If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Пичове, съветвам ви да четете повече и да помислите дали проблема е вътре в България или в ЕС. Как е възможно останалите членове от Централна Европа да са близко до стандарта на Южна Европа а ние да сме толкова назад. Мисленето че някой отвън ни е виновен за кочината вътре в страната е пълно безумие
И на двете места е дедо попе, и на двете.
Естествено че никой не ни е виновен за нашата кочина и все си избираме боклуци ( ама избора ни е само от такива) или че сме си разграден двор и държава на мафията.
А пък ЕС си е цвете, така ли е ?
Тогава защо помощите за африка май гонят 25 мегамилки и защо това е почти десет пъти повече отколкото се отделят за нас и Румъния за интеграция...явно и толкова пъти сме по маловажни сме за брюкселските зелки.
Много може да се продължи в тоя дух, няма стигне мястото.
Пък ти ако ти е ок такива като тоя да те управляват - жив и здрав да си.
Или пък оная крава дето и е екзистенциален въпрос добруването на гейовете из Чечня, ама само седмица преди това и дума не отронва за правата на същите и жените в саудитска арабия. Да им имаш лицемерните ценности...
ЕС е добро нещо, но няма още дълго да просъществува в тоя си сбъркан вид. Не се ли промени радикално - просто историята ще го изхвърли на боклука, чака го същата съдба като вавилонската кула и сив.
SoHo
Пичове, съветвам ви да четете повече и да помислите дали проблема е вътре в България или в ЕС. Как е възможно останалите членове от Централна Европа да са близко до стандарта на Южна Европа а ние да сме толкова назад. Мисленето че някой отвън ни е виновен за кочината вътре в страната е пълно безумие
Точно в десетката, SoHo! Корупцията си е наша българска за съжаление.. Съчетанието ориентализъм с комунизъм се оказа убийствено за България.
Цитат:
На Европейския съюз не му достига воля, за да преодолее националните различия и да използва сила.
ЕС е мафиотизиран до шията и затова няма желание да се бори с местните мафии. А те перманентно разрушават Европа от благоденстваща сърцевина на света през Бел епок до западаща периферия на Евразия сега, в епохата Чина. Организираната престъпност на високите национални нива на производство и размяна не позволяват да протече нормална интеграция и консолидация на европейските граждани, макар преди 1914 такава (все още недоразвита) да обхващаше целия континент. А сега искат на две скорости да ни цепят. Мизерия на духа и мисълта.
Цитат:
На Европейския съюз не му достига воля, за да преодолее националните различия и да използва сила.
ЕС е мафиотизиран до шията и затова няма желание да се бори с местните мафии. А те перманентно разрушават Европа от благоденстваща сърцевина на света през Бел епок до западаща периферия на Евразия сега, в епохата Чина. Организираната престъпност на високите национални нива на производство и размяна не позволяват да протече нормална интеграция и консолидация на европейските граждани, макар преди 1914 такава (все още недоразвита) да обхващаше целия континент. А сега искат на две скорости да ни цепят. Мизерия на духа и мисълта.
Кире, разликата е само в последствията. Дотогава, ако изобщо се коментира, ще ни се обяснява как няма проблем в момента, как нещата ще са по-добре догодина, или най-късно до края на мандата. А това, че при спадащо население се увеличава дълга си е чиста Highway to hell.
Киро, сигурен ли си, че това е негово мнение а не на някой самозванец? Това, което намерих в нета е, че е бил кандидат на АБВ за шеф на БНБ и има доста публикации по различни интересни теми, но да излезе с името си и да "предвижда" падането на борда ми се струва меко казано непрофесионално за човек с амбициите за шеф на БНБ?!?
Остава да ми обясниш защо фалира КТБ, след като имаше добър кредитен порфейл и отлични показатели..Също можеш да ми обясниш и защо се правят дефицити в будбжета..Също и каква беше нуждата от приватизирането на БФБ, вземането на милиарди кредити и конфискацията на сребърния фонд..Защо се продаде не прозрачно БТХ.Защо сме първи в ЕС по корупция..Оставам с впечатлението , че за теб Черешара- Шиши са консервативните икономисти..Пак да попитам - защо няма наказани за фалита на КТБ, като как спасиха два пъти ПИБ, а КТБ не- да не би твоите консервативни икономисти да прикриват някои ..Стига догми- кои са твоите икономисти- има ли не свързани със властта..Умния човек не е догматик и разглежда всички варианти..За какви силни ръстове на икономиката говориш, я пак погледни какви са ръстовете в Румъния и ми обясни защо при Боку ни изпревари..
Нямам времето а и не виждам смисъл да пиша на дълго и широко. Ще видим къде ще е БФБ в края на годината. Ако видим силен ръст в който аз вярвам моята гледна точка ще е правилна и аз ще направя добри печалби. При слаб пазар ще загубя пари Засега съм много доволен от ръста на БФБ и ако не бях в акции щях да съм много ядосан. Ако ти не виждаш печалби на БФБ може би е по добре да продадеш акциите та да ти е по спокойно.
Остава да ми обясниш защо фалира КТБ, след като имаше добър кредитен порфейл и отлични показатели..Също можеш да ми обясниш и защо се правят дефицити в будбжета..Също и каква беше нуждата за национализирането на БФБ, вземането на милиарди кредити и конфискацията на сребърния фонд..Защо се продаде не прозрачно БТХ.Защо сме първи в ЕС по корупция..Оставам с впечатлението , че за теб Черешара- Шиши са консервативните икономисти..Пак да попитам - защо няма наказани за фалита на КТБ, като как спасиха два пъти ПИБ, а КТБ не- да не би твоите консервативни икономисти да прикриват някои ..Стига догми- кои са твоите икономисти- има ли не свързани със властта..Умния човек не е догматик и разглежда всички варианти..За какви силни ръстове на икономиката говориш, я пак погледни какви са ръстовете в Румъния и ми обясни защо при Боку ни изпревари..
Коментар