If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Добри движения , които галят егото за продавалите ноември декември- пълнили старопланиски материал,- за сега е повече от очакваният дивидент разликата във входа.Абе къде е "2012"номер ???
Акцията си има всичко - фундамент, дивидент......постамент....
Който разчита на анализи се е объркАл....
Аз разчитам на визуални впечатления....
Започнат ли да се мятат кИфтета или репа, значи някой е чул нещо в трамваите ....
Аз си обяснявам нещата с друго или ...
Банката е самостоятелна единица, печелеща не по-малко от майката , взе си успешно изпита и значително по-лесно е да се прогнозира какво държи
Дори и откъм продажба нещата са по-лесни и възможни …
Разсъждавам така щото съм аматьорчик и нямам нужните умения да правя сложни сметки …особено на холдинги …
Затова винаги съм предпочитал да държа ЦКБ пред ХИМ ....
Много си прав, че банката по-прозрачна и предсказуема от холдинга. Още повече при него има голяма възможност за рискови инвестиции и всякакви други авантюри, дори нерегистрируемо източване. При това авторитетът на банката по-важен и там е стремежът за изрядност. Дано и към реномето на холдинга има същото отношение, но усилията в тази насока по-незабележими. Имам чувството, че майката напоследък (след добрите новини за дивидент) като нелюбимо детенце я третират. То и положителните резултати там от финансовата дейност.
Стигнахме и до паритет с банката тук. Или Хима е доста подценен или банката - надценена. Много интересно е какво ще следва. Друго интересно е защо админите трият мнения, в които не се нарушават правилата.
Аз си обяснявам нещата с друго или ...
Банката е самостоятелна единица, печелеща не по-малко от майката , взе си успешно изпита и значително по-лесно е да се прогнозира какво държи
Дори и откъм продажба нещата са по-лесни и възможни …
Разсъждавам така щото съм аматьорчик и нямам нужните умения да правя сложни сметки …особено на холдинги …
Затова винаги съм предпочитал да държа ЦКБ пред ХИМ ....
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Стигнахме и до паритет с банката тук. Или Хима е доста подценен или банката - надценена. Много интересно е какво ще следва. Друго интересно е защо админите трият мнения, в които не се нарушават правилата.
Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Предният път когато Софикс беше на тия нива акциите от групата на Химимпорт с изключение на банката бяха двойно по-скъпи.
А знаеш ли 2008 когато Софикс беше на тия нива ХДПАТ колко струваше? Този тип разсъждения на мен лично са ми леко странни. Ама ако стане работата на ЕТФ-а в Лондон си мисля че и тук ще го усетите.
Да, за тези, които сме от повече време на борсата изглежда странно. Алкомет почти го настига по капитализация, Софарма, ЧЕЗ, ПИБ и Монбат го изпревариха отдавна. Но това е тежката дума на пазара.
Да, и които не вярваме че в тази ситуация пазара е прав, си купуваме и увеличаваме пакетите с надежда че в един момент ще се окажем по прави от пазара и той ще тръгне да се коригира в нашата посока
Коментар