 30% ъп, аз знам прекрасни компании, защото БФб е супер място за търговия, а перЕспективите са огромни, слава на герП. Разбира се, няма да ви ги кажа, само ще се похваля постфактум - ето, например за последните 12 месеца - миналата година купих Доверие на 2 лева, после ги продадох на 7 - някакви груючовци му викат Мумия, но за мен е г-н Донев, в края на февруари отворих къси във фонда на Никиту, но за мен е г-н Василев, после ги закрих и сега съм си сложил кинтите в едни супер комапнии на едни супер бизнесмени, но имам още да допълвам и няма да ви ги кажа. Е, ще ви ги кажа, като ги продам, ма сега не - винаги следварително, че е най-сигурно
Лупай ги тия мечки, удриииииNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ALFA Разгледай мнениеНякои хора вместо да си губят времето в инвестора и да предизвикват умните играчи да им подскажат нещо, защото не успяват да се ориентират в друго освен хазарта, могат да отделят същото време да се ограмотяват финансово.
После да започнат да следят отчетите и да се научат да правят някакви анализи от информацията. Да се запознаят и с различни модели за да осмислят и това, че борсата не е хазарт.
След това ще дойде сладостта от труда, като си намерят и подценените позиции.
Ето в случая на Грую имаме перфектен пример за борсово нищоправене. Да де, да го поздравим за хилядите дълги постове, но това профит не носи, И аз знам 3 позиции, от които очаквам дабъл, но нито количествата към момента, нито маржовете са достатъчни, за да си позволя да ги споделям, особено след като позагубих доста време за оглед и анализ. Пък да се хващаме на басове е чист и доплнопробен хазарт, а както вече казах, умните играчи отдавна са прозрели дали хазартната или фундаменталана съставка е определяща при някои от дружествата,
Пиша го това, защото наистина има дружества с цени, и развитеи на фундамент, които не сме виждали от години и само тези които отдавна печелят от борсата, които са свикнали на нейните цикли, и които са развили умения да четат, смятат и анализират отчетите, ще успеят да направят дабъл. Тези които играят на сигурно за 5 лева разлика в Спийди няма да имат подобна ефективност.
На Грую мога да предложа, ако счита, че е постигнал всичко в икономическото си образование и няма как и защо да си смени възгледите си, че не може да печели на бфб, или щом не го кефи оптимизма - просто има тема за песимизма и може да вложи творческата си енергия там. Ще ги четем и песимистите с интерес, защото ако имат основание може и оптимистите да се понаучат на нещо от тях. Но само с епитети "цеко от алеко", "мумията", "евереста" и тем подобни, постовете започват да олекват. Борсата е игра за профит Грую, не е само за чатене, заигравки с басове и спортни залагания. И всеки си прави равносметка от провалите, но най-добре, когато намери грешките в себе си, а в не някой друг.
Борсата е категория за по-интелигентни капитали, като цяло. Рядко си позволям подобно многословие, но тече някакво широкомащабно и с години вече принизявано ниво на "умните" пари и вече е добре някои участници да се замислят, какво и защо търсят в този форум,
В началото форумът беше много по-смислено и ползотворно място за споделяне на идеи и възгледи по по-икономическа тематика. Добре би било, да искаме и да подобряваме нивото. Нищо лично.
А дали сме умни играчи и коЙ са...,оценките ги дава маркета ..!
Дали сигурните пет лева са по сигурни от виртуалните 50....особенно при криза...
А оптимистите дали са се провалили в близките 12 години и дали е редно да дават акъл и да спират различните мнения , форума беше смислен защото нямаше групи по интереси в акциите и имаше купувачи ,сега купувачи няма и става пак безсмислен за купилите.......!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Над 2 млрд. лв. губи страната заради пандемията, сочи прогноза на Институт GATE
https://ikj.bg/novini/prognozi-pande...2wphQ3bsB0reOM
ТОВА СА ПРОГНОЗИТЕ, А ВАШЕТО ТРОЛЕНЕ Е МАНИПУЛАЦИЯ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеБИСЕР МАНОЛОВ
Deutsche Bank направиха изследване кой купува активно акции в момента. Какво се оказа? Хедж фондовете са негативни, институционалните инвеститори са негативни за фондовите пазари. Купуват единствено дребните инвеститори и ботовете, точно тези, които традиционно плачат най-много накрая. Всякакви FOMO OMO TOMO поведенчески модели водят винаги до много болка, когато се опитват да бият фундамента..
След 2 дена ще видим и за тая седмица, ма надали ще е доста различно.
https://www.aaii.com/sentimentsurvey?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеБИСЕР МАНОЛОВ
Deutsche Bank направиха изследване кой купува активно акции в момента. Какво се оказа? Хедж фондовете са негативни, институционалните инвеститори са негативни за фондовите пазари. Купуват единствено дребните инвеститори и ботовете, точно тези, които традиционно плачат най-много накрая. Всякакви FOMO OMO TOMO поведенчески модели водят винаги до много болка, когато се опитват да бият фундамента..Last edited by Harry Kane; 12.05.2020, 13:23.
Коментар
-
Някои хора вместо да си губят времето в инвестора и да предизвикват умните играчи да им подскажат нещо, защото не успяват да се ориентират в друго освен хазарта, могат да отделят същото време да се ограмотяват финансово.
После да започнат да следят отчетите и да се научат да правят някакви анализи от информацията. Да се запознаят и с различни модели за да осмислят и това, че борсата не е хазарт.
След това ще дойде сладостта от труда, като си намерят и подценените позиции.
Ето в случая на Грую имаме перфектен пример за борсово нищоправене. Да де, да го поздравим за хилядите дълги постове, но това профит не носи, И аз знам 3 позиции, от които очаквам дабъл, но нито количествата към момента, нито маржовете са достатъчни, за да си позволя да ги споделям, особено след като позагубих доста време за оглед и анализ. Пък да се хващаме на басове е чист и доплнопробен хазарт, а както вече казах, умните играчи отдавна са прозрели дали хазартната или фундаменталана съставка е определяща при някои от дружествата,
Пиша го това, защото наистина има дружества с цени, и развитеи на фундамент, които не сме виждали от години и само тези които отдавна печелят от борсата, които са свикнали на нейните цикли, и които са развили умения да четат, смятат и анализират отчетите, ще успеят да направят дабъл. Тези които играят на сигурно за 5 лева разлика в Спийди няма да имат подобна ефективност.
На Грую мога да предложа, ако счита, че е постигнал всичко в икономическото си образование и няма как и защо да си смени възгледите си, че не може да печели на бфб, или щом не го кефи оптимизма - просто има тема за песимизма и може да вложи творческата си енергия там. Ще ги четем и песимистите с интерес, защото ако имат основание може и оптимистите да се понаучат на нещо от тях. Но само с епитети "цеко от алеко", "мумията", "евереста" и тем подобни, постовете започват да олекват. Борсата е игра за профит Грую, не е само за чатене, заигравки с басове и спортни залагания. И всеки си прави равносметка от провалите, но най-добре, когато намери грешките в себе си, а в не някой друг.
Борсата е категория за по-интелигентни капитали, като цяло. Рядко си позволям подобно многословие, но тече някакво широкомащабно и с години вече принизявано ниво на "умните" пари и вече е добре някои участници да се замислят, какво и защо търсят в този форум,
В началото форумът беше много по-смислено и ползотворно място за споделяне на идеи и възгледи по по-икономическа тематика. Добре би било, да искаме и да подобряваме нивото. Нищо лично.Last edited by ALFA; 12.05.2020, 12:50.
- 7 Харесвания
Коментар
-
БИСЕР МАНОЛОВ
Deutsche Bank направиха изследване кой купува активно акции в момента. Какво се оказа? Хедж фондовете са негативни, институционалните инвеститори са негативни за фондовите пазари. Купуват единствено дребните инвеститори и ботовете, точно тези, които традиционно плачат най-много накрая. Всякакви FOMO OMO TOMO поведенчески модели водят винаги до много болка, когато се опитват да бият фундамента..
Коментар
-
Груйче, когато си прав , прав си..Вече 11г. се начетохме на всякакви послания на ъпари, биячи на мечки и философи аналитици..На БФБ липсва подкрепата на инвестиционната среда..Страната ни е най- бедната в ЕС и с най голяма корупция, няма реформи и управляващите наричат фондовата борса , за която са отговорни Черешов пазар..Тук и да се случи нещо , то то е е въпреки условията и няма да е трайно при тази конюктура..
За идващата световна рецесия дори няма смисъл да се споменава..
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Нали си наясно че няма как да стане на неликвидно място дето всеки ти е конкурент, особено ако не си си достигнал лимита вече по дадена позиция.
И аз виждам поне 2 дето има шанс да дадат х 3, при едната съм почти готов, ма предпочитам да си ги пазя за себе си.
А и поне 2 още има със сел таргет на около дабъл. Ма иска си време...
Ми сори, ма така не се води дискусия - лично мнение, не искам да обидя никого, аз смятам така, друг може да смята друго. Да, факт, форум е, но като изключим някои тема, които са за откровена ебавка и в които с голямо удоволствие пиша и чета драскащите там, има сериозни теми като тази, в които чакам конкретика и поне имена на компании и таргети. Щото иначе сме лаладжии - аз лично се старая винаги да казвам, ако някой се интересува, къде и с колко съм влязъл/излязъл, таргети и съответно печалба/загуба. Затова и често предлагам басове, които още по-често печеля, та затова и рядко ми се връзват напоследък и предпочитат да си лалят без конкретика.
П.С. Веднага се сешам за куроператор-а - къде ли е сега и дали пише с друг ник - той си пускаше ДЦФ модели, особено на Мунчобатя, и всички ги четяхме с кеф. Е, аз се пробвах да опонирам в повечето случаи и не бях съгласен с бодряшките тези, но човекът се беше постарал и заслужаваше само адмирации за положения труд. Покрай него лесно се ядваше Пепи с неговите валяци и мачкане, даже беше забавен. Сега кур-а го няма (освен в преносния смисъл), ма Пепи-та колкото щеш, само дето не се доближават до колорита му.
П.П.С. Не е насочено към теб, да не се обидиш сега, просто цитирам твое мнение, защото обикновено подплатяваш с факти и данни изказванията си - нещо, което в този ти пост няма, пък аз съм свикнал към някои форумци да съм по-критичен, защото ги имам за една идея по-така и имам съответното положително мнение за тях, въпреки някои корона изцепкиNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Къде видя криза? Криза няма. Хората си вземат парите, не ходят на работа, не ходят и в Гърция и Турция, не купуват коли и апартаменти, не ходят по ресторанти, кредитите им на пауза до Януари. Това не е криза. Футболът и той отваря.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Кризата е изкуствено създадена, ще фалират дребни играчи дето винаги са били на ръба..... а големите сиреч дружествата на борсата ще станат още по-силни.... например вече по улиците има повече служители на Трейс дето ремонтират пътищата от деугите хора, а Софарма събра парите на балъците дето се презапасиха с хапчета.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ALFA Разгледай мнение
И твоят портфейл се засили към дъното, но там си и остана, за разлика от индекса
Гледай си салфетките и се моли всеки ден някой балък да изкара некоя стинка и да те оттърве от тях, че скоро ще се превърнеш в дълбоководолаз.
Мажи ските момче!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Къде видя криза? Криза няма. Хората си вземат парите, не ходят на работа, не ходят и в Гърция и Турция, не купуват коли и апартаменти, не ходят по ресторанти, кредитите им на пауза до Януари. Това не е криза. Футболът и той отваря.
- 1 like
Коментар
Коментар