Първоначално изпратено от Protokol
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнениеСтигнахме и до паритет с банката тук. Или Хима е доста подценен или банката - надценена. Много интересно е какво ще следва. Друго интересно е защо админите трият мнения, в които не се нарушават правилата.
Банката е самостоятелна единица, печелеща не по-малко от майката , взе си успешно изпита и значително по-лесно е да се прогнозира какво държи
Дори и откъм продажба нещата са по-лесни и възможни …
Разсъждавам така щото съм аматьорчик и нямам нужните умения да правя сложни сметки …особено на холдинги …
Затова винаги съм предпочитал да държа ЦКБ пред ХИМ ....
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеПредният път когато Софикс беше на тия нива акциите от групата на Химимпорт с изключение на банката бяха двойно по-скъпи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнениеДа, за тези, които сме от повече време на борсата изглежда странно. Алкомет почти го настига по капитализация, Софарма, ЧЕЗ, ПИБ и Монбат го изпревариха отдавна. Но това е тежката дума на пазара.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
1. Половин дивидент по превилигированите трябва да бъде платен.
2. Заяви се намерение за раздаване на дивидент по обикновените акции, така както се раздаде за миналата година, но няма как да знаем със сигурност, докато не се случи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнениеимам 2 въпроса за последният дивидент по прив. и очакван по обикновните:
1. тази година трябва да се плати последният дивид. от 0.199лв по привилигированите за миналата година, който ги е имал към определена дата, нали така и имаше ли и някаква добавка, мисля че съм пропуснал?
2. може да съм пропуснал, но очаква ли се по обикн. дивидент за 2016?
и мерси предварително на отговорилите!
2. Заяви се намерение за раздаване на дивидент по обикновените акции, така както се раздаде за миналата година, но няма как да знаем със сигурност, докато не се случи.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
Коментар