IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение

Да, чувам се
    Спиди, а и всеки друг с претенции да е куриер, трябва да си избере дали да е куриер или разносвач на гащи и маратонки.
    Поема ангажимент и му плащам за доставка на следващия ден. Ако не успее с доставката - плаща неустойка, примерно за един ден заъснение - куриерската такса, за вторият ден - куриерската такса по 2 и така.... ще се научат да са коректни, да не правят дъмпинг на цените, както и да лъжат хората с времето за доставка. Чакам седми ден пусната пратка от Спиди...
    Затова черния петък е месец преди коледа, да може магазина да го прати (две седмици) и куриера да го донесе (две седмици). Към до 60 дни е срока за Недоставка, след който можеш да канселираш поръчката.

Крайно време е нахалството като твоето, да се уреди с глоба.

Като искаш за ден запали колата и ходи до склада в Румъния например (пардон пътя е в сняг и е блокиран), за 3 лв. доставка и капризи.. Дай 30 лв. и ще дойде за ден.

Най справедливо е цената на доставката да е ПРоменлива и да зависи от натовареността и желаната скорост. Така може да ти дойде и за 100 лв. Търсене и предлагане нали? Пазарна икономика нали? Или комунизма ни тресе? Уж сме борсови спекуланти но търсене и предлагане, нещо?

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

а ако продавача ги е Експедирал с 14 дни закъснение куриера ли е виновен?

и при все това
      Спиди да държи 6торен капацитет, за да може при луд челен петък и блокирана страна да поемат

Ти чуваш ли се?
      Да, чувам се
      Спиди, а и всеки друг с претенции да е куриер, трябва да си избере дали да е куриер или разносвач на гащи и маратонки.
      Поема ангажимент и му плащам за доставка на следващия ден. Ако не успее с доставката - плаща неустойка, примерно за един ден заъснение - куриерската такса, за вторият ден - куриерската такса по 2 и така.... ще се научат да са коректни, да не правят дъмпинг на цените, както и да лъжат хората с времето за доставка. Чакам седми ден пусната пратка от Спиди...

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
        Крайно време е законово да се уреди глоба за забавяне на пратките. Не е правилно да се рекламираш, като куриерска фирма, да поемаш ангажимент да доставиш за един ден, а после да чакат клиентите по над седмица. Или си куриер или разносвач на боклуците на ОЛХ...
        а ако продавача ги е Експедирал с 14 дни закъснение куриера ли е виновен?

и при все това
        Спиди да държи 6торен капацитет, за да може при луд челен петък и блокирана страна да поемат

Ти чуваш ли се?

Last edited by oslo; 08.12.2020, 11:14.

Коментар

• Крайно време е законово да се уреди глоба за забавяне на пратките. Не е правилно да се рекламираш, като куриерска фирма, да поемаш ангажимент да доставиш за един ден, а после да чакат клиентите по над седмица. Или си куриер или разносвач на боклуците на ОЛХ...

Коментар

• мърдат ли електричките или им изгаснаха акумулаторите

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              Чакай да кажа нещо за балоняка, ма ще гледам да е скапано, щото в тази тема само такива мнения са толерират. Начи пратка изпратена минали понеделник, най-накрая се полчуи този понеделник. Сагата накратко - трябваше да е 24 часова доставка и наистина е взета в понеделник вечерта, естетсвено смс да я чакам на другия ден и т.н. Не се получи, реакция - нулева. Както и очаквах, в събота сутрин ми се обади куриерът, за да ми каже, че пратката била на адреса, ма мен ме няма - класика в жанра. Разбрахме се за понеделник (демек днес) и оше към 9 часа пристигна. Ся, що ми взеха 10+ лева за наложения платеж, идея си нямам - каква е тази ценова политика от Горубляне до центъра за 1 седмица и 10 кинта? Нали то хубаво приходи, ма видно изнемогват и не съм убеден, че тези, дето тази година са им се доверили, ще го направят и догодина, колкото и търпелив да е българинът. Та в този ред на мисли - вероятно отлично тримесечие на хоризонта, което е супер, но човешкият фактор е голям батак и изобщо не е плюс за компанията. Чакаме сделката де.
              Балоняк!
              а ето намерих го
              Стойност продукти: 119.80
              Стойност доставка: БЕЗПЛАТНА
              Отстъпка от предплащане: -5.99
              ТОТАЛ: 113.81
              отстъпка от 5%, заради това, че НЕ СЪМ с наложен платеж
              и да спомних си, НЕ БЕШЕ С КАРТА, беше с банков превод
              дори бяха в същата банка и поръчах към 22 ч., получили са ги веднага и след 2 дни звънят "кога ще платите", защото очаквали да платя на следващия ден или по-следващия да дойдат парите, не очакваха, че трябва да гледат за пари същия ден за поръчка след 22 ч.

