Добро утро!!! Днес трябва да се движим с повишено внимание, защото е деня на космонавта))))
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Все повече замисрисва на нова Правителство. Колкото и да е, в началото всичко ще е мед и рози. Гледам търсенето на изостанали акции се активизира, бутат Хима леко, но купувачите са много. Още днес и следващите дни ще има празнично надигане, след Великден ще е бумаКой купил, да довършва, че следващата седмица ще са други цените
Коментар
-
Инвеститорите на БФБ увеличават своите портфейли и търгуват с дългосрочна цел
Активността на търгуващите на борсата намалява като честота, но не и като брой и обем изтъргувани средства
Зад положителните резултати, постигнати от акции на Българската фондова борса (БФБ - София), стои солидна основа, която позволи положителният тренд да продължи във времето. Инвеститорите имат балансирани очаквания за възвръщаемостта, която могат да постигнат, което е предпоставка, че спекулативните средства, търсещи бързи и големи печалби, са много малка част от пазара. Оттук се налага и изводът, че моментните цени на акциите са в по-голяма степен отразяващи реалното представяне на компаниите, отколкото балонизирани като стойност.
http://www.investor.bg/analizi/361/a...na-cel-237397/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атакатаЗащо е толкова тихо в тая тема??? Да не би да ви е посетила Баба Меца?!Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Падението също е самотна дейност. Просто няма как всички да броЯТ пачки.Last edited by dolce; 11.04.2017, 00:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
Хората броят пачки. Това е тиха и самотна дейност.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениеЗащо е толкова тихо в тая тема???Да не би да ви е посетила Баба Меца?!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеОтдавна си мисля да кача една табличка. Въпреки всички условности за мен най-важно остава дали компанията успява да генерира печалби от дейността си. Има редица показатели, които си струват гледането, на ако говорим за един - за мен си остава EV/EBITDA. Ясно е че не можеш с лека ръка да сравняваш различни индустрии и при различните компании има известни специфики, но все пак ето я моята табличка с актуалния показател.
Не препоръчвам нищо разбира се, просто тема за размисъл и дискусия.
п.п. Въпреки че доста компании не може да оценяваш посредством EV/EBITDA, не претендирам за изчерпателност - може да съм изпуснал нещо.
Заради именно тези ценни късчета, които се намират трудно, си заслужава четенето на форума.
Адмирации, колега!
Доколкото тезата ти съвпада напълно с моята, заявявам горната си теза.
Чудесно си се сетил да укажеш, че изборът на показател е направен при прилагане на условието - да е само един, а също и че това отговаря на твоето лично виждане по въпроса.
Иначе, знаем си, щяха да завалят възражения и коментари от всякакъв характер.
Мнението ми ще се появи във ворума с някакво неопределено забавяне, които може и да го направи излишно, но по тази тема не мога да направя нищо, тъй че се извинявам в аванс.
- 1 like
Коментар
-
Отдавна си мисля да кача една табличка. Въпреки всички условности за мен най-важно остава дали компанията успява да генерира печалби от дейността си. Има редица показатели, които си струват гледането, на ако говорим за един - за мен си остава EV/EBITDA. Ясно е че не можеш с лека ръка да сравняваш различни индустрии и при различните компании има известни специфики, но все пак ето я моята табличка с актуалния показател. Няма да кажа че е евтино, не са много дружествата с EV/EBITDA под 9/10Това показват моите сметки с цените от петък:
Е определено е по-важно какви ще са показателите в края на годинатаКомпания EV/EBITDA SFTRD 24.1445 PETHL 18.9811 A4L 15.3765 ROZA 15.2816 HES 14.6785 MCH 14.3969 TOPL 14.2120 ALB 13.7046 LACH 13.5071 AGR 13.2340 LESPL 13.1809 UFM 12.9749 IHLBL 12.8292 ELHIM 12.6307 0SP 12.1502 MONBAT 11.9911 FZLES 11.1412 SFARM 10.7355 ZAHZA 10.2872 ODES 9.7514 ALUM 9.5475 GAZ 9.2014 SVIL 8.6329 SKK*** 7.2688 EMKA 7.2104 BOARD 6.9471 UPAC 6.9112 AROMA 6.5096 HIDPN 5.8750 3CZ 4.4383 GAGBT 3.8296 NEOH 3.5871 ZLP 2.9056
Не препоръчвам нищо разбира се, просто тема за размисъл и дискусия.
п.п. Въпреки че доста компании не може да оценяваш посредством EV/EBITDA, не претендирам за изчерпателност - може да съм изпуснал нещо.
- 9 Харесвания
Коментар
Коментар