If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Днес и аз това си помислих. Не е ли по - добре акции да подариш от колкото цветя?
Ако при всеки повод се купуваха акции, а не китки, борсата щеше да е много по жива от днес.
По-добре е- безналични са и не могат да ти ги хвърлят по главата
Ако единия букет е за дамата по чл. 68... едва ли ще минеш с гола китка, Здравко. По-добре подари пакет от акции в свястна компания - те увяхват по-бавно
Днес и аз това си помислих. Не е ли по - добре акции да подариш от колкото цветя?
Ако при всеки повод се купуваха акции, а не китки, борсата щеше да е много по жива от днес.
Ако единия букет е за дамата по чл. 68... едва ли ще минеш с гола китка, Здравко. По-добре подари пакет от акции в свястна компания - те увяхват по-бавно
Акциите по добре да са концентрирани в главата на семейството, а жените тъй или иначе предпочитат друг вид подаръци
България 7-а в ЕС по ръст на БВП. България е на седмо място в Европейския съюз по ръст на БВП за четвъртото тримесечие на 2018 г., показват данните, които Евростат и НСИ разпространиха в четвъртък. БВП на България през последните три месеца на годината се е повишил с 0,8% спрямо предходното тримесечие и с 3,2% спрямо същия период на предходната година. Средният за ЕС ръст на тримесечна база е 0,3%, а на годишна -1,4%.
Годишният ръст на БВП в България за цялата 2018 г. е в рамките на прогнозата, която дадоха всички институции - 3,1%. Тези данни обаче не са окончателни и може да бъдат коригирани по-късно през годината.
Производителността на труда у нас ускорява ръста си към края на 2018 г., като БВП на един зает се увеличава с 3,8% на годишна база. През третото тримесечие увеличението беше с 3,7%, през второто - 3%, а през първото - 2,3%.
Моля за коментар..Това добре ли е за БФБ и България..
Факт е, че много производства се изнасят от страната. Факт е и че са предимно производства, които разчитат главно на ниско заплащане на труда. Шивашката промишленост почти приключва в БГ. Трябва ли да плачем за робовладелците, които плащаха по 300лв и слагаха ограничения за ходене до тоалетна? Не мисля. Лично съм си говорил с собственик на фирма, спомагаща този “бранш”. Човекът ми обясни, че това е естествен процес. Браншът разчита главно на ниски заплати. Преди, цехове е имало много в Испания и Португалия. Изнесли са се именно заради ръст във възнагражденията. Същото е станало в Китай. Каза ми, че процесът в България повтаря същите стъпки именно заради РЪСТА НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА. Сега можете да започнете да плюете, че сме по зле от когато и да било и говоря пълни глупости.
Коментар