Та така
              ерата на картите и наложения платеж залязва
              идва време на банковите преводи

Коментар

Чакай да кажа нещо за балоняка, ма ще гледам да е скапано, щото в тази тема само такива мнения са толерират. Начи пратка изпратена минали понеделник, най-накрая се полчуи този понеделник. Сагата накратко - трябваше да е 24 часова доставка и наистина е взета в понеделник вечерта, естетсвено смс да я чакам на другия ден и т.н. Не се получи, реакция - нулева. Както и очаквах, в събота сутрин ми се обади куриерът, за да ми каже, че пратката била на адреса, ма мен ме няма - класика в жанра. Разбрахме се за понеделник (демек днес) и оше към 9 часа пристигна. Ся, що ми взеха 10+ лева за наложения платеж, идея си нямам - каква е тази ценова политика от Горубляне до центъра за 1 седмица и 10 кинта? Нали то хубаво приходи, ма видно изнемогват и не съм убеден, че тези, дето тази година са им се доверили, ще го направят и догодина, колкото и търпелив да е българинът. Та в този ред на мисли - вероятно отлично тримесечие на хоризонта, което е супер, но човешкият фактор е голям батак и изобщо не е плюс за компанията. Чакаме сделката де.
                Балоняк!
                Тези 10 лв. + не са за Спиди, а за инкасо, и т.н.
                Например, скоро поръчвах книга или бог знае какво за около 40 лв. и в сайта при поръчката Още ме питаха, с карта, с наложен платеж или с платежно нареждане
                ако платя с карта отстъпват 1,9 лв.
                между другото с карта взимат до 3% на търговците , когато са малки, когато са големи пада...
                та стават едни 1,2 лв.

очаквам скоро да започне да става все по-масово плащане с банков превод (колкото и архаично да звучи), аз например имам неограничен брой преводи на месец и ми е кеф да пращам преводи
                ако ми отстъпят 1%, веднага им нареждам
                защо таксите за плащане с карта (за сметка на търговеца) пак ги плаща потребителя и са доста високи

Затова тези 10 лв. не са за Спиди, нещо не си прочел, когато си поръчвал.

Иначе от Горубляне до Центъра, аз бих отишъл с колата да си го взема. Щом си в центъра, да си пишем на ЛС да храним Спиди на живо?

Поздрави
                Last edited by oslo; 07.12.2020, 17:34.

Коментар

• Чакай да кажа нещо за балоняка, ма ще гледам да е скапано, щото в тази тема само такива мнения са толерират. Начи пратка изпратена минали понеделник, най-накрая се полчуи този понеделник. Сагата накратко - трябваше да е 24 часова доставка и наистина е взета в понеделник вечерта, естетсвено смс да я чакам на другия ден и т.н. Не се получи, реакция - нулева. Както и очаквах, в събота сутрин ми се обади куриерът, за да ми каже, че пратката била на адреса, ма мен ме няма - класика в жанра. Разбрахме се за понеделник (демек днес) и оше към 9 часа пристигна. Ся, що ми взеха 10+ лева за наложения платеж, идея си нямам - каква е тази ценова политика от Горубляне до центъра за 1 седмица и 10 кинта? Нали то хубаво приходи, ма видно изнемогват и не съм убеден, че тези, дето тази година са им се доверили, ще го направят и догодина, колкото и търпелив да е българинът. Та в този ред на мисли - вероятно отлично тримесечие на хоризонта, което е супер, но човешкият фактор е голям батак и изобщо не е плюс за компанията. Чакаме сделката де.
                  Балоняк!
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Спиди или GeoPost да купят тази компания

