IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
    Благодаря за точността и коректността! Така си решил - така си направил, но мен ме интересува какво мислиш да правиш с кеша? Да чакаш по-добри нива на БФБ, да ги инвестираш навън, да купиш НИ или просто да харчиш?
    В момента най-лошата алтернативна употреба според мен е да стоят в български акции на нивата, на които съм ги купувал. За НИ не са достатъчно, декември 2013 г. купих първо жилище (на 29 г. съм), за ремонт и обзавеждане замина и основен капитал и печалби от ралито същата година. Бих го ликвидирал, защото към днешна дата изглежда, че мога да изляза на печалба от цялата тая гимнастика. Но на този пазар аз не знам как мога динамично да управлявам спестяванията си, все пак не говорим за стотици хиляди левове...

Засега парите остават в акаунта при посредника. Вероятно ще се използват за финансиране на емиграция в най-обозримо бъдеще (август, септември).

И за да сме онтопик: Не планирам да затварям акаунтите при ИП. Това, че сега БФБ не носи доходност е временно явление. Рано или късно кризата с Гърция ще свърши, а българският пазар е място, където без напрежение можеш да направиш дабъл и требъл, стига да има предпоставки. Бих участвал в ново рали дори и от странство. Просто в момента не мога да си позволя да съм дългосрочен.

Освен това не разбирам заключените в губещи позиции инвеститори и спекуланти, които се самообявяват за дългосрочни. Дори овърнайт депозит без лихва е по-добре от трайно губеща акция. Така си мисля, може и да греша

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
      Последните три продажби са ми
      13.05. 5ALB на 6.50 лв. при средна придобиване 6.20 лв.;
      30.06. 5BU на 0,47 + 06.07. на 0,45 при средна придобиване 0,55 лв.
      02.07. 4CF на 1.00 лв. при средна придобиване 1.16 лв.;

Това е пример за безнадеждно късно излизане, не се гордея. Ако имах 10% стопове, щях да съм спестил някой лев. Само в АЛБХЛ имах късмет, че след обявяването на дивидента имаше няколко неразумни оферти, даже мисля, че имаше сделки и на 6.70...

Големият ми извод е, че ако няма рали като 2013 г. примерно или кратки позитивни корекции като началото на 2009 и края на 2010 г., аз нямам работа. Ето, днес не минахме 100 000 оборот даже... ни да влезеш, ни да излезеш.

Едит: Отделно е пример и за много лошо влизане
      Благодаря за точността и коректността! Така си решил - така си направил, но мен ме интересува какво мислиш да правиш с кеша? Да чакаш по-добри нива на БФБ, да ги инвестираш навън, да купиш НИ или просто да харчиш?
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Това е пример за безнадеждно късно излизане, не се гордея. Ако имах 10% стопове, щях да съм спестил някой лев. Само в АЛБХЛ имах късмет, че след обявяването на дивидента имаше няколко неразумни оферти, даже мисля, че имаше сделки и на 6.70...

Големият ми извод е, че ако няма рали като 2013 г. примерно или кратки позитивни корекции като началото на 2009 и края на 2010 г., аз нямам работа. Ето, днес не минахме 100 000 оборот даже... ни да влезеш, ни да излезеш.

Това с 10 % стоп ми се вижда опасна стратегия, освен ако имаш постоянно налични и търгуваш бързо през платформата. Щото съм по-предпазлив и ползвам старомодния начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Би ли споделил кога се разпродаде на БФБ?

Last edited by unsworth; 09.07.2015, 18:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
            Аз съм профан, бе. Трепка ми сърцето като вида да се сгромолясва. Викам си "Иииии пак ли на теб пробутаха употребената тоалетартия". Ама понеже съм последовател на кенеф-компанията на Илф и Петров, примирявам се. Не спокойствие, а стоицизъм е нужен, за да играеш на БФБ. Добре че съм профан!
            Това за стоицизма, не бЕх го мислил, но като се замислЪ си прав.
            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
              Като понатрупате и опит ще разберете, че спокойствието е с едно от най-големите значения и тежести в тоя "бизнес".
              Аз съм профан, бе. Трепка ми сърцето като вида да се сгромолясва. Викам си "Иииии пак ли на теб пробутаха употребената тоалетартия". Ама понеже съм последовател на кенеф-компанията на Илф и Петров, примирявам се. Не спокойствие, а стоицизъм е нужен, за да играеш на БФБ. Добре че съм профан!

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
                Да, ама първото ни име не е Уинстън и не сме пожизнени лордове, че да сме чак толкова спокойни.
                Като понатрупате и опит ще разберете, че спокойствието е с едно от най-големите значения и тежести в тоя "бизнес".
                Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                  Софиксчо станал 471.Ново дъно ли имаме или се бъркам?
                  Просто поредно предпоследно....няма съ плашите..

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                    Спокойствие и здрави нерви трябват, другари ......
                    Да, ама първото ни име не е Уинстън и не сме пожизнени лордове, че да сме чак толкова спокойни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                      Май си ми снимал масичката на плажа хихи .
                      А аз си мислех, че си на яхта ....
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Май си ми снимал масичката на плажа хихи .

Коментар

• Спокойствие и здрави нерви трябват, другари ......
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Софиксчо станал 471.Ново дъно ли имаме или се бъркам?

Коментар

• Атина: Ще има споразумение с кредиторите
                              Парламентът ще одобри сделката с Тройката, коментира говорителят на правителството на Ципрас

http://www.blitz.bg/news/article/347553

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                                Ташака си е един ташак и нищо друго

Модераторите да не ми цензурират мнението!
                                Виждаш ми се напрегнат.Да не се увеличиха загубите?

Коментар

Working...
                                X