IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Благодаря! Разбирам, че и ти не вярваш % спад да се повторят при евентуален крах /когато и да било той/ по света?
    Невъзможни неща няма Химчето беше почти 18 лева, сега е 80 стинки. ОЦК и Крема си заминаха, ама хайде, те уж бяха соц мастодонти, но едното беше 40 кинта папира, а другото беше 130 кинта. Дори любимата ми Енемона се оказа финансов инженеринг. Помня и ИПО-тата, нещо като Бийм пазара сега - всяка една глупост се презаписваше в много пъти, до нивото на Трейса от 1500 пъти май беше, с гарантирана доходност след месец, като пуснеха емисията на официален пазар. Касиерките в банките се зариваха в пари покрай ИПО-тата Но помня и едно от последните ИПО-то, това на Херти (едва ли си ги чувал) - не успяха да си покрият и парите, дето ги платиха на посредника със записаните акции - просто закъсняха, година по-рано и щяха да са презаписани доволно

Затова ти казвам, че са други времената. То и сега пари има, но няма качество, освен разни опити за тех дивотии, дето 1 от 10 може и да стане нещо. А какво ще стане при световен крах - не знам, но сега технологиите са много развити, на запад 90% търгуват роботи, а при тях няма мисъл, няма сантимент, просто програмка и примерно 50% спад на индекс могат да се случат за 3-5 дни - наскоро беше ковид истерията, помниш. Вече кое как ще се представи - ми пак си зависи. Една Атера, ако не стане мега краш, как я виждаш да падне наполовина. Или един Бреф? Виж други мога да си представя без проблем как ще слязат и с повече от 50% - видя го и вчера как стана за минути, особено на плитък пазар като нашия. Айде лека, че засядам да вечерям
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Сривът беше в края на 2007 (първият, когато излязоха Алианц), след това пролетта на 2008 всичко си такова таковата. Сривове е имало и преди, например около азиаткста криза в началото на века - баси, Соди ми се въртят с нещо под 10 кинта на папир (сега дават по 20 кинта дивидент на година), така че нещата са несравними, времената бяха други. Не може да се генерализира, защото много от тогавашните флагмани или ги фалираха, или се отписаха, или са пени сток. Реално само дирижаблите от старопланинската група са на ол тайм хай от старите, всичко друго е много в киреча - дори ултра стабилната уж Софарма е наполовина спрямо върха си, при това с жестоки обратни изкупувания и преебаване на чуждите инвеститори, а и на родните такива, от правещия се на бг бъфет.

С две думи, аналогиите са безсмислени - най-малкото щото сега няма чужденци, а защо няма чужденци е дълга тема, която най-елсно се обрисува с клишето, което е факт, защото сме селски тарикати - и мажовците, и въртешнярите. Вярвам, ще ме разбереш. Успех
      Благодаря! Разбирам, че и ти не вярваш % спад да се повторят при евентуален крах /когато и да било той/ по света?
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Имам 1 въпрос към по-старите пушки. Помните ли при какви коефициенти горе-долу са се търгували компаниите на БФБ точно преди срива 2009? По спомен Софикс е паднал с 80%, а аз не мога да си представя това да се повтори. Знам, че звучи много тъпо изразът "този път е различно", но наистина не мога да си го представя при сегашните цифри и коефициенти. Допускам едни 30% при част от компаниите, но за над 50...

П.П.. Питам за един приятел /хахаха/ и да знам колко розови цярове ще трябват....
        Сривът беше в края на 2007 (първият, когато излязоха Алианц), след това пролетта на 2008 всичко си такова таковата. Сривове е имало и преди, например около азиаткста криза в началото на века - баси, Соди ми се въртят с нещо под 10 кинта на папир (сега дават по 20 кинта дивидент на година), така че нещата са несравними, времената бяха други. Не може да се генерализира, защото много от тогавашните флагмани или ги фалираха, или се отписаха, или са пени сток. Реално само дирижаблите от старопланинската група са на ол тайм хай от старите, всичко друго е много в киреча - дори ултра стабилната уж Софарма е наполовина спрямо върха си, при това с жестоки обратни изкупувания и преебаване на чуждите инвеститори, а и на родните такива, от правещия се на бг бъфет.