https://money.bg/business/dronamics-...m8NhwJa9lhBp2U

Коментар

Егати пожеланието - все едно аз да ти пожелая акциите ти на лешперко да се сринат на 2 лева, че да можеш да си напълниш още, щото борсата има нужда от такива прекрасни дружества с отлични перспективи. В такъв случай направо да вдигнем паметник на инДженеро, дето се подигра с акционерите в Трейс - аз си мислех, че е тотален ***, пък то се оказа, че бил алтруист, който птосто искал дружеството да остане на борсата, щото каква е тази борса без инфраструктурно дружество? А уж вчера си говорихме за троленето и т.н.
                      Просто искам дружеството да си остане публично, тъй като ръстовете в електронната търговия тепърва ще започнат.
                      сравнението с Трейс е неподходящо от всяка гледна точка. Най малкото там го прави мажо, а тук ще е новия маджо, който може да има различна стратегия за развитие.

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

Този път не схвана нюанаса на top

той пише "Дано да не го отпишат и да минат с търгово на ниска цена"
                        но има предвид
                        "Дано да не го отпишат и да НЕ минат с търгово на ниска цена"
                        изял е едно не
                        в жив разговор се разбира, но в писмен вид при изядено второ НЕ , -> не се разбира

Не е препоръка
                        имам акции
                        Както искат да го правят, само да вземат да го направят най-накрая и да се рахатясаме

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Предлагам акционерите да помагат в доставките за да не пада качеството на услугата !

п.п.Имам
                          Буахаха, Здравко, това беше добро

Да, Хъмпи и Осло, изглежда такъв тип компания, която можеш да държиш дълго време, затова (една от причините) и я взех. И да, още имам акции на Соди - макар и амлко количество, все стигат за едно бързо море с дивидента всяка година. И все пак бих предпочел хубаво търгово, пък аз ще си преценя какво да правя - непубличните акции принципно са малко тегавки за продажба, колкото и супер да са някои от тях.

Аморфния, аз ходя основно в Катарино - миналия месец всичко им бачкаше, завчера пак са ми пуснали оферта, значи продължават с пълна пара, но не съм им звънял, че още се чудя за този уикенд
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

Иначе спидито е от типа компания която мога да държа цял живот
                            аз я сравнявах за себе си със Соди, МДК и Булбанк (народа още им акции в тези и си суче дивидент)
                            не знам дали сравнението ми е добро

Коментар

Апропо, в днешния Капитал има статия за някакъв хакер с прозвището "Емил Кюлев", който бил ударил сериозно Айкард. Айкард не са ми интересни, но в темата на капитал пишеше, че е ударил и Еконт и е откраднал тяхна база данни - ми можем да поздравим Спиди в тази насока

П.С. пратката ми още я няма - почти съм убеден, че ще я доставят в събота в офиса, а аз ще съм си вкъщи или на спа, че не съм решил още. Определено трябва да назначат още служители, защото явно изнемогват и не успяват да наваксат на ръста на пратките в края на годината
                              Кои СПА-та бачкат в момента? Че и на мен ми се ходи в този студ.

Коментар

Егати пожеланието - все едно аз да ти пожелая акциите ти на лешперко да се сринат на 2 лева, че да можеш да си напълниш още, щото борсата има нужда от такива прекрасни дружества с отлични перспективи. В такъв случай направо да вдигнем паметник на инДженеро, дето се подигра с акционерите в Трейс - аз си мислех, че е тотален ***, пък то се оказа, че бил алтруист, който птосто искал дружеството да остане на борсата, щото каква е тази борса без инфраструктурно дружество? А уж вчера си говорихме за троленето и т.н.
                                Този път не схвана нюанаса на top

той пише "Дано да не го отпишат и да минат с търгово на ниска цена"
                                но има предвид
                                "Дано да не го отпишат и да НЕ минат с търгово на ниска цена"
                                изял е едно не
                                в жив разговор се разбира, но в писмен вид при изядено второ НЕ , -> не се разбира

Не е препоръка
                                имам акции

Коментар

Working...
                                X