Тия, които ще отидат да гласуват за ТиквоШиши, особено сега, да отидат до урните с тубичка вазелин .... Така или иначе ще е доброволно, няма нужда да боли. Както са казали умните хора "Рим не е паднал за един ден". И БокоШиши няма да падне за ден.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
Аз на втори тур ще лашна за БХ. Точно така - за БХ. Протестен вот. Да им го вкара на всички с 200.
Щом се правят на олигофрени, може и да се окажат такива.
Поне ще се внесе плана за възстановяване на ЕС, за който дори и Грую се е трогнал
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
А предсрочните избори какво точно решават? Те са обида за хората, които гласувахме. Политиците един вид ни казват - не ни хареса какво гласувахте, дайте пак. Ама логиката трябва да е точно обратната. Политиците работят при условията, които ние сме им поставили, а не тези, при които искат те.
аз лично при нови и избори няма да гласувам, защото ми е обидно.
Щом се правят на олигофрени, може и да се окажат такива.
Поне ще се внесе плана за възстановяване на ЕС, за който дори и Грую се е трогналhttp://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
Всеки от неговата камбанария. След като ти знаем вече репертоара наизуст, и след като от него нищо друго не е произлязло, няма как да се кротнеш а??
Щото на мен хадвокатските пледоарийки друго ми говорят - наби се в осигурените към профит сделки в Чез и Спиди. Излезе от спиди и сега какво - дай да рутим, да наплашим клетите камили, за да се набием в "брефчето", в химчето и неохимчето. Аре не се излагай, в един цирк играем все пакNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
А предсрочните избори какво точно решават? Те са обида за хората, които гласувахме. Политиците един вид ни казват - не ни хареса какво гласувахте, дайте пак. Ама логиката трябва да е точно обратната. Политиците работят при условията, които ние сме им поставили, а не тези, при които искат те.
Така че изборите са безалтернативни при сегашната ситуация. Всичко друго ще е фарс - който и да предложи правителство, герП ще го подкрепи на мига, уж щото са национално отговорни, а после ще ги бламират постоянно. Затова най-добре е нови избори и служебен кабинет, а това влияе е негативно на борсата, затова и не виждам особени поводи за оптимизъмNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Абсолютно си прав, а и релано погледнато, едва ли има някой, който да не иска акциите му да растат, налиНо трябв да сме и поне малко реалисти - качествените акции, т.е. тези, дето не са с кофти мажи, редовно дават дивидент, не правят увеличения на капитала през година-две и т..н. са единици на БФБ и всичките са оценени между много добре и отлично, та чак до мега дирижабли (като старопланинските). Дори сме склонни да им прощаваме разните тантиеми и т.н. От друга страна имаме и такива с огромни хартия и екселски печалби, които, пак много странно, не харесваме когато показват екселски печлби у нас (цкб, пиб, хим, ако щеш), но сме много щастливи, ако има такива в чужбина (Молдова) и особено, ако ни направят и едно увеличение на капитала - уникални мисли, просто уникални!
И всичко може да излезе невярно като разсъждения, ако си пил едно кафе с един чичо и той ти е казал какво ще прави или си се возил на една яхта Кор Кароли и те ти звъннат като на професионален инвеститор да ти кажат къде ще бъде следващата пиеса Халтурко, да речем. Е, тогава си позитивен и пожелаваш оптимизъм и т.н., като громиш хейтърите и ала-бала.
Та борим се срещу БХ-щината, ама и на БФБ сме същите - все се чака вътрешно инфо от някоя калинка - то е показтелно как преди каквото и да е новина по което и да е ликвидно дружество има съответните сделки купува/продава. А ако нямаш вътрешно инфо, си никой! Ма тук е така - искаме немски заплати, но не и немска дисциплина, а ако ни хванат, че караме с превишена скорост - 50 кинта на милиционера и сме жик-та. Ма иначе борим корупцията и сме твърде възмутени от нея. Мат'риал, баце.
Айде да не отплесвам - успешна седмица на всички позитивни и ракетно заредени хора!
Щото на мен хадвокатските пледоарийки друго ми говорят - наби се в осигурените към профит сделки в Чез и Спиди. Излезе от спиди и сега какво - дай да рутим, да наплашим клетите камили, за да се набием в "брефчето", в химчето и неохимчето. Аре не се излагай, в един цирк играем все пакhttp://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
АнтигерП правителство е утопия, която няма как да се реализира. Слафчу ще върне мандата на 100%, а третата партия, която и да е тя, (ДСБ, да речем, макар че БСП е по-вероятно), няма да иска подкрепа от герП или ДПС и ще се насади на пачи яйца, като я получи. ГерП ще гласуват подкрепа на всеки, за да могат да си измият ръцете с него - ситуацията е цугцванг без предсрочни, а на тях нищо не се знае...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
От друга страна всичко, което отдалечава Тиквочката от властта, е добре за страната и пазара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнениеЕдни предсрочните избори няма да се отразят добре на пазара. Аз се надявам да надделее разума и да се състави правителство от анти герп партиите.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеГруйка, човек може да види във всяка компания нещо негативно, ако си го постави за цел. Нашата работа като инвеститори обаче е да преценим дали негативните или позитивните неща са повече. Да не говорим, че едно и също нещо за един може да е лошо, а за друг да е по-скоро позитивно.Но трябв да сме и поне малко реалисти - качествените акции, т.е. тези, дето не са с кофти мажи, редовно дават дивидент, не правят увеличения на капитала през година-две и т..н. са единици на БФБ и всичките са оценени между много добре и отлично, та чак до мега дирижабли (като старопланинските). Дори сме склонни да им прощаваме разните тантиеми и т.н. От друга страна имаме и такива с огромни хартия и екселски печалби, които, пак много странно, не харесваме когато показват екселски печлби у нас (цкб, пиб, хим, ако щеш), но сме много щастливи, ако има такива в чужбина (Молдова) и особено, ако ни направят и едно увеличение на капитала - уникални мисли, просто уникални!
