If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Верно ли са обезлюдени? Ходил ли си в ботевградските села? Обезлюдени викаш Или в тези около Пловдив, Варна? За Лозен и Бистрица няма да отварям реч, че там цените са над тези в Стара Загора сигурно. Или пък в селата около Сандански и Петрич? Да, в Северозапада много села опустяха, но това не е процес от вчера, не е дори от 30 години, а от поне 80. Е, колоси като Радомир, Дебелт, Червен бряг и т.н. западнаха много, но там имаше по едно предприятие, което умря и толкова. Абе ходете по места и вижте - все още има желаещи да живеят по малките населени места - да, не са много, но в този свят на урбанизация и това е добре.
П.С. И айде стига с тоя хейт - София нямаше вода в първите години на демокрацията и кво, тогавашните лафове сега ги слушам за перничани - ми що го преживеят. И да, нямаме реално работеща правосъдна система, това е факт, но медицината ни не е по-зле от много места на запад от нас, просто всеки иска да лъже държавата, като се осигурява на минимума, а после да ходи при най-добрите специалисти и то безплатно и точно когато има нужда - е, верно няма такава държава!
Не мога да проумея как наричаш основна нужда и право като водата хейт ! Това, ако се случи в нормална държава и град, а то трудно би се случило всеки виновен по веригата ще си замине заедно с цялото правителство. А ние тук какво казваш, да го преживеем а, и да си затваряме очите ! Жалкото е, че тези които ни управляват си затварят очите, а и ние гражданите май отдавна сме ги затворили и правим компромиси с какво ли не, и си траем и търпим !
Ама не ми давай примери за села, които са станали като квартали или спални на големите градове. Те и работят в града нали така ! Сам споменаваш северозападнала България, ами цяла Северна България къде я забрави, Родопите са обезлюдени целите, Странджа- Сакар също ! Дай причини някой от подредена държава навън да иска да се прибере в България ? Само носталгия, ядене и пиене не е достатъчно !
Северна България не е чак пък толкова зле, след като преизбират местните велможи от герП за пореден път. Родопите били обезлюдени - кои, тези с турското населениет ли - ми те са обезлюдени още 80-те години, а Странджа-Сакар си е така от поне 50 години, то и около всички граници, изключая около Петрич и Сандански е така и то не от вчера. Да дам причини викаш - вече ми звучиш като мигрант, а знам, че не си, нали? Ми щото си българин бе, мама му стара, те затова, щото баба ти и дядо ти са положили костите си на тази земя, за да я има българщината, а ти (не ти, образно го казвам), посран льоьло, си избягал, щото кенефната хартия в Нидерландия била по-мека, та ти понасяла по-добре на хемороидите, получени от седене по заведенията. Те затова!!! Малко пък патриотизъм трябва, мамка му, ма то и жълтопаветниците са тъкмо толкова вредни за страната, колкото и комунистите във всичките им подвидове!
Бахте, пак се връщаме 200 години назад и чакаме някой да ни оправи, че да сме се върнали - ние, като се оправим, емигранти или такива избягали от държавата ни, не ни трябват, ама хич. Ма да не отплесвам - та причини много - аз не съм избягал от любов към страната си и нейното минало. Наречи ме тъп, носталгик, шовинист - все тая! И децата ми ще растат и ще бъдат възпитани в любов към държавата си, казвам го от позицията на човек, на когото и двете му деца няма да имат първи братовчеди в България. Или може би точно заради това...
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Единсвенната разумна и рационална причина българските емигранти да се приберат в БГ е получаване на пенсия от САЩ , КАНАДА ИЛИ ЕС и това, че тук има по- голяма покупателна стойност....За децата им е абсурдно..
И друг път сме коментирали, че някои хора живеят в паралелна реалност, но за съжаление истината е съвсем друга..Оставаме си най- бедната и корумпирана страна в ЕС..Когато това се промени , може и да се връщат, както стана в Полша например..
Верно ли са обезлюдени? Ходил ли си в ботевградските села? Обезлюдени викаш Или в тези около Пловдив, Варна? За Лозен и Бистрица няма да отварям реч, че там цените са над тези в Стара Загора сигурно. Или пък в селата около Сандански и Петрич? Да, в Северозапада много села опустяха, но това не е процес от вчера, не е дори от 30 години, а от поне 80. Е, колоси като Радомир, Дебелт, Червен бряг и т.н. западнаха много, но там имаше по едно предприятие, което умря и толкова. Абе ходете по места и вижте - все още има желаещи да живеят по малките населени места - да, не са много, но в този свят на урбанизация и това е добре.
