IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• тренд

Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
    А дано да ударим 600 пункта към края на септември
    Ами на там са тръгнали нещата сякаш , но за мен по-важното е да ударим 800 през декември и преди Коледа ...
    Last edited by Dmirkata; 05.09.2014, 23:50. Причина: правопис
    не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• още малко ви остава.............този месец ще е......дакса само да покрие нивото си от 10 000 и мазалото ще почне

Коментар

• А дано да ударим 600 пункта към края на септември

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Хляба от ток ли го правят? Иначе логиката е желязна 25% ръст в цената на тока водят до 100% ръст в цената на хляба.

Е не е при нас го мелят във воденички и го печат на дървени въглища и го карат до вкъщи със конски каруци.......
          Само че защо 100 % нещо си скаран със сметките..... много.....ама много....
          както винаги....
          В момента цената на хляба не е леФче....килограма...
          мама ли го купува ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Другата година ако пипнат тока с поне 25 % хляба ще стане 2 лв.....
            Хляба от ток ли го правят? Иначе логиката е желязна 25% ръст в цената на тока водят до 100% ръст в цената на хляба.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнение
              Ами я си купи лютеница, пълна е с модифицирано нишесте
              Да, забравих консервите, сладкарските изделия и половината от киселите млека...За бирата да не говорим - няма дори и хмел в нея..

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                За първичните продукти нямам претенции - зеленчуци, мляко , месо...По-скоро не мога да знам с какво са пълни, но при колбасите и сирената ужасът е пълен.
                Ами я си купи лютеница, пълна е с модифицирано нишесте

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  Е чак пък до там...
                  В момента имаме възможност да правим съпоставка....
                  Заливат ни картофи ,гъби и ябълки от полша ..
                  чушки от франция ..
                  домати от гърция и турция , краставици от холандия....
                  Розовия домат от Полша няма нищо общо с нашия..... гума ...чушките като самолети...по едно кило....
                  холанския Едем не е като тертер например...
                  За първичните продукти нямам претенции - зеленчуци, мляко , месо...По-скоро не мога да знам с какво са пълни, но при колбасите и сирената ужасът е пълен.

Коментар

При положение че на родните производители не им пука за нас и наливат отровите в рецептите, защо на мен трябва да ми пука за тях?
                    Е чак пък до там...
                    В момента имаме възможност да правим съпоставка....
                    Заливат ни картофи ,гъби и ябълки от полша ..
                    чушки от франция ..
                    домати от гърция и турция , краставици от холандия....
                    Розовия домат от Полша няма нищо общо с нашия..... гума ...чушките като самолети...по едно кило....
                    холанския Едем не е като тертер например...

Коментар

При положение че на родните производители не им пука за нас и наливат отровите в рецептите, защо на мен трябва да ми пука за тях?
                      Така е!

Да не говорим че повечето неща нито по качество, ното по цена могат да се мерят с вноса!!!

Много от българските неща ги купуваме просто по инерция, заради някаква носталгия по старото време, или просто защото не се замисляме!!

Не казвам, че сме некадърни да произведем конкуренти неща!!!! Нищо подобно! Повечето от производството ни е морално остаряло + огромни разходи (загуби) за труд и енергия! Как да се получи конкурентна цена?

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
                        Наистина това е единствения задържащ фактор!

Напук на популистките мераци на някои политици да ограничават вноса... уж че да пазят родното производство!

Дреме ми на ...ара кой го произвежда! Важното е цена и качество! Пък ако искат и ескимосите или хотентотите да го майсторят...

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                          В днешни дни инфлацията в БГ не може да се различава драстично от ЕС, а там няма да допуснат катаклизмите, които те притесняват. Това е така, тъй като сме в борд и отворена икономика. Просто няма как тук един хляб да е 4 лв /2 Евро/, а на 200 км да е 1 Евро при положение, че има свободно движение на стоки.
                          Наистина това е единствения задържащ фактор!

Напук на популистките мераци на някои политици да ограничават вноса... уж че да пазят родното производство!

Дреме ми на ...ара кой го произвежда! Важното е цена и качество! Пък ако искат и ескимосите или хотентотите да го майсторят...

Коментар

В днешни дни инфлацията в БГ не може да се различава драстично от ЕС, а там няма да допуснат катаклизмите, които те притесняват. Това е така, тъй като сме в борд и отворена икономика. Просто няма как тук един хляб да е 4 лв /2 Евро/, а на 200 км да е 1 Евро при положение, че има свободно движение на стоки.
                            Само за протокола....
                            миналата година средната цена на кашкавала беше около 7 лв а сега е около 13 ....
                            същото е за ред стоки.....риба , зеленчуци и т.н...
                            Другата година ако пипнат тока с поне 25 % хляба ще стане 2 лв.....

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
                              Помниш каква е нормалната инфлация в БГ - двуцифрено чиосло (реалната, а не смешните цифри на НСИ)...

Явно нашите управници ще "печатат" пари под формата на заеми... Само след месец официално ще стартират този прицес(с новото НС)...

И сега цените реално не са спрели да растата (въпреки дефлацията на прозводител), а какво ще стане после не ми се мисли...

А за БФБ - не ме радва идеята да купувам неща с едничката надежда да не съм последния глупак по веригата!
                              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Е с това съм абсолютно съгласен!
                                Мисля обаче, че малко преувеличаваме нещата. Според мен няма да има сериозна инфлация, просто още ще се балонизират дълговете и артиите. Въпросът е да излезнем от тях в подходящ момент.
                                Помниш каква е нормалната инфлация в БГ - двуцифрено чиосло (реалната, а не смешните цифри на НСИ)...

Явно нашите управници ще "печатат" пари под формата на заеми... Само след месец официално ще стартират този прицес(с новото НС)...

И сега цените реално не са спрели да растата (въпреки дефлацията на прозводител), а какво ще стане после не ми се мисли...

А за БФБ - не ме радва идеята да купувам неща с едничката надежда да не съм последния глупак по веригата!

Коментар

Working...
                                X