Мисля си разни нещица... Някога биковете и мечките спретваха зрелищни сражения на родна земя. Вече и едните, и другите са позагубили спортна злоба, изморени са, отегчени - от самите себе си, от всичко. Няма ги бодряшките подвиквания за тропот на копита, за потеглящи влакове, за бутане с лакти... биха звучали някак нелепо, като грешка на някой, спал непробудно и пропуснал случващото се от 2008 г насам. Биковете и мечките се гледат изморено, без желание за поредна схватка, дъждът вали, а сивото небе им е отнело желанието за смисъл. Само от време на време някоя заблудена мечка замахне с лапа надолу или някой наскоро събудил се млад бик тръсне рязко глава, посягайки напред с копито, не толкова, за да изплашат врага, а за да напомнят на себе си, че са живи. Не след дълго блудкавата летаргия отново ги обхваща с лепкавите си пръсти, като змия, бавно и неумолимо удушавайки жертвата си. Мечки, мечки, мечки, накъдето и да се обърнеш, тук таме бикове.
От време на време се наблюдават леки или по-тежки схватки с променлив успех, преимуществено за мечките през последните години. Да, на меча територия сме. Има и бикове обаче, които не са се предали напълно и си пристъпват бавно и неумолимо в избраната от тях посока. И аз се водя бик, толкова, доколкото съм избрал да съм в акции, но само дотам - нямам намерение да подвиквам бодряшки, нито да твърдя, че потегляме. Нямам с какво да се похваля, но няма и с какво толкова да се оплача.
Имам акции на БФБ. Времето ще покаже кое е било най-правилното. Търговията с акции е рисковано занимание и крие риск за загуба на пари за участващия, затова и мнението ми не е препоръка за търговия с финансови инструменти.
От време на време се наблюдават леки или по-тежки схватки с променлив успех, преимуществено за мечките през последните години. Да, на меча територия сме. Има и бикове обаче, които не са се предали напълно и си пристъпват бавно и неумолимо в избраната от тях посока. И аз се водя бик, толкова, доколкото съм избрал да съм в акции, но само дотам - нямам намерение да подвиквам бодряшки, нито да твърдя, че потегляме. Нямам с какво да се похваля, но няма и с какво толкова да се оплача.
Имам акции на БФБ. Времето ще покаже кое е било най-правилното. Търговията с акции е рисковано занимание и крие риск за загуба на пари за участващия, затова и мнението ми не е препоръка за търговия с финансови инструменти.
Коментар