Първоначално изпратено от polki
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
не знам за батката, но Бъфет мислил да диверфицира портфейла на фонда(Berkshire Hathaway)към развиващи се пазари и мисли да инвестира в Софикс към 1% от фонда ... не е препоръка
на 90 години да си промени цялата концепция ли?
Най-големи три участия са ~ 42% от цялото портфолио на Berkshire Hathaway вложени в:
- Apple Inc (NASDAQ: AAPL ) -
- Wells Fargo (NYSE: WFC ) -
- Крафт Хайнц (NASDAQ: KHC ) -
Първите пет позиции съставляват ~ 62% от портфейла:
+ Bank of America (NYSE: BAC )
+ Кока-Кола (NYSE: KO ) -
Първите шест позиции съставляват ~ 71% от портфейла:
+ American Express Co (NYSE: AXP ) -
Портфейлът на Berkshire Hathaway инвестиран в акции е $187,200 млрд
Данните са от последния публикуван отчет на Berkshire Hathaway към 31.12.2017 г.fuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Не знам на какво викаш 6+........ама в момента ако искаш да продадеш нещо, просто това е невъзможно без да се разделиш с 20 % от парите си.
ти може да се разделиш с 20% от парите си, но аз ще купя с 20% акции повече с моите
fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
Тогава ше го признаем за Батка.)))))))))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеБатя да вземе да изкупи флоута и за Никиту да нема- е те тогава ще сме най- яките оптимисти и за нас песимизЪма нема вече да играе
)))))))))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеМайтапа настрана, но все пак е по-добре, да сме оптимисти. !! Няма нещо прекалено песимистично, което да "разклаща" толкова много "пазара", въпреки "фундамента". Надявам се да не греша
на някой тарикат,който си играе на тука има,тука нема.
Коментар
-
Като погледнем след 2008 г. най-краткото "състояние на безтегловност" преди ръст е траело около година (в периода 2009-2010) в периода на финансовата криза или възстановяването от нея, а най-дългият мечи пазар малко над 2 г. (при фалита на КТБ). Сега нищо не е фалирало. Доколкото ми е известно, не сме и в период на финансова криза. Има някои неясноти по някои позиции, като продажбата на ЧЕЗ, пакета при Софарма и вероятно това води до безвремието, в което се намираме. От Август миналата година, когато Софикс започна да пада, до сега са минали около 7 месеца.
Нищо не твърдя и не препоръчвам, само си разсъждавам...Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тези, които имат скатани пари гледат да ги набутат в тухли и бетон, другите с пари (ПФ и взаимни фондове) действат внимателно и дългосрочно. Остават дребни спекуланти, които се надлъгват - една напред, две назад.
Ако чакате таксиджиите да дойдат пак и да вдигнат борсата, струва ми се, че това са надежди - говежди.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
От колко много години! Статистиката показва, че БФБ е на печалба и за последната 1 година, и за последните 3 години, и за последните 5!?... Е, вярно, че печалбата можеше да е по-голяма, но си е печалба - факт! И ако продължава да печели, въобще не ме интересува на какво се крепи - пазарът никога не е виновен, виновни са си пишман инвеститорите, които очакват да печелят само от тренд!
ей ги и ония дето отварят теми: Глобул го окрал или Булброкърс го излъгал и т.п.
Коментар
Коментар