IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Аз обаче ще драсна дълъг пост........
    +++
    Евала за който.
    Много неща казани точно на място.

аз съм ебати пича
    Ти СИ ! Cheers !

Само с това не съм съгласен де си го рекъл че трябва се съобразяваме с нихилистите безродници щото били много.
    Това най общо са хора без корени, самочувствие, достойнство, ценности. Бих се обзаложил че немалка част от тях и деца не правят, излишно бреме им е. Съвременните кирякстефчовци на България, лутащи се...жалка работа.
    Част от тях са запленени от идеи, които дори и евреите много отдавна знаят колко струват:
    https://www.jpost.com/Opinion/Our-Wo...l-chaos-464770

Мършите роби за които говорят с пренебрежение преди 133г показват среден пръст на всички велики сили, вкл. и асвабадителите и разказват играта на сърбите насъскани от тях.
    А техните синове изумявайки света стигат и до Цариград на върха на щиковете си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Ха ! Ако писането за законност, честност и справедливост е хейт ...
      Кажи сега кой е писал срещу законността, честността и справедливостта, че ми е интересно.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        При толкоз много хейт като цяло е повече от показателно, че мнението на dddd има 10 лайка, не се среща често. Всеки да го разбира както иска.

Поздрави от мен, dddd!
        Ха ! Ако писането за законност, честност и справедливост е хейт, явно е нормално 4d и подкрепящите го да са на мнение, че всички са крадци и маскари ! На някои хора ценностната им система май въобще я няма !

Коментар

• При толкоз много хейт като цяло е повече от показателно, че мнението на dddd има 10 лайка, не се среща често. Всеки да го разбира както иска.

Поздрави от мен, dddd!
          Last edited by BSEtrader; 05.03.2019, 11:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от Татко Щърк Разгледай мнение
            Мислех да напиша някакъв дълъг пост по повод инвеститори и психология, но в крайна сметка се отказах, понеже онзи, който би го разбрал, си го знае и без това, а онзи, който не го разбира сам, то и да му го обяснявам – все тая. Според мен затова много ценни хора не пишат или го правят рядко. За щастие има и изключения. Та... човек не може да надскочи себе си и хората вярно са казали, че ако дълго време убеждаваш глупак в нещо, значи глупаците сте двама. Така че ще напиша един цитат, не знам на кого е, не помня откъде съм го чул/чел, всяко съотнасяне към конкретни форумци и никове, е плод на вашето въобржение; „На онзи, който няма пари, всичко му е скъпо, а на онзи, който няма акъл, всичко му е тъпо“.

Обичам да чета форума – и с онези, чиито мнения считам за ценни, и с онези, които скролвам (понеже пишат винаги едно и също). Но се радвам да ги има, понеже те за мен са важен индикатор. И в едната, и в другата група има както оптимисти за пазара, така и песимисти, т.е. ценността на един форумец не е по линията дали е оптимист или песимист, а как мисли и как се аргументира.

Притежавам акции на БФБ. Препоръки нямам никакви за нищо.
            Мда
            +1

Аз обаче ще драсна дълъг пост, нищо че няма да ме разберат повечето. Ще започна с един от любимите ми лафове - Ако някой ти дава ракия, значи има ракия, ако някой ти дава акъл, значи няма ракия Та Наздраве и да продължа.

Ся, у нас, у Българистаня, има една много голяма, ама много голяма прослойка, която са национални нихилисти. Те имат различни разновидности - за едни народът е мърша, други са горди, че са ги "освободили". демек народът ни е неспособен за велики дела, трети особено се кефят на лафове за "80% идиоти", четвърти викат, че за всичко сами сме си били виновни, та да си мрем в л@йна и да не се оплакваме, пети са просто ибрикчии на принципа "никой не ме обича, пък аз съм ебати пича", шести обясняват собствената си непригодност с някакви имагинерни нефелни сили на народа и т.н. Та всички тези хорица са много готин индикатор и до там - обаче, понеже са мнозинство, трябва да се съобразяваме с тях.

Понеже тук много сте емнали Кирето и правите наколенки на 4Д-то, то да си кажа и аз мнението - хубаво би било да се знае кой какъв е и с какви сили и средства влиза в този форум, И тъй като форумът е анонимен, то и желанията за манипулации в него са огромни, затова би било добре, преди който и да ти дава акъл (щото няма ракия) да вземе да рече 2 приказки за себе си, от каква позиция (се) изхожда, пък тогава да го съдим и по делата, а не само по думите.

