IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Груев, очаквам пакета да е по-ниско, да не кажа доста по-ниско, от текущата цена. Не се ангажирам с точна цена. И се надявам тогава да се закача. А не ми се иска да отварям репо за тази позиция при евентуална покупка, защото я водя към инвестиционни, а не за спекула позиции. Вътрешно разделение един вид.
    Също така може след време да вляза и на по-висока цена, ако така преценя.
    Тук имам едни 15тина % изкарани, без да смятам дивидента.
    А и се оглеждам за алтернативи. Все си мисля някой около Коледа ще разпродаде нещо.

Коментар

• Груйче, последно на колко мислиш, че ще е търговото..

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
        Аз да си кажа, че по няква класация, от днес нататък се водя хейтър. Ама пак съм си фен.
        Защо продаде? не ти се чака? Имаш алтернатива, която ще донесе повече? Трябват ти кинтите за нещо спешно? Не разбирам, но благодаря предварително за отговора
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Аз да си кажа, че по няква класация, от днес нататък се водя хейтър. Ама пак съм си фен.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение

Те да сложат регулаторите една достойна неустойка за неспазени поети куриерски ангажименти, пък да видим как прекрасните коефициенти ще се пооправят. В момента тази фирма прави нелоялен дъмпинг на пазара, обещавайки куриерска услуга за един ден, а впоследствие чакаме по 10 дена.

Нищо лично към никого - пожелавам ви успешни печалби!
            нЕма проблем
            тогава ще започне цената на доставката да е ПАЗАРНА
            тоест поръчваш в пиков ден (с доставка в понеделник, който е най-натоварения всяка седмица, защото събира поръчки от събота, неделя и петък)
            и по празници (след 3-4 почивни дни)
            и по Черен петък

Така вътре ще се сложат следните надценки - натовареност, скорост на желана доставка. И пич, може нещо за 3 лв. да ти дойде с цена на доставка 100 лв. Направо ще те намерят в гората, в парка, в солариума, където си. И ще ти го подадат в ръце и дори целувка ще ти ударят

Щом си готов за истинската игра, да действаме!

Коментар

Те да сложат регулаторите една достойна неустойка за неспазени поети куриерски ангажименти, пък да видим как прекрасните коефициенти ще се пооправят. В момента тази фирма прави нелоялен дъмпинг на пазара, обещавайки куриерска услуга за един ден, а впоследствие чакаме по 10 дена.

И да сложи, което не виждам как ще се случи, ще важи занапред - дотогава ще сме продали на франсетата и кой откъде е. Ти гледай лешперко, че колкото повече чета из форума, толкова повече хора обявявят как това им била акция номер 1 в портфейла и т.н., а многото маймуни на клона знаеш какво го правят.

някои хора наистина не знаят каква фирма е Шпидиту и я сравняват с разни гаражни производители на крушки и релета с китайски части. Досега, подчертавам досега, компанията се развива повече от отлично и скоро ще отвее Еконт и в България, като включим и дъшерните, на консолидирана база и с резултатите от чужбина, вече го е отвяла. А без куриери сме за никъде - може да пробвате Български пощи, ако искате

А че имат проблем и не бяха подготвени за този наплив в началото на декември - имат, и то сериозен, което не е добре за имиджа. И определено трябва да работят в тази насока сериозно!
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

Какъв дирижабъл?
                P/E 10
                P/Divident около 20 (или около 4-5% дивидентна) (експектит на база 50% за дивидент по устав)
                ръст на продажбите с 23%
                да ти смятам ли PEG
                П/Е е на база данните за последните 12 месеца до 30 септември 2020 г.
                Айде сложи рекордно четвърто тримесечие на 2020 г. и може P/E да падне под 10

Още ли говориш за балоняк и дирижабъл

Сиренето е горчиво, гроздето също. Това е структуроопределящ отрасъл. Като банките, телекомите. И случайно е на БФБ и случайно е достъпен за трейд и хейт

Имам акции от 18 лв. и съм взел към 10 лв. дивидент, брой го 10 лв. на придобиване, а сега е колко?

Не е препоръка, имам акции

Last edited by melon; 08.12.2020, 14:04. Причина: правописна грешка

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение

Какъв комунизъм човек. Скъсахте се да го бутате тоя дирижабъл на първо место в коментарите
                  Какъв дирижабъл?
                  P/E 10
                  P/Divident около 20 (или около 4-5% дивидентна) (експектит на база 50% за дивидент по устав)
                  ръст на продажбите с 23%
                  да ти смятам ли PEG
                  П/Е е на база данните за последните 12 месеца до 30 септември 2020 г.
                  Айде сложи рекордно четвърто тримесечие на 2020 г. и може P/E да падне под 10

Още ли говориш за балоняк и дирижабъл

Сиренето е горчиво, гроздето също. Това е структуроопределящ отрасъл. Като банките, телекомите. И случайно е на БФБ и случайно е достъпен за трейд и хейт

Имам акции от 18 лв. и съм взел към 10 лв. дивидент, брой го 10 лв. на придобиване, а сега е колко?

Не е препоръка, имам акции
                  Last edited by oslo; 08.12.2020, 13:53.

Коментар

• Каквото и да си говорим, ако нямате акции тук, значи сте хейтъри и т.н. - познато, нали
                    Да си кажа и аз какво ме движи - очакванията за отлично тримесечие, което да избие рибата, търговото от франсетата и най-вече много сериозната подкрепа, която има акцията на нива около 58 кинта, както се видя и днес. Тапата на 60 кинта скоро май ще падне и пътят към 70 през януари остава открит - може и да са празни мечти това, ще видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

Затова черния петък е месец преди коледа, да може магазина да го прати (две седмици) и куриера да го донесе (две седмици). Към до 60 дни е срока за Недоставка, след който можеш да канселираш поръчката.

Крайно време е нахалството като твоето, да се уреди с глоба.

Като искаш за ден запали колата и ходи до склада в Румъния например (пардон пътя е в сняг и е блокиран), за 3 лв. доставка и капризи.. Дай 30 лв. и ще дойде за ден.

Най справедливо е цената на доставката да е ПРоменлива и да зависи от натовареността и желаната скорост. Така може да ти дойде и за 100 лв. Търсене и предлагане нали? Пазарна икономика нали? Или комунизма ни тресе? Уж сме борсови спекуланти но търсене и предлагане, нещо?
                      Какъв комунизъм човек. Скъсахте се да го бутате тоя дирижабъл на първо место в коментарите

Коментар

• Ще си изчакам чинно доставката на документи от София до София (вече 6-ти ден я няма, но пък получавам смс-и, как ей ся идваме), и тогава ще напиша мнението си. Не за друго, ами защото съм афектиран как тия тъпаци пропускат яко ползи и мнението ми няма да е обективно. За сега подкрепям мнението на пъпеша.

Коментар

• Сега, тук пъпешът е прав, макар че като мму напиша нещо от сорта за негова инвестиция, ще докара от девет кладенеца вода, за да кажа, че лешщерко е супер и т.н. Спиди наистина се излагат - ок, имат супер търговски отдел и дават перфектни цени на търговците, което е идеално, но ако продължат да се дънят с доставките за по седмица, ще откажат много хора в бъдеще да ги ползват. Факт е, че са претоварени, ма тогава да напишат, че не могат да правят доставката за ден, а за три дни (да речем) и всичко е точно. Или пък да дават отстъпка в цената на услугата при забава - също е опция.

Очаквам изключително силно тримесечие, но след това не съм убеден, че ще имаме възходяща линия с този сървис. така че да дават франсетата 72+ кинта и да се приключва

Коментар

• Сега, разбирам те, че скачаш, като Матросов да браниш известицията си. Но ... това е фирма, която не държи на поетия си ангажимет.

Коментар

Да, чувам се
                              Спиди, а и всеки друг с претенции да е куриер, трябва да си избере дали да е куриер или разносвач на гащи и маратонки.
                              Поема ангажимент и му плащам за доставка на следващия ден. Ако не успее с доставката - плаща неустойка, примерно за един ден заъснение - куриерската такса, за вторият ден - куриерската такса по 2 и така.... ще се научат да са коректни, да не правят дъмпинг на цените, както и да лъжат хората с времето за доставка. Чакам седми ден пусната пратка от Спиди...
                              аз пък сега си поръчах нещо
                              с ясното съзнание че не знам кога ще дойде и не ми е проблем

Коментар

• Абе дано се въведе глоба - неустойка за неизпълнен куриерски ангажимент! Защото, не ме пращай в Румъния, става въпрос за доставка от фирма във София / ползва само Спиди/ , на която гениите от Спиди явно са дали дъмпингови цени, за да изтласкат конкуренцията, НО СПИДИ НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВАТ АНГАЖИМЕНТА ЗА ДОСТАВКА НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН. А аз съм си платил за това.

Това, което ще научи подобни фирми с претенции да са куриери е законодателно въведена финансова санкция за ненавременна доставка.
                                Така ще видите как ще си оптимизират нещата и ще се научат да са коректни...

Коментар

Working...
                                X