П.С. И айде стига с тоя хейт - София нямаше вода в първите години на демокрацията и кво, тогавашните лафове сега ги слушам за перничани - ми що го преживеят. И да, нямаме реално работеща правосъдна система, това е факт, но медицината ни не е по-зле от много места на запад от нас, просто всеки иска да лъже държавата, като се осигурява на минимума, а после да ходи при най-добрите специалисти и то безплатно и точно когато има нужда - е, верно няма такава държава!
В провинцията има болници като сгради ,но няма лекари,медицински сестри....кой да те лекува?
Ама не ми давай примери за села, които са станали като квартали или спални на големите градове. Те и работят в града нали така ! Сам споменаваш северозападнала България, ами цяла Северна България къде я забрави, Родопите са обезлюдени целите, Странджа- Сакар също ! Дай причини някой от подредена държава навън да иска да се прибере в България ? Само носталгия, ядене и пиене не е достатъчно !
Селата и малките градове отдавна са обезлюдени. Това, че някой се прибира да яде и пие от време на време с нищо не помага и допринася, освен за оборота в селската кръчма. Рядкост са тези, които се осмеляват да се приберат окончателно, защото продължават да не виждат никаква перспектива за себе си и за семействата си.
Да кажем ,че се върнат малко от тях ще се върнат по родните си селца и градчета и болшинството ще се нататрузят в икономически активните градове
София,Пловдив,Варна,Бургас,Стара Загора и нещата всеки сам да си ги прецени.
Селата и малките градове отдавна са обезлюдени. Това, че някой се прибира да яде и пие от време на време с нищо не помага и допринася, освен за оборота в селската кръчма. Рядкост са тези, които се осмеляват да се приберат окончателно, защото продължават да не виждат никаква перспектива за себе си и за семействата си.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Поне 30 години тенденцията е точно обратната и два милиона и кусур са напуснали страната . Требва да ми обясниш поради какъв зор имигрантите точно сега ще тръгнат да се връщат В България.
А сетих се България се слави със свобода на медийна среда , върховенство на закона и разделение на власите . А и да не забравяме високия стандарт.
Българските емигранти ако не се върнат сега в страната, ще изпуснат невероятната възможност да мъкнат вода с кофи, туби и да се къпят в легени. Също ще изпуснат и да дишат ежедневно въздух наситен с канцерогенни вещества. Невероятни удоволствия и забавления гарантирани от герп и боко тиквата.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Не нападайте 4д! Оптиката и ъгълът на гледане водят до резултати, които са разположени в една много широка палитра. Неведоми са пътищата Му! Не можем дори и приблизително да знаем какво става в умовете и душите на хора, които живеят в далеч по-сурови условия от нашите.
А и ние станахме претенциозни лигльовци - страната ни далеч не е само "жълтите павета", "Владислав" и "Главната (Пловдив)".
Наистина масово не се знае, какво се случва в тази страна - там долу!
Истина е, че от определени локации, при определени предпоставки и при липса на желание да се знае цялата информация, България може да изглежда една перспективна страна, която при това ниво на задлъжнялост и цена на дълга има огромни възможности за маневриране и излизане на нова орбита.
Пък и около момента на рождения ден на нашия професионален и морален стожер, вдъхновител и гуру, чакаме благи вести. Онези ще се сучат и дърпат, но макар и при следване на досадна, бюрократична, нечестна и двулична процедура, в последна сметка България ще бъде съдбовно приета в организацията на богатите. За разлика от Световното правителство, което при неговия 322 % дълг, ще бъде решително отрязано от всичко (днес пуснах една статия).
Лошото е само, че има разни размирни елементи, които вредителстват и злосторят. А иначе сме си наред
Боже, аз май защитавам 4Д-то, дето все се караме с него - ми аз ходя, ходя много често и до крайни квартали, и извън София, пък и да най-затънтени села, и говоря с хората, щото ме интересува точно това, настроението им. И настроенията лека-полека се променят към позитивно. Смея да твърдя, че миграцията в последните години (имигрантите от нашата страна) е основно от тъмнозелени, насочващи се към социалните системи основно на Германия и Скандинавия. Средностатистическия бг селяк (или живущ в малък град) вече си е сравнително ок и си се кефи на ракията под лозницата почти като по Тошово време. разбира се, има огромна разлика между пловдивските села, помашките, турските, македонските и т.н. - навсякъде е различно, но масата народ от тези малки градчета и села вече не иска да бяга (кой избягал, избягал) - седят си на село и си се кефят. Това не може да се разбере от живущите в Люлин или Надежда, но е така.
