Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Всеки който е нарушил дадено правило трябва да бъде санкциониран. От неправилно паркиране и тютюнопушене на обществено място до корупция на високите етажи на на властта. Нарушението е персонално. Вината е персонална. Наказанието е персонално. Никога не може да бъде обобщавано с всички са маскари.
Проблема не е в хората горе, защото когато се сменят се повтаря същото. Киро ще каже, че ги защитавам, но това не е вярно. Те носят отговорност като всички нас и всяко тяхно нарушение трябва да си има наказание. Няма значение къде. Проблема е, че след смяна на хората нещата се повтарят. Причината е в общоприетите от обществото принципи. Не харесвам следните дефиниции.
Правила - това, което другите трябва да спазват.
Корупция - далавера в която не участвам.
Борба с корупцията - опит на борещият се да получи справедлив дял от далаверата.
Масово се получава следната картинка. Някой паркира на тротоара, слиза влиза в кръчмата за непушачи. Пие сто грама защото е с колата и не върви повече, запалва цигара, разказва как днес го спрял катаджията и му дал 20 лева да се почерпи а онзи нагляр искал повече намеквайки му, че вече не сме 2007 г. . После почва да псува онези горе дето само крадат и удовлетворен си заминава качвайки се на колата пил. Никъде по-долу не съм оправдавал тези горе или всеки друг, който нарушава правилата. Редовно твърдите неща, които не съм казвал. Проблема е ценностен. Докато се запазват ценностите на обществото непроменени ще се захранва нагоре по веригата от същите хора. Просто трябва да се промени общоприетата дефиниция за правила, корупция и борба с корупцията. Това става с наказания на всички по веригата. Трябва да се създаде усещане, че всяко нарушение ще бъде наказано. Без значение от кого и къде.
Пак ме вкарвате в обяснителен режим да си губя времето да опровергавам неща, които никога не съм казвал. Наистина всеки вижда това, което иска да види.
Довечера ще ви прочета пак да науча нещо ново за себе си и възгледите си, което не съм подозирал.
Коментар