If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Софка е най-зле представящия се европейски индекс последния месец. Предвиждам до края на годината да е все така, има няколко тежки "котви" дето ще я дърпат надолу
Ако приключи сагата с чез-ките и започнат обявените обратни трябва да се обърне палачинката
Софка е най-зле представящия се европейски индекс последния месец. Предвиждам до края на годината да е все така, има няколко тежки "котви" дето ще я дърпат надолу
ей при тия хубави отчети, язък!!!
Хайде дано септември с подкрепата на ОД и Германия индекса продължи нагоре!!!
Е, разбира се че Агрия има да наваксва много откъм оценка, но това не прави отчета при Алтерко по-малко добър! Просто са различни казуси..
Както и да е.. не случайно точно тези две акции са Номер 1 и 2 в портфейла ми и вярвам че има още доста растеж пред тях
мога да приема, че е добър, но за около 5лв. оценка. Така, че предполагам ще падне поне до около 10лв. - ако на това казваш, че е добре - съм съгласен. А да даваш добра оценка на Алтерко, а да не споменаваш даже ЦКБ, ми се струва много преднамерено
дали съм в отбора на камилчетата не знам, но този път пазарът правилно се ориентира - виж какво става с цените на 2-те след излизането на отчетите им!
Е, разбира се че Агрия има да наваксва много откъм оценка, но това не прави отчета при Алтерко по-малко добър! Просто са различни казуси..
Както и да е.. не случайно точно тези две акции са Номер 1 и 2 в портфейла ми и вярвам че има още доста растеж пред тях
Развиваха се теории, че в Алтерко се търгуват очаквания за 5 години напред и е много интересно сега същите да се доразвият и да се каже калкулирани ли са вече тези хубави отчети или не? Да се твърди, че аутлукът за продажбите и маржовете е коригиран нагоре от тази сутрин ще ме разсмее искрено. Колко бизнес успех и ръст е калкулиран всъщност в единствената компания на БФБ, която се оценява без българския пазарен дисконт?
Между другото ще бъде от полза за пазара, ако ритейлът можеше да търгува с по 1000 акции без асистенция от брокер, ама нейсе. Излизане с 20 к лв. към този час връща цената с 50 стинки. То да ти се отще
Чакай сега не мога да разбера какво искаш да кажеш? Че отчета е шит, че цената е шит или какво?
И какво пак ритейла дето го издоихте на макс къде ли не - Агриа, Молдован, Лещерко, ТСБ, Сини колички, 11Канибала и т.н. Що не търсите чуждите инвеститори? Нали те щяха да купуват Софикс с новите "локомотиви"? Къде са? Щото те не са балъци нали? https://www.youtube.com/watch?v=nwfV...annel=TechFlow
Отчета не Лещерко няма нищо общо с капитализация от 300 милиона, бизнеса и песпективите още по-малко. В горното видео се вижта, това което ви говорих преди година. ТАКИВА МАРЖОВЕ И ПЕЧАЛБИ НЯМА! При комодитизирането на една стока МАРЖОВИТЕ СЕ ИЗПИЛЯВАТ ДО НИЩО! Печелиш нещо за кратко време, докато има балъци да ти купуват фенси склобките ти, после идва Икеа и тази стока става нормална стока която се продава като хляб - с ниски маржове. Всеки месец, всяко тримесечие трябва да се състезаваш да изкарваш нови продукти, нови разработки, всяко едон от което е РИСКОВАНО, НЕСИГУРНО И НАЙ-ВЕРОЯТНО НА ЗАГУБА! Вижте Сините колички. В тази връзка, бъдещето на Лещерко въобще не е сигурно, че ще могат да прозивеждат ново поколение, да го пласират и т.н. Икеа и останалите Китайски производители ще им изядат хляба. Не казвам, че това което правят е лошо, а че пазарана кап от 300 милиона няма нищо общо нито с бизнес перспективете им, нито с този отчет.
Сравняваш ябълки и грозде мой човек! Докато не се научите да различавате видовете растеж, причините за него и потенциала да продължи, все ще сте в отбора на изненаданите камилчета!
дали съм в отбора на камилчетата не знам, но този път пазарът правилно се ориентира - виж какво става с цените на 2-те след излизането на отчетите им!
Сравняваш ябълки и грозде мой човек! Докато не се научите да различавате видовете растеж, причините за него и потенциала да продължи, все ще сте в отбора на изненаданите камилчета!
Развиваха се теории, че в Алтерко се търгуват очаквания за 5 години напред и е много интересно сега същите да се доразвият и да се каже калкулирани ли са вече тези хубави отчети или не? Да се твърди, че аутлукът за продажбите и маржовете е коригиран нагоре от тази сутрин ще ме разсмее искрено. Колко бизнес успех и ръст е калкулиран всъщност в единствената компания на БФБ, която се оценява без българския пазарен дисконт?
Между другото ще бъде от полза за пазара, ако ритейлът можеше да търгува с по 1000 акции без асистенция от брокер, ама нейсе. Излизане с 20 к лв. към този час връща цената с 50 стинки. То да ти се отще
на Алтерко растежът ми се струва предимно в цената на артията, другото расте по-малко. Ама ще видим ... може би в края на годината
Коментар