Не знам за вас, но аз съм на БФБ от 14 години и за първи път виждам такова нежелание за търговия и такава летаргия ...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
как пък така дружества с 10-20 годишна история изведнъж станаха кофти, какво значи "невероятни нива", това да е 2-3 пъти по-евтина невероятно ниво ли е?
п. Иначе тези и трите ги имам от добри нива, но не съм особено горд, че едното не го разкарах, когато беше на тройна ценаLast edited by kubrat; 12.08.2020, 21:16.
Коментар
-
как пък така дружества с 10-20 годишна история изведнъж станаха кофти, какво значи "невероятни нива", това да е 2-3 пъти по-евтина невероятно ниво ли е?- Някои дружества губят пазари
- Някои мажоритари започват да прецакват малките акционери
Last edited by Агресивен бик; 12.08.2020, 21:13.
Коментар
-
p/b е показателно преди всичко за банките, но п/е 2 - 4 няма как да е за дълго в свят с нулеви лихви, показва, че цените би трябвало да са поне х2 или х3. Това е някаква временна полюция на превъзбудените мечетаПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
p/b е показателно преди всичко за банките, но п/е 2 - 4 няма как да е за дълго в свят с нулеви лихви, показва, че цените би трябвало да са поне х2 или х3. Това е някаква временна полюция на превъзбудените мечетаПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Не са станали изведнъж кофти, просто според мен с времето умират надеждите за добро бъдеще на все повече участници. Тоест, колкото повече време минава без приятни изненади, толкова мижавите им оценки се приемат /с право/ за справедливи. Това р/в от 0,2 - 0,5 е може би новото нормално за голяма част от тях.
Невероятни нива за мен означава да могат да бият ДАХ и ДАУ да кажем в много пъти, за да се покрие риска човек да рискува някой лев в тях. Иначе за проценти някакви, просто не си струва и няма да има будали да го правят, това пак според мен.
- 1 like
Коментар
-
Тонка, аз си мислех, че си по-голям батко на БФБ, а то само с 1 година си ме преварил /аз съм от 9 някъде/. Лелеее, как върви времето, все едно вчера беше! Много странно, но тези дни се замислих и аз над това явление. Не искам да засягам политически и ГешеФстки теми, че ще стане дълго. Освен тях обаче, аз допускам, че просто компаниите ни на борсата са кофти. Като цяло икономиката не е в такъв колабс, а борсата пада и тъпче, но въпреки това коефициентите на компаниите не са на невероятни нива. Има малко нови и читави компании, но защо да ги купуваш на огромни оценки. Относно старите кучета - да, нивата са ниски, но има твърде много рискове - мажоритари, неясни перспективи, крадене на бизнеси, не се знае кога, защо и кого ще ударят... Според мен може да се направят парички от някоя приятна изненада от някое старо куче. Но ето и днес виждаме /Трейс/, че приятните изненади са нещо твърде пожелателно все още...
- 1 like
Коментар
-
как пък така дружества с 10-20 годишна история изведнъж станаха кофти, какво значи "невероятни нива", това да е 2-3 пъти по-евтина невероятно ниво ли е?
Невероятни нива за мен означава да могат да бият ДАХ и ДАУ да кажем в много пъти, за да се покрие риска човек да рискува някой лев в тях. Иначе за проценти някакви, просто не си струва и няма да има будали да го правят, това пак според мен.Last edited by 15%; 12.08.2020, 19:38.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
А ние "старите" " пушки" какви неща помним даже не е за разказванеНе е препоръка
Коментар
-
Тонка, аз си мислех, че си по-голям батко на БФБ, а то само с 1 година си ме преварил /аз съм от 9 някъде/. Лелеее, как върви времето, все едно вчера беше! Много странно, но тези дни се замислих и аз над това явление. Не искам да засягам политически и ГешеФстки теми, че ще стане дълго. Освен тях обаче, аз допускам, че просто компаниите ни на борсата са кофти. Като цяло икономиката не е в такъв колабс, а борсата пада и тъпче, но въпреки това коефициентите на компаниите не са на невероятни нива. Има малко нови и читави компании, но защо да ги купуваш на огромни оценки. Относно старите кучета - да, нивата са ниски, но има твърде много рискове - мажоритари, неясни перспективи, крадене на бизнеси, не се знае кога, защо и кого ще ударят... Според мен може да се направят парички от някоя приятна изненада от някое старо куче. Но ето и днес виждаме /Трейс/, че приятните изненади са нещо твърде пожелателно все още...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНа БФБ съм от скромните 10г. - такъв пердах и такава апатия не помня!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНа БФБ съм от скромните 10г. - такъв пердах и такава апатия не помня!Last edited by Агресивен бик; 12.08.2020, 19:11.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнениеМахалото е замряло вероятно на долна мъртва точка.Сега да видим КОЙ ще го залюлее и накъде ще тръгне.
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНа БФБ съм от скромните 10г. - такъв пердах и такава апатия не помня!Не е препоръка
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар