Края на годината, Банки, Застрахователни дружества, Пенсионни отчитат рекордни приходи, печалби, активи, излишен кеш и въпреки, че е край на годината - не пипат БФБ. Да не би защото много са се напечелили от БФБ. Зашо така? Много са нелепи коментарите за дребните инвеститоти, кой колко се е напечелил, кой защо губел и т.н.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеГруйче, не защото са големи инвестеститори и много умни, ами са калинки в тикволанд и са длъжни да ни лъжат за паралелната реалнот..Комунисти тролове сър..
Коментар
� -
Добре, а някой ще каже ли какви позиции има - от тези, дето много печелят ми е интересно, другите са лузъри като мен и са ми безсмислени като неудачнициЕто, аз имам че разпределение на средна около 240 кинта - на загуба съм, но държа и ще държа още мнооооого. Пък и ще добавям полека-лека - това е акцията, която съм преценил, че ще пазя за децата си - не вярвам, че някъде другаде има по-голям фундамент от там, въпреки разните Тикви и прочие герберасти. Спекулирах през годината и с трейдинга на Мумията - пак неуспешно, акцията ще бъде продадена скоро, само да мине 6-цата, ако я мине, че на толкова е купена. Не се оплаквам, поемам си загубата и продължавам напреТ. От щатските ми акции (основно KHC) съм доволен от спекулката си тази година, както и от златцето и имотята, ма те са друга бира, тук нали си лафим за големите печалби на падащия пазар, наречен БФБ.
Та интересно ми е къде спечелихте тази годинаи как го преценихте да влезете точно тогава, как да се доверите на точно тези мажоритари, сложихте ли си стопове и т.н., както и какво държите в момента и защо. Естествено, никой не е длъжен да отговаря, но нали е форум, аз да си питам, уж дискусия да стане, че само с НАЙ, уха, ибре-добре и яко съм на плюс или тук е кочина, бегайте да бегаме, не даваме никаква реална полезна обратна на останалите. Пак казвам - не че някой е длъжен да го прави, но все пак - дали ще отделиш 10 минути, за да напишеш ферман с размисли и страсти за живота, в който лузърите губят, щото са лузъри в мисленото си, а умните и красивите печелят, щот са готЕни и пеКани, или ще драсни какво и как виждаш и ще шибнеш едно Не е препоръкЪ, е все тая като време, нали
не е препоръкЪNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Нещо бъркаш процента колега.. Около 25 е точното число
Но си прав, при падащ пазар е почти невъзможно да излезеш над 0.. или най-малкото ще е някакъв частен случай, силно подпомогнат от късметаLast edited by Todor Sabev; 17.12.2019, 14:16.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Голяма философия ни дръпна.Бла......бла и накрая не знаш какво предстои,кои позиции ще падат или ще скачат и никакви препоръки.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнениеСофиксо с 40 процента на доле от две години и кусур и некои доволни от себе и с печеливши сделки. Баси магьосниците.
Но си прав, при падащ пазар е почти невъзможно да излезеш над 0.. или най-малкото ще е някакъв частен случай, силно подпомогнат от късмета
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Татко Щърк Разгледай мнение
Светът уж е едни и същ, ама едни са щастливи в него, други нещастни, едни са оптимисти, други песимисти. Ето и на родната ни борса – ти си отчаян, водещият ни индекс действително не се представя добре тази година, а за мен изминаващата година е мисля най-успешната, откак се интересувам от БФБ, доста години са това, а вчерашната сесия беше просто прекрасна. Всичко това при положение, че през годините съм доволен от заниманията си на БФБ, иначе не бих се занимавал. Аз съм лаик, неведнъж съм подчертавал, може би и късмет съм имал на моменти, макар да не вярвам в късмета на финансовите пазари, не и дългосрочно. Вярвам обаче в качествата, някои от които не се научават, а или ги имаш или не. Вярвам и в солидната теоретична подготовка откъм финанси. Вярвам и в отделеното време да следиш, четеш, мислиш, преценяваш... и т.н.
Притежавам акции на БФБ. Радвам се, когато има различни мнения, понеже ако всички мислехме еднакво, нямаше да ги има възможностите на пазара. Желая успехи на всички в начинанията им. Не знам какво предстои като движения на индексите ни, не знам кои позиции ще поскъпват и кои ще поевтиняват. Препоръки нямам никакви.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kilimandjaro Разгледай мнение
Какви пари бе брат, не виждаш ли индексо как е забил човката на пеликана ?! Пари у сънищата със Снежанка
Притежавам акции на БФБ. Радвам се, когато има различни мнения, понеже ако всички мислехме еднакво, нямаше да ги има възможностите на пазара. Желая успехи на всички в начинанията им. Не знам какво предстои като движения на индексите ни, не знам кои позиции ще поскъпват и кои ще поевтиняват. Препоръки нямам никакви.
Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
- 3 Харесвания
Коментар
� -
И аз съм глуповат и никак не вярвам, че когато пазарът е зле и върви надолу, себепознание и пожелателно мислене ще ми напълнят портфейла с денги. Просто се опитвам да гледам реално. Когато е нагоре - купувам. Наобратно - продавам.Така ми изглежда по-просто и лесно. Терзания към кинтите нямам никакви, за добро или зло. В случая отдавна поразпродадох и щом започне да расте, пак ще взема. Дотогава не го мисля. Гледам си другите неща от живота. Печеля време един вид.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеТрейс, Алтерко и Дох останаха без продвачи? При СОФАРМА г-н Донев май изкупи продавача - вчера. Да видим ПФБК до кога ще ми продава при МОНБАТ и до кога купувачите ще извиват ръцете на продавача при ХИМ? Успех на всички!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеИмаше добри сделки тази година. Просто когато човек не ги търси а е съсредоточен върху това, кой е виновен за загубите му нещата не вървят. Единственото, което препоръчвам е хората да опознаят себе си. Аз съм глуповат и вярвам, че себепознанието е най-важното за участниците на борсата. Без него нищо не става.Last edited by kilimandjaro; 16.12.2019, 21:23.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Какви пари бе брат, не виждаш ли индексо как е забил човката на пеликана ?! Пари у сънищата със Снежанка
- 5 Харесвания
Коментар
�
Коментар