If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това имах предвид и да си по-ларж Някой ден може да се върнеш да си арчиш пенсията с кеф и да ти е готино да гледаш оправена държавата. За какво да седиш да те бие студа и дъжда цял живот там при онез неблагодарници.
А да, съгласен съм, че скорошното теглене от дългия ETF има роля за убиването на януарската инерция. Моят коментар беше, че смяната на собствеността на NN не тежи по какъвто и да било начин на пазара. Просто бях видял тази теза в дневен обзор на Мариян тези дни.
Твоята стратегия е добра илюстрация на оптимизма в момента. Всички искаме да сме на пазара, но очакваме да се появят участници, които до толкова да не си искат акциите, че да ги изспипят с кофата върху BID-овете в дълбочина. Това си е мечо очакване от всякъде според мен.
Според мен е повече бичо, все пак офертите са купува, а не продава. Но може да иска, да хване по-ниска евентуално корективна цена. Също така 7% не са под досегашното дъно, т.е. не е мечо очакване.
Очакването е най-вече докъде ще се насилят да продават пенсиите, ако се решат на това, за да ги отървем на промоция така да се каже.
Uns, според мен по-скоро тежи неизвестното каква част от изтегления от фонда пакет трябва да се осребри скоро.
Очакванията са различни. Аз съм свалил надолу офертите си купува с около 7%. И съм намалил обема. Около мен също.
А да, съгласен съм, че скорошното теглене от дългия ETF има роля за убиването на януарската инерция. Моят коментар беше, че смяната на собствеността на NN не тежи по какъвто и да било начин на пазара. Просто бях видял тази теза в дневен обзор на Мариян тези дни.
Твоята стратегия е добра илюстрация на оптимизма в момента. Всички искаме да сме на пазара, но очакваме да се появят участници, които до толкова да не си искат акциите, че да ги изспипят с кофата върху BID-овете в дълбочина. Това си е мечо очакване от всякъде според мен.
Каквото и да си говорим фондовете имат повече инфо от нас .... логично е да си управляват сами портфейла
То ясно че могат, но в случая с вложенията в експат, следваха индекса. След като излизат, значи не искат да го следват по някаква причина и въпросът е по-скоро защо не искат.. Може преди да не са се чувствали готови или че индексът не е много интересен, да са се пуснали на пасивно следване, а сега да искат активно. Може да са уплашени от нещо (текат някакви разпродажби в сектора а преди това имаше предложения за национализация). Може да не им харесва състава на индекса и т.н....Така или иначе, ако се махнат, поне няма да мъчат повече индекса и да го карат да се върти понякога наобратно спрямо световните борси
Може да са преценили, че с или без експат пак могат да си държат портфейла и да продадат в бъдеще, когато поискат, но без да им се удържат такси за управление.
Не знам нищо конкретно, просто си мисля за вариантите.
То индекса е доста близо до дъното и не знам доколко е логично да се продава на дъното.
Като не пробвате няма как да разберете каква я мислят.
Може да са преценили, че с или без експат пак могат да си държат портфейла и да продадат в бъдеще, когато поискат, но без да им се удържат такси за управление.
Не знам нищо конкретно, просто си мисля за вариантите.
То индекса е доста близо до дъното и не знам доколко е логично да се продава на дъното.
Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Uns, според мен по-скоро тежи неизвестното каква част от изтегления от фонда пакет трябва да се осребри скоро.
Очакванията са различни. Аз съм свалил надолу офертите си купува с около 7%. И съм намалил обема. Около мен също.
Ще го кажа пак, борса на която "флагмани" или акции на Премуим пазар са 11K, Лешперко, ТСБ, Радиатори, Птичи грип, Банки Молдован - не може да бъде унищожена. Тя се е самоунищожила. Това е последна фаза на кретане.
Коментар