И всичко може да излезе невярно като разсъждения, ако си пил едно кафе с един чичо и той ти е казал какво ще прави или си се возил на една яхта Кор Кароли и те ти звъннат като на професионален инвеститор да ти кажат къде ще бъде следващата пиеса Халтурко, да речем. Е, тогава си позитивен и пожелаваш оптимизъм и т.н., като громиш хейтърите и ала-бала.
Та борим се срещу БХ-щината, ама и на БФБ сме същите - все се чака вътрешно инфо от някоя калинка - то е показтелно как преди каквото и да е новина по което и да е ликвидно дружество има съответните сделки купува/продава. А ако нямаш вътрешно инфо, си никой! Ма тук е така - искаме немски заплати, но не и немска дисциплина, а ако ни хванат, че караме с превишена скорост - 50 кинта на милиционера и сме жик-та. Ма иначе борим корупцията и сме твърде възмутени от нея. Мат'риал, баце.
Айде да не отплесвам - успешна седмица на всички позитивни и ракетно заредени хора!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнениеЕдни предсрочните избори няма да се отразят добре на пазара. Аз се надявам да надделее разума и да се състави правителство от анти герп партиите.М.... . ш..... ..й.о!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Груйка, човек може да види във всяка компания нещо негативно, ако си го постави за цел. Нашата работа като инвеститори обаче е да преценим дали негативните или позитивните неща са повече. Да не говорим, че едно и също нещо за един може да е лошо, а за друг да е по-скоро позитивно.Last edited by Агресивен бик; 12.04.2021, 11:47.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Кефите, честно - знам, че нещо различно от лафчета за ракети, дирижабли, "успешни и позитични хора" и ала-бала не носи лайкове (а всеки ник за един красний лайк живее), но аз все пак да си изкажа мнението, в което не споделям оптимизма ви за някаква даденост. Това го казвма от позицията на човек, който е изпълнил лимита си на БФБ на 100%, но не изпада в излишна еуфория. Нека да ви видим ракетите от суфлекса:
1. Еверест агро - казвал съм си мнението многократно - най-безумната кация на БФБ. Лизингова компания, която се прави на адсиц, със сриващи се година след година обеми на раздадените кредити
2. Албена - курортно дружество от соц тип във втора година на пр грипчето, разчитащо основно на чуждестранни туристи (немски бабички) - дооообре, говори ми
3. Халтурко - отново, абсолютни адмирации за режисьорът на пиесата. Свалям шапка на ахтсмените от Кор Кароли - тук бърстът ще е с ефектът на цунами от последна степен и ще се изучава от бъдещеите поколения. Но засега всичко е точно - ей го де е франкфурт на майната си, а и няма как да не отбележа (отново адмирации за режисьора) платените клакьори на всички нива. Респект!
4. Брефчето - поредната фанрика на 08.09 - великани. Огромни активи, ама пусто желание все да строят в най-голямата криза (все пак го заглеждам отдалеч)
5. Атера - и тук яхтсмените надуха яко - целата е ясна, както при пиесата Халтурко - да се намерят нови балъци. Ма балъците взеха да излизат - да видим дали ще видим сценарият с алигатора и химчето преди 3 години. Акция, която постоянно понижава нивото на активите си и разпродава качеството, за да купува шлака, а рентата става мениджмънтската такса и отива в яхтата.
6. ЦКб - мълча
7. Хим - мълча
8. Фибанкасъ - направо спийчлес
9. Холдинг варна - хептен
10. Евронещо си - уникални титани
11. Телекрава - влизане в софикс заради самото влизане
12. Фармата - кой не знае Чичо войвода. кой не е чувал за него - акционер ли на ИПО-то, или клет севтополис на търговото. На тази борса има два типа инвестиращи - тръстваши в чичото и мислещи...
13, Пилетата - хубава акция, висока цена и толкова. Привлякоха доста хора на БФБ и сигурно отказаха 99% от тях
14. Доверие - същото като ЦКБ И Фибанкасъ - екселски печалби на килограм. Но както казах, на тази борса има два типа инвестиращи - тръстващи в чичо и мислещи
15. Сирмата - изглежда най-подценената от всички ИТ компанийки на БФБ. Но тя изглеждаше така и преди година. И преди 2
Та откъде ви идва оптимизма - идея нямам. Правителство не може да се сформира, пр грипчето си върви, фискалните стимули у нас не са като на запад, калинките са повсеместно явление и т.н. Тиквата падна - буахаха, как е паднал, че не мога да се сетя, като всичко е в негови ръце. А самият факт, че няма да внесат плана за възстановяване в ЕС и се рискуват едни 12 милиарда ей така, следва да е показателен за бъдещето. Ма нищо де, оптимизъм да имаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар