Първоначално изпратено от Батя
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Нито бикови има, нито мечки.Last edited by X_Y; 20.12.2021, 10:28.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение“Биковете правят пари, мечките правят пари, прасетата ги колят”
В нашия случай накрая е.. хейтърите квичат
Last edited by X_Y; 20.12.2021, 10:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Кво ти пука - у нс няма как да има борса, докато има чисти акции. Като бърстнат те, тогава може и да започнем да градим. А това на Панев е ебати бълвоча и ми напомня защо не гласувах за него на тези избори, нищо че беше в моя район. Ми то Балонерко се "случи" точно по времето на БХ! Маню кой го назначи и по кое време, че нещо не се сещам? Те затова десните у нас се забатачиха в блатото на БХ, щото от другата страна са точно същите калинки с претенции
С какво са по-различни? Рашков или Цветанов? Селфито с Пеевски - приятелският поглед и на двамата? Кражбите 2007 г. и сега.
Тогава ви грабеха Мажоритарите, с по 100-200 милиона набирания на капитал, сега с какво е по-различно? Сега ви грабят Посредниците, защото те довличат тези кражби наречени ИПОта.
Сега са ги раздробили на 10 БИЙН пазара (т.н. на "растежа" - непознати мажоритари, от нулата - СЛАБИ БИЗНЕСИ, БЕЗ ПЕРСПЕКТИВА!!!) ПО 6 милиона = 60 милиона само от БИЙН ПАЗАРА - ОТКРАДНАТИ! на нереално високи оценки, нереални обещания. Това трябва да е забранено за Пенсионни, Договорни фондове, защото когато тях ги крадат и дребните се подлъгват и търгуват с тях. После знаеме какво става. Всички прасета на мезета, никой не би купувал на 10 лв или на 20 лв. Лещерко, но понеже се знае, че ще има 30 милина кражба и надуване, затова са там, същото е и с !Чичабанк
Пазар е пазар, ако се мери всичко с един аршин. Как може т.н. Чичабанк да струва повече от ТИМбанката примерно, с ФИБ и дима и лаф не може да става за сравнение, но и от нея е по-скъпа. ТОВА НЕ Е ПАЗАР. ТОВА Е КРАЖБА ОТ ОБЩЕСТВЕНИ ФОНДОВЕ.
Ще го призная Рашков, ако разследва БФБ последните 1-2 г., а защо не и последните 20 г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеМай днес мечките ще водят хоротоNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Зелено движение
2 ч. ·
Vladislav Panev: "Може би не сте забелязали, но българският фондов пазар е в началото на нов бум. 10 пъти презаписване на емисията на HR Капитал, фонд за рисково инвестиране в нови компании. Платени 3 милиона лева, основно от физически лица, цената за 2 дни скочи от 4.48 на 6.05 лева
Фирмата за дронове „Дронамикс“ набра близо 6 млн лева в началото на декември. В проспекта й пише, че „компанията разработва транспортен автономен дрон с товароносимост 350 кг., който да обслужва определени въздушни линии, например София – Франкфурт или Париж – Франкфурт“.
Алтерко се листва успешно на борсата във Франкфурт и постигна оценка от 500 милиона. Очакваме много други да последват. Някои от тях ще се провалят, други обаче ще бъдат българските шампиони. Създава се динамична среда, в която хората и фондовете със свободни пари търсят потенциално успешни проекти, за да се предпазят от инфлацията. Това е знак за бърз растеж на цялата икономика.
Оборотите на борсата още са много ниски. Много хляб имаме да изядем, докато доближим Полша или Румъния. Но тенденцията е добра, а знаем, че няма успешна държава без развит капиталов пазар. Мястото, където гладните за пари проекти срещат свободните за инвестиране пари. Това е средата, която е позволила да станат успешни много от водещите технологични компании в света. Ако няма такава, само можем да мечтаем за български такива.