С две думи, аналогиите са безсмислени - най-малкото щото сега няма чужденци, а защо няма чужденци е дълга тема, която най-елсно се обрисува с клишето, което е факт, защото сме селски тарикати - и мажовците, и въртешнярите. Вярвам, ще ме разбереш. Успех
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
          Нямам време да те обучавам. Питай на друго място
          Пази боже ти да ме обучаваш ахахаа

Дай да дискутираме,да видим кое и как .Що се уплаши и бягаш ?
          Да не е защото нищо не разбираш ?
          Last edited by petrg5s; 25.01.2022, 19:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Биче,кво виждаме тук на тая смешна графика и какво искаш да кажеш,че не мога да ти схвана мисловния процес ? а вервай ми бая време се занимавам с това

П.С. и като постваш някаква графика ,първото правило е ,което ти явно не знае зашото сега почваш, да покажеш горе вляво тикера,времевия период и т.н.
            Нямам време да те обучавам. Питай на друго място

Коментар

• Имам 1 въпрос към по-старите пушки. Помните ли при какви коефициенти горе-долу са се търгували компаниите на БФБ точно преди срива 2009? По спомен Софикс е паднал с 80%, а аз не мога да си представя това да се повтори. Знам, че звучи много тъпо изразът "този път е различно", но наистина не мога да си го представя при сегашните цифри и коефициенти. Допускам едни 30% при част от компаниите, но за над 50...

П.П.. Питам за един приятел /хахаха/ и да знам колко розови цярове ще трябват....
              Last edited by 15%; 25.01.2022, 19:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик
                Тук нещо ми се струва, че се бъркат нещата. За корекция може да говорим чак когато движението в обратната посока е приключило. Вие къде видяхте такова нещо??? Това прилича ли ви на приключило движение?
                Мога да пусна и графики на другите индекси ако искате
                Биче,кво виждаме тук на тая смешна графика и какво искаш да кажеш,че не мога да ти схвана мисловния процес ? а вервай ми бая време се занимавам с това

П.С. и като постваш някаква графика ,първото правило е ,което ти явно не знаеш защото сега започваш, е да покажеш горе вляво тикера,времевия период и т.н.
                Ако ти е трудно,виж моите графики и се учи
                Last edited by petrg5s; 25.01.2022, 19:35.

Коментар

Даде ти човекът - Софикс - 500! Чети преди да обвиняваш...
                  Ок Софикс 500,но кога,къде ,как ,защо ? Те тези въпроси са важни.

То докато слезе до 500 ,може да иде и до 700 първо,после да слезе до 550 ,последно да качи на 1000 и накрая вече да иде на 500 примерно и той ще каже че е познал

Разбираш ли сега ,че детайлите са важни и конкретиката,а не ала-бала приказки
                  Last edited by petrg5s; 25.01.2022, 19:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Дай ПОНЕ една такава да я видим.Поне ЕДНА .За да те оценим.Но горе долу да има някаква конкретика ,а не ала бала от сорта "мечките щели да играят" Пък ако си струва ,за парите не се притеснявай !
                    Даде ти човекът - Софикс - 500! Чети преди да обвиняваш...

Коментар

• Първоначално изпратено от Yolo Разгледай мнение
                      Кефи ме как се паникьосват всички, когато почне корекцията. Явно на някои им е за пръв път.
                      Това не бе корекция.Това е паника от евентуале конфликт Русия-Украйна.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Какви "корекции" имаше навремето ехеее
                        И ерекциите бяха качествени

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
                          Прогнозите ми са скъпи и не мисля че можеш да си го позволиш
                          Дай ПОНЕ една такава да я видим.Поне ЕДНА .За да те оценим.Но горе долу да има някаква конкретика ,а не ала бала от сорта "мечките щели да играят" Пък ако си струва ,за парите не се притеснявай !

Коментар

Кефи ме как се паникьосват всички, когато почне корекцията. Явно на някои им е за пръв път.
                            Мен ме кефи как по време на 14 месечен булл тренд и последващата -4% корекция,всички най-големи и гръмогласни риби казаха посфактум ,че са продали и то малко НАД върха и ,че почвал видиш ли много голям и продължителен мечи пазар .Най-големите рибоци пък от тях даже шортват .
                            Но така е,нашия профит все отнякъде трябва да дойде, нали ?
                            Last edited by petrg5s; 25.01.2022, 18:52.

Коментар

Какви "корекции" имаше навремето ехеее

Коментар

• Кефи ме как се паникьосват всички, когато почне корекцията. Явно на някои им е за пръв път.

Коментар

X