Аз лично съм по-скоро привърженик на Киро (сигурно защото съм с юридическо и финансово образУвание и вече доста години работя във финансовата и правната сфера, а отделно се занимавам с акции от времето на Хранков, когато бях още юноша, тъй като понятието тийнейджър не беше навлязло в употреба. Просто съм видял хиляди примери, а също и множество такива върху себе си, в които държавата е абдикирала, а дис селски тарикати, като любимия ми Еверест, са клатили инвеститорите както им дойде. Що - ми щото могат. Тук дори не отварям реч за Бедовци (от него съм на +), Шишита (странно, ама и от него съм на плюс), Божковци (на минус), Енемони (пак на плюс) и т.н. Просто липсва каквато и да е форма на правова държава (най-много да успееш да вдигнеш цената на някое обратно изкупуване с 10% и толкова). Тук мога само да стисна ръката на Торанага, който успя да пребори системата, но той е по-скоро бяла лястовица на фона на всичко около мен.

Ся, много ще рекат, че пак народът си е виновен за цялостното състояние, щото нали той избира, имаме демокрация и т.н. И на теория ще са прави, обаче на практика какво получаваме - едно съвсем излишно самобичуване с нулева полза!!! И какво като обидиш народа, че е прост и тъп, така ли го стимулираш утре да излезе и да измете изродите начело? Като му набиваш комплекси за робство, верноподаничество или глупостите за "в който съюз сме влезли, все се е разпаднал"? така ли? Ми не, не е това начинът, трябва много работа, за да се покаже, че народът ни е и велик, и мъдър, и много напредничав - и не, това не става с мото тип Чърчил за банята и бозата, не става с лафовете на Бисмарк за конекрадците от Долния Дунав, не става с постоянно кланяне на мадър Раша и 3-ти март за национален празник - не, не става. Става с добрите примери - със Симеон Велики, с даването на православие на всички останали източни славяни на национално ниво, става с първата Патриаршия след големите 5, става с първия легитимно признат цар след този на Източния и Западния Рим, става с точни изкази като Първа Българска Империя, а не царство, става с победите при Одрин, Дойран и Тутракан, става с професор Стаменов и лактобациликус булгарикус, а не с някакъв си йогурт и т.н.

Та да, с много неша става, най-вече със смяна на народопсихолигията и вдигане на самочувствието. Да, може да сме бедни (то пък едни бедни - май месец не можеп да се разминеш от "бедни вулгари" в Малякия или пък пак от "бедняци" от Булгаристан, окупирали и изкупили де що има по сергиите в Одрин всеки уикенд), но сме членове на клуба на най-богатите, може сега да сме смачкани, но сме най-древната държава със същото име в Европа, може и да ни тъпчат, но ние винаги сме се изправяли....

И за да не отплесвам - на БФБ могат да виреят само вътрешняри, фронтрънващи Никиту при Суфлекс фонда ми и дългосрочни в ключови компании. Като всичко пак е условно и зависи от царя слънце в БанкИ. Това обаче не значи, че сме кофти народ или че сами сме си виновни, просто някои неща не зависят от нас. Толкоз.

Хубав ден и много печалби
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Не помня къде съм го чул..- В стремежа за остроумие често се казват само глупости..

Коментар

• Мислех да напиша някакъв дълъг пост по повод инвеститори и психология, но в крайна сметка се отказах, понеже онзи, който би го разбрал, си го знае и без това, а онзи, който не го разбира сам, то и да му го обяснявам – все тая. Според мен затова много ценни хора не пишат или го правят рядко. За щастие има и изключения. Та... човек не може да надскочи себе си и хората вярно са казали, че ако дълго време убеждаваш глупак в нещо, значи глупаците сте двама. Така че ще напиша един цитат, не знам на кого е, не помня откъде съм го чул/чел, всяко съотнасяне към конкретни форумци и никове, е плод на вашето въобржение; „На онзи, който няма пари, всичко му е скъпо, а на онзи, който няма акъл, всичко му е тъпо“.

Обичам да чета форума – и с онези, чиито мнения считам за ценни, и с онези, които скролвам (понеже пишат винаги едно и също). Но се радвам да ги има, понеже те за мен са важен индикатор. И в едната, и в другата група има както оптимисти за пазара, така и песимисти, т.е. ценността на един форумец не е по линията дали е оптимист или песимист, а как мисли и как се аргументира.