На пръв поглед това няма общо с новото правителство. За мен причина е и, че забравяме за ерата Борисов. Когато фирмите ги беше страх да се показват, за да не станат мишена на регулаторите, прокуратурата и администрацията. Да не ги откраднат. Оживлението на фондовия пазар означава, че този страх вече изчезва."
Пък чакайте после. Повечето фирменца не са дори нови и са показали какво не могат досега.
Точчно бум е - като града на мечтите на оня , Анжел
- 1 like
Коментар
-
Зелено движение
2 ч. ·
Vladislav Panev: "Може би не сте забелязали, но българският фондов пазар е в началото на нов бум. 10 пъти презаписване на емисията на HR Капитал, фонд за рисково инвестиране в нови компании. Платени 3 милиона лева, основно от физически лица, цената за 2 дни скочи от 4.48 на 6.05 лева
Фирмата за дронове „Дронамикс“ набра близо 6 млн лева в началото на декември. В проспекта й пише, че „компанията разработва транспортен автономен дрон с товароносимост 350 кг., който да обслужва определени въздушни линии, например София – Франкфурт или Париж – Франкфурт“.
Алтерко се листва успешно на борсата във Франкфурт и постигна оценка от 500 милиона. Очакваме много други да последват. Някои от тях ще се провалят, други обаче ще бъдат българските шампиони. Създава се динамична среда, в която хората и фондовете със свободни пари търсят потенциално успешни проекти, за да се предпазят от инфлацията. Това е знак за бърз растеж на цялата икономика.
Оборотите на борсата още са много ниски. Много хляб имаме да изядем, докато доближим Полша или Румъния. Но тенденцията е добра, а знаем, че няма успешна държава без развит капиталов пазар. Мястото, където гладните за пари проекти срещат свободните за инвестиране пари. Това е средата, която е позволила да станат успешни много от водещите технологични компании в света. Ако няма такава, само можем да мечтаем за български такива.
На пръв поглед това няма общо с новото правителство. За мен причина е и, че забравяме за ерата Борисов. Когато фирмите ги беше страх да се показват, за да не станат мишена на регулаторите, прокуратурата и администрацията. Да не ги откраднат. Оживлението на фондовия пазар означава, че този страх вече изчезва."
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнениеПо-скъпите пари може да доведат на борсата повече и по-добри дружества, да има по-голяма конкуренция за парите ни
Избиха се за парите ви, вие понеже сте най-умните, току-що красиво сами се прекарахте за 2 дни с последния.
Коментар
-
Рано е за кеш, когато всичко поскъпва постоянно, дори и да спекулираш за вдигане на лихвения процент много скоро пак е рано. Аз лично кеш в следващите поне 2 години не искам да имам. Ако го извадя ще го вкарам дирекно пак в нещо. Мислех да влизам сега пак на БФБ за коледа, но омикрона и цените на енергоносителите ме отказаха. Догодина може би за мен ще е време от по-нисколиквидни активи да се влезе в по-високоликвидни, но за кеш е рано. Лично мнение успех на всички, поздравления за направилите добра доходност тази година. Мисля че в голямата си част в момента ръста се дължи на сериозния глад за инвестиции, т.е. съобразно максимата да се набута някъде кеша каквато култова тема има тукСпоред мен това се вижда и от огромните презаписвания на всяко ново ИПО. Признавам за себе си, че може би съм прекалено консервативен в инвестициите последните 3 години. Успех на всички картодържатели
- 2 Харесвания
Коментар
-
Нова Зеландия повиши основния лихвен процент - от преди има наяма няколко дена!
Федералният резерв ускорява премахването на паричната политика, подкрепяща икономиката - от Вчера
„Може да има възходящи рискове в бъдеще, но изобщо не виждам нарастване на цените, което да мине 2%, както стана в САЩ и Европа“, посочи гуверньорът на финансовата институция. „Затова не ни виждам да правим ходове в посока нормализиране на паричната политика по начина, по който САЩ и Европа го правят“, допълни Курода. - Така мислят пък Японците!!!
Ти кажи кой е прав и кой крив?
Коментар
Коментар