If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За много години! Повече поводи за оптимизъм през 2021 г и здраве за всички да има! Януари традиционно е доста добър месец, да захапваме така и тази година
Честита нова година! Моята равносметка е, че това е втората ми година на загуба от общо 9 г. стаж на БФБ. Първата бе при фалита на КТБ с -3,5. Тази е доста по-зле с -9,3%, но смятам, че придобих опит и си направих изводи, които ще са ми от полза за бъдещето. СТранно, но наистина съм доволен. Относно 2021 - напълно съм уверен, че тя ще бъде много позитивна за нас. Това е и причината накрая на миналата година да преструктурирам 3 позиции от портфейла ми към малко по-рискови. Това го правя за първи път. На форума пожелавам повече разбиране към инакомислищетите. Всяко мнение е ценно, колкото и нелогично да звучи в очите на кякой. Стига да няма лични нападки и драми и де . На компаниите пожелавам шиши, джуджета, тикви и тем подобни избрани от нас самите екземпляри да не им се оглежадт в бизнесите. вярвам, че този форум е ценен и ще продължи да бъде такъв! Бъдете здрави, останалото ще дойде със сигурност!
2021 ще е годината на Металния вол според китайския зодиак. Тя настъпва на 12 февруари 2021 г. и продължава до 31 януари 2022 г. Волът е вторият знак от китайския зодиак. Според легендата Нефритеният император решил редът на зодиите да бъде според това как животните са се явили пред него. Волът щял да влезе пръв, но Плъхът го помолил да го качи на гърба си и да го заведе. Когато стигнали до двореца, Плъхът скочил и се явил пръв пред императора, а Волът останал след него.
Волът се свързва със Земята, според китайската традиция негови са часовете от един до три сутринта. Годината на Металния вол идва след годината на Металния плъх и ще бъде последвана от годината на Водния тигър.
Според китайския зодиак годината на Вола ще носи късмет и е идеално време да насочим вниманието си върху взаимоотношенията си с другите хора. Волът е трудолюбив и упорит. 2021 г. ще е времето, в което работата и усилията ще бъдат възнаградени.
В годината на Вола ще изпитаме цялата тежест на отговорностите си. Ще е нужно да удвоим усилията си, за да постигнем желаното.
През тази година според зодиака не се очакват катастрофални събития, така че може да се смята, че годината ще е подходяща за икономическо възстановяване, за дългосрочни инвестиции.
Металният вол ще е подходяща година и за въвеждане на ред в семейния живот. Ако у дома цари мир, всичко се подрежда. През 2021 г. всички проблеми ще се решат с дисциплина, с много дисциплина, пише в сайта "Чайнийз зодиак".
Тъй като 2021 г. е метална за втора поредна година, цветът ѝ е бялото. Другите цветове, които ще носят късмет в годината на Вола са жълто и зелено, които според Фън Шуй привличат успеха и благополучието. Металните аксесоари ще увеличат късмета.
Благодаря ти за отговора . Да ти кажа честно и аз бих постъпил така, но доста по-рано, т.е. щях да нямам търпението да изчакам 7 лв. и да кеширам доста по-ниско. Това е друга моя слабост, която се мъча да променя.
Успех!
Гледат се отчети, пазари, развитие, перспективи. Защо да продаваш нещо, което е започнало току що да се развива. Къде ще набуташ после кеша... в ресурси в тамбукту...
Днес оптимистично прдадох доста акции на Алтерко (1/3 от позицията ми). Накрая се наложи малко да ги понатисна. Не е зле като за БФБ от 2,2 на 7 + пари от права. Сега имам безплатни акции и 10К cash. Мишоци май бяха купувачите като гледам по колко бройки се нижеха. Да им са честити и да растат им пожелавам!
Да я беше продал цялата, за да не тормозиш книгата. И без това не си наясно какво се случва.
Нова година, нов късмет са казали хорта. Много въпросителни, най-вече около изборите, ваксината, заемите, възстановяването, но при една смяна на управленския модел и поемане на посока за борба, истинска борба с корупцията, можем да се изстреляме за нялкоко години в орбита. Да видим, това са ми пожеланията за всички за новата година. Също така, ако някой играе на разни спортни залози, бих казал, че момента е подходящ за риск, условието обаче е навън да се крепят нещата... Аз оставам извън пазара за момента, предния път избързах със златото и продадох рано, навреме излязох от БФБ, сега може и да закъснея с влизането пак, но живи и здрави за едно коледно рали догодина бих се включил пак
Аз си мисля, че идват две страхотни години за БФБ. Лично за мен и тази не беше никак лоша. Изобщо не се оплаквам. Въобразявам си, че тези които в момента останат извън пазара ще изпуснат шанс който се появява веднъж на десетилетие. До козирката съм в акции и не препоръчвам нищо на никой.
Беше трудна година за биковете на БФБ.
Разбира се имаше и изключения - Телелинк и Алтерко
През 2021г. ни очакват интересни неща:
- развръзка при ЧЕЗ, но и риск с бъдещия им нов мажо;
- развръзка при Спиди, но и риск от отписване;
- увеличение при ДоХ, но и риск инсайдърите да ограничат ръста в цените с големи разпродажби;
- ФНИ България ще завършат проекта в София тех, но стои риска дали ще го напълнят;
- нови листвания на Бийм пазара,
- промени в политически план,
- затопляне на отношенията САЩ и ЕС;
- ефекта на Ковид-ваксината и т.н.
Пазара пада вече 3 години, най-дългия спад в историята на Софикс, както би казал Теодор Минчев , но както знаем от неговите проучвания - след края на всеки по-дълбок спад ,индекса реализира поне 50% ръст в годината следваща края на спада
Желая на всички оптимисти успех, в избраните стратегии и дано 2021г. бъде година на оживление и ръст за пазара ни!
Коментар