Притежавам акции на БФБ. Препоръки нямам никакви за нищо.
                Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• Уважаеми първобитни психолози, народопсихолози и доморасли философи.. Моля след като сте сигурни, че 99% от народа ни иска да краде и да бъде в корупция пишете ясно и за себе си- Аз съм крал и крада, с удоволствие съм корумпиран ..Така може да се върнете и назад в родовете си..Така да напишете и за бащите и майките си , за дядовците и бабите си.. За да познавате така добре нещата не може да не сте родословно в тези практики..Иначе не се правете, че не Ви разбират писанията , които ни представяте без никакви доказателства..Не може да сте извън тези 99%..

Протокол, признай и ти щом искаш..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Девиза на шайката е този на Бай Ви Ганя..- Келепир и пак келепир..
                    Не му приписвай допълнителни заслуги - девиза не е негов ...
                    Прав е DDDD ама не ви стиска да го признаете...

Докато жълтите павета са на мястото си , промените ще ги правят тези които паркират на тях...
                    Когато ги извадят - промените ще ги правят тези, които са участвали
                    Last edited by Protokol; 05.03.2019, 08:38.
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                      Добрутро човеци !
                      Това беше достатъчно!Добро утро!

Коментар

• Добрутро човеци !
                        (не казвам българи, или нещо подобно, за да не стане "сакатлък" и некой да се засегне) шегувам се. По-оптимистично вече е, че и в темата за оптимизма се търсят решения на по-сложни въпроси. Инак тук сме трепали и мечки с любов, и пак ще трепем, но и мечките не са страшни, докато за по-важни се вземат черешите (за "черешарството" става дума и т.н.). Иска ми се, да кажа по някое благо изречение към почти всеки коментар, но времето е невъзможно да стигне.
                        Слънцето е изгрява подмладява духа ми, топли душата и зарежда с енергия... а вече закъснявам ..в реала
                        Чакат ни велики дела, само не се карайте прекалено. Верно че ледът се пука, а вода има за всички, както казал капитана - така че спокойно , та ако може и да се удържим над водата
                        Спорен ден на всеки, (спорен -да не се разбира в спорове и препирни), пак се шегувам, сещате се.. Всичко "най" засега! (както казва чичо Форти) ))

Коментар

• Може ли да дефинирате българската мечта. За съжаление аз мога. Алеко я е описал. Ти ми дай на мене солунската митница ... Можем ли да дефинираме нова мечта, която да е от полза за обществото? Та докато не дефинираме ясно какво е да си българин. Какви ценности трябва да се изповядват и каква е българската мечта нищо няма да се промени.
                          фундаментален въпрос.
                          аз не мога да му намеря положителен отговор. но отрицателният посочен тук, (а и в "сентенцията" за матряла) важи за съжаление...
                          имах един съученик - образован, възпитан, амбициозен, от почтено семейство, над средното ниво твърдо... Средата на 90-те г стана студент финансова специалност, имаше лекции при малката секира Стоян Александров и веднъж го бъзикнах "е, браво , някой ден може и ти да станеш финансов или зам. министър"... и очите му светнаха и вика "ох, леле , знаеш ли как ще се налапам..." ... човек на 20 години... преди 20 г...

по темата за Българската Мечта - в последната Панорама( @8-ма минута в линка) водещия зададе този въпрос на тримата си събеседници:
                          - артистът даде бърз и емоционален анти-отговор
                          - умелият и умен социолог-реалист-манипулатор-циник даде реалистичен отговор - на битово-потребителско ниво, и пасвайки в по-горният контект(маса+ядене+рода="Общност")
                          - политологът-интелектуалец даде най сложен отговор, тип "и Тука да се живее като Там"...

Но ученият социолог каза и друго много интересно нещо - че "националната мечта" е характерна главно за Америка - където има хора дошли отнякъде, и изгорили мостовете назад. Докато при другите нации нямало такова нещо...
                          А пък аз пък съм чел , че понятието "американска мечта" се формулира и заблестява преди и след годините на Голямата Депресия когато (и заради климата) много фермери в равнините около Оклахома губят земите и фермите си и потеглят с по една каруца на Запад.
                          (Отделен е въпроса че последните 20 г Америка живее с вече друга, изродена концепция - "Калифорнийска Мечта". В оригиналната американска мечта има къща и много честен труд.)

Емили Дикинсън:
                          От какво се прави ливада?
                          Нима не знаеш?
                          Трева,
                          и една пчела,
                          и да мечтаеш.
                          Ако пчелата не пристига,
                          то и мечтата стига.
                          Притчи Соломонови:
                          Където няма видение..
                          ...людете се развалят;
                          ​​​​​​​
                          Актьорът Мариан Вълев, който се превъплъщаваше в ролята на гангстера Куката в сериала „Под прикритие", дебютира като режисьор.Лентата "Лошо момиче" ра...
                          "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Не бъди песимист, вожд. Не ти отива. Ще опитам да обясня - Големите "моше"-та са зад океана, както ги нарича аркитекта Сякаш дори и коренът на думата мошЕник наподобява на мошЕ
                            Дръж се там достойно, покажи им, кой кара големия камион, нека правят разликата с българския корен. Нещо което да им говори като българин и да прилича на такъв, да се респектират и съобразяват. После и тука като дойдеш, може политик да станеш - знай ли се, народът май още се надява на нещо чрезвичайно и отвън да го оправи. Та не си плюй срещу корена - Виждаш че и там има робия към какво ли не - пари, лизинги, застраховки, наеми, амбиции, данъци, такси, колкото ти е скъп костюма или парфюма ... и прочее.тем подобни дребнавости .
                            Пък и се радвай, че не си "Мошунко" , а "Ташунко" - коренът на думата е сякаш друг Та покажи им как се кара големия камион
                            Шегувам се иносказателно, разбира се. С пожелание - да идва времето, да те видим и в редиците на някоя от най-ракетните артии
                            И знай, че ний отвътре не мразим ората отвън - тва е некъв комлексасрки филм, незнайно как появил се, по метода каквото повикало такова се обадило.
                            Доста по-готиният извод е - "Всите българи- заедно"
                            Направил съм си нужните изводи за себе си.Не плюя а съм обективен.Това вие също го виждате.Нямам години за губене да вярвам че нещо ще се оправи.Дай боже,но въпросът е “Кога” ? Та ако трябва да бъда честен добре че се махнах да разбера колко лесно се прави бизнес и какво е да правиш пари и света да е твой.Иначе имам добри чувства към мястото от което съм тръгнал и пожелавам успех в на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

И като повтаряш познати до втръсване тези - какво постигаш ? Какво е твоето решение ?
                              Без нови Левски, Ботев, Стамболов няма как да стане...може би ти си един от тях, поведи хората.
                              Ааа забравих, няма как да стане - нали всички без теб сме мърши...не си заслужава.
                              Съжалявам, че си се обидил. Не съм имал това за цел. Но, ако имаш гузна съвест дълбоко в себе си, че не си опитал да промениш нещата, не съм виновен аз. Всички сме виновни, че държавата ни е на този хал. Това ми е тезата. Много тъпо извърташ нещата с “всички без теб сме мърши”. По време на последното ни 45 годишно робство колко пъти надигнахме глава срещу комунистите? Хората в Полша лягаха пред танковете, а ние бяхме кандидати за 16та държава. В съседна Румъния събират милиони по площадите, ние затваряме 50 човека орлов мост. Пълен смях. Във фейса и по форуми сме силни, а като опре ножа до кокъла, всеки се покрил. Понеже всички разбираме от математика тук, кажете ми честно какъв е шанса от толкова избори да не излезе един читав? Хиляди политици се извъртяха и да уцелваме само маскари? 4д е прав. 99.99% от хората ще бръкнат в кацата. И завиждат. Завиждат, че не бъркат в кацата те!

Коментар

• Прочетох два пъти написаното от мен за да видя къде съм написал това за което ме критикуват Киро, Монти, че и другите. Не успях да го намеря. Утре сутрин ще опитам пак. Казват, че утрото е по-мъдро от вечерта и вероятно ще се справя. Забелязал съм, че много често хората лайкват написаното от мен, но някак си не им стиска да го напишат сами, защото е "непрестижно". Явно на мен не ми пука чак толкова. Лека. Надявам се утре да е интересно на пазара след отчети а скоро идва и ребалансирането на фонда.

Коментар

Working...
                                X