IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Музика за ушите ми:
    в.Капитал: "След като в началото на годината лихвите по депозитите на домакинствата в левове достигнаха и паднаха под психологическата граница от 1%, към март спадът им се задълбочава до 0.66% средногодишна доходност. Само за последния месец лихвата се е понижила с 0.15 процентни пункта (пр.п.) при свивания с 0.19 и 0.18 пр.п. съответно през февруари и януари. Доходността по спестяванията на населението в евро също продължава да намалява и през март достига 0.58% (-0.13 пр.п.).

Все по-малка възвращаемост носят и вложенията на бизнес клиентите на банките. Към края на първото тримесечие средната годишна лихва по депозитите в левове е 0.53% (-0.08 пр.п.), а по тези в евро – едва 0.38%, като само за последния месец понижението е с 0.34 пр.п.

Така, след като през втората половина на миналата година изглеждаше като че ли депозитните лихви са близо до балансовата си стойност, понеже месечните изменения бяха минимални, като имаше и корекции във възходяща посока, от началото на 2016 г. се оформи нова тенденция на ускорен спад. Съществен фактор за нея са и наложените от началото на годината от БНБ отрицателни лихви по свръхрезервите, които кредитните институции държат в централната банка. Усилията за управление на натрупаната в системата свръхликвидност вече се забелязват не само по линия на понижаването на депозитните лихви. В редовния си месечен обзор на банковия пазар консултантите от финансовия портал "Моите пари" отбелязват, че през март четири банки са преустановили предлагането на "немалка част" от спестовните си продукти за физически лица. Сред тях е и Банка ДСК, която е лидер на пазара по обем на привлечени от населението средства.

Прогнозите и на БНБ, и на представителите на банковия сектор са, че наблюдаваната през последните години тенденция на трайно понижаване на депозитните лихви ще се запази и през 2016 г., "

и още:
    "Падащата доходност по депозитите вече доведе до изтеглянето на част от спестяванията на населението и фирмите от банките. Данните от паричната статистика на БНБ към края на тримесечието показаха, че за първи път от големите тегления от лятото на 2014 г. и ефекта от изваждането на Корпоративна търговска банка (КТБ) от статистиката в края на 2014 г. след отнемането на лиценза й вложенията на домакинствата в банковата система всъщност са намалели. Понижението е с 82 млн. лв., като за същия месец бизнесът е изтеглил над 230 млн. лв. от парите си в банките."

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
      Вторник Софикс поне 5% нагоре
      argumentirai se!

Коментар

• Ще ги дерем ли утре?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          Во истина Воскресе!
          Иначе ходих вчера пред Александър Невски !
          С тази заря и гвардейския духов оркестър ми скриха шайбата ...
          Иначе другото беше както трябва ,уредбите и патриарха се чуваха добре....Малко гардовете на президента и полицията преиграваше като тичаха , като ненормални и гледаха лошо...
          А за борсата требва да сменим шефа на Дондуков 1,2 ..
          И какво сега ще я събаряме спекулативно за да свалим тия и качим други,които
          може да се окажат още по-алчни и крадливи?

Коментар

• Първоначално изпратено от fordi
            Добро утро да е.
            Христос Воскресе.
            Ако можеше да кажем същото из за БФБ!?
            Во истина Воскресе!
            Иначе ходих вчера пред Александър Невски !
            С тази заря и гвардейския духов оркестър ми скриха шайбата ...
            Иначе другото беше както трябва ,уредбите и патриарха се чуваха добре....Малко гардовете на президента и полицията преиграваше като тичаха , като ненормални и гледаха лошо...
            А за борсата требва да сменим шефа на Дондуков 1,2 ..

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                Отчетите са страхотни!
                Гледам и колеги в Неохим, Алкомет и Свилоза са доволни - нямам интерес там и не съм ги чел.
                Запекла - незапекла, бфб си е един пазар, важното е бизнеса на компаниите да върви, ликвидноста и събуждането на пазара ще ги последват а и да не ги последват - боли ме!

Коментар

• Добро утро, тигри!
                  БФБ Воскресе?

Коментар

• Отчетите са страхотни!
                    Гледам и колеги в Неохим, Алкомет и Свилоза са доволни - нямам интерес там и не съм ги чел.
                    Запекла - незапекла, бфб си е един пазар, важното е бизнеса на компаниите да върви, ликвидноста и събуждането на пазара ще ги последват а и да не ги последват - боли ме!

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                      Защо не - ако има 10 тъкмо ще се отърве от един кимизарник и ще вдигне ликвидността на борсата
                      Много хазартно ми изглежда,но всеки сам си решава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                        Шегуваш ли се ?
                        Защо не - ако има 10 тъкмо ще се отърве от един кимизарник и ще вдигне ликвидността на борсата
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                          Колебая се дали да си продам апартамента и да ги вложа тук.
                          Някой да ме посъветва?
                          ако това е дъното е доста добро решение....само че не се знае дали това е дъното...
                          "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• тази борса съвсем запече....все едно сме август от сега и то няколко месеца подред
                            "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

Някой да ме посъветва?
                              Шегуваш ли се ?

Коментар

Някой да ме посъветва?
                                Това е най-доброто което можеш да направиш - купи акции на ПИБ за цялата сума от апартамента.
                                Виж нарастването на печалбата и за последното тримесечие над +1400%
                                И аз обърнак преди празниците моята валутна кошница в акции от ПИБ

Коментар

Working...
                                X