разбирам, че ако няма лоша новина, не твърдим, че България е кочина, не сочим проблемите и т.н., е по-добре да си мълчим, но реалността е такава - селяните (т.е. живущите извън 10-те най-големи града) бавно и полека се съвземат - някои ходят да бачкат и по чужбина, изкарат някое левче и се връщат за купона тук, щото в чужбина купон няма, само бачкане. И това въпреки БХ - както казват повечето изследователи, преминали през България по време на османското робство (или владичество, на който както му отръва) - ех, ако можеше този народ да е свободен, какви ли неща би сътворил. И този народ ги сътворява в първите години след освобождението, та чак удивява света. И БХ ще падне, само въпрос на време е!
Боже, аз май защитавам 4Д-то, дето все се караме с него - ми аз ходя, ходя много често и до крайни квартали, и извън София, пък и да най-затънтени села, и говоря с хората, щото ме интересува точно това, настроението им. И настроенията лека-полека се променят към позитивно. Смея да твърдя, че миграцията в последните години (имигрантите от нашата страна) е основно от тъмнозелени, насочващи се към социалните системи основно на Германия и Скандинавия. Средностатистическия бг селяк (или живущ в малък град) вече си е сравнително ок и си се кефи на ракията под лозницата почти като по Тошово време. разбира се, има огромна разлика между пловдивските села, помашките, турските, македонските и т.н. - навсякъде е различно, но масата народ от тези малки градчета и села вече не иска да бяга (кой избягал, избягал) - седят си на село и си се кефят. Това не може да се разбере от живущите в Люлин или Надежда, но е така.
разбирам, че ако няма лоша новина, не твърдим, че България е кочина, не сочим проблемите и т.н., е по-добре да си мълчим, но реалността е такава - селяните (т.е. живущите извън 10-те най-големи града) бавно и полека се съвземат - някои ходят да бачкат и по чужбина, изкарат някое левче и се връщат за купона тук, щото в чужбина купон няма, само бачкане. И това въпреки БХ - както казват повечето изследователи, преминали през България по време на османското робство (или владичество, на който както му отръва) - ех, ако можеше този народ да е свободен, какви ли неща би сътворил. И този народ ги сътворява в първите години след освобождението, та чак удивява света. И БХ ще падне, само въпрос на време е!
Грую ,питай кефеещите се винкели ,без вода е май по добре ,даже супер , а скоро и по други места............А?
Всякакви. За много хора България е мечта, колкото и да не ви се вярва. Дори и за някои българи.
Сигурно мечтаят да дойдат заради добре подредената ни държава, качествено образование и медицински грижи, добрите ни и чисти пътища и градове, сигурност, правосъдие. Смехотворно е да се твърди, че някой иска да се прибере в България. А и както казах едно е да искаш и мечтаеш друго е реалността ! Кое се е подобрило в България, че да искат хората да се приберат ! Та тук дори преминаващите талибани и сирийци не искат да стоят !
Без да ми се сърдиш обаче трябва да излезеш от собственото си затворено пространство и да се огледаш извън него. Ако искаш разходи се до краен квартал или до провинцията, поразгледай се, пък може и да си поговориш с обикновените хора как мислят. И не бъркай желанията и мечтите с реалността ! А за тези навън повярвай ми, никаква мечта не е да се приберат тук, защото повечето като си дойдат дори за малко, и като видят какъв батак е тук веднага забравят за мечтата да се приберат.
Всякакви. За много хора България е мечта, колкото и да не ви се вярва. Дори и за някои българи.
Без да ми се сърдиш обаче трябва да излезеш от собственото си затворено пространство и да се огледаш извън него. Ако искаш разходи се до краен квартал или до провинцията, поразгледай се, пък може и да си поговориш с обикновените хора как мислят. И не бъркай желанията и мечтите с реалността ! А за тези навън повярвай ми, никаква мечта не е да се приберат тук, защото повечето като си дойдат дори за малко, и като видят какъв батак е, веднага забравят за мечтата да се приберат.
Бъркаш емоцията Носталгия с реалността и това е основната дилема при мигрантите .
Но не е при техните деца там няма връщане . Вече говорим за второ загубено поколение след 90 години.
Коментар