IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    SOFIX
    496,97

0.54%

Нали вчера като гледах на боб ти казах....софикс ще се върне до 500 пункта и после рязко до 480 ....
    Няма нищо ново по маркета ,което да ме кара да преосмисля това мое мнение.....
    боба е смилянски...
    Монти ама ти хич не можеш да послъгваш или блъфираш,недей толкова рязко
    има инвеститори със слаби сърчица, ще им стане лошо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      добре ,че си ти да имам какво да чета ,когато ми се поиска фантастика или небивалици.....
      някой уби маркета ама ти си на Марс..... а батята е на Венера..... и ви се струва че маркета се качва към небесата а той потъва под Земята.....
      Да наричаш чуждото мнение небивалица ... в случай, че не си съгласен с него е :
      - проява на лошо възпитание
      - пропуснати ползи - винаги има какво да научиш
      ......
      Има два случая, които са опасни за индивида (инвеститора) - занижена и завишена самооценка ...
      Проблема е , че се определят трудно ... особено когато правиш собствена оценка.
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Задача с повишена трудност и неподходяща за хора със слаби нерви

Считано от 01.01.2015 г., колко пъти линията на графиката на Софикс е пресякла границата от 500?

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
          монтьо - ръст ръст на софка ,дакса падна
          120 сделки само днес. Нямаме статистика. Св. Валентин прецака пазара
          Не знам кой вятър го довя из тези географски ширини този измислено натрапен светец )))
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

монтьо - ръст ръст на софка ,дакса падна

SOFIX
            496,97

0.54%

Нали вчера като гледах на боб ти казах....софикс ще се върне до 500 пункта и после рязко до 480 ....
            Няма нищо ново по маркета ,което да ме кара да преосмисля това мое мнение.....
            боба е смилянски...

Коментар

• монтьо - ръст ръст на софка ,дакса падна

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo
                Добре казано!!! Абе ще загрее народа но се иска време А за такива като комунягата Монти там няма смисъл просто човека е заблуден червен трол
                И конуняга и Трол ще бъда ,ако щеш и червен дявол ще стане ако от това ти стане по леко като губиш пари на борсата или като твойте малоумни гробари правят щуротии в управлението.....
                Борсата се качва само при комунистите и царистите.....

Царисти вече няма така че потъването ви е определено от съдбата....

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Много просто. Четвърто тримесечие обхваща периода октомври декември 2014. За по нагледно ще вземем ноемви за средна стойност. Нека видим какво отразяват данните през ноември и какво се е променило.
                  Спрени еврофондове - сега са пуснати.
                  Скъп петрол - падна значително.
                  Скъпо евро - доста поевтиня.
                  Фалит на КТБ - проблема е разрешен.
                  Политическа криза и липса на правителство. Видимо и ток несигурността е намаляла доста.
                  Международна излолация на България - Очеизвадно западният свят с който е 70 процента от стокооборота ни отново ни приема като нормална държава.
                  По-високи лихви - продължават да падат.
                  Масов страх и психоза в населението - бавно и мъчително отшумява.
                  В общи линии имаме навсякъде положитени промени. Трябва да се отбележи, че икономиката е инерционна система и обикновенно реагира със закъснение. Примерно 6-9 месеца, като крайният ефект започва да се изчерпва около 18 тият. Сега извади 9 месеца от ноември и виж кои събития отиграва статситиката за БВП. Това е ояснението ми за цифрите. Тъй като всички горепосочени неща започнаха да се променят през ноември-декември, то е логично да им дадем един срок от 6-9 месеца и да започнем да ги виждаме в статистиката. После около 2 месеца между отчетният период и публикацията и готово. Затова твърдях, че ускоряването ще започне втората половина на годината. Българската борса реагира със закъснение на събитията и тук да не се търгува по очаквания е разумно. Може би това е причината българските спекуланти масово да се провалят на западните борси и да си губят парите. Там не е добре да се движиш шест месеца след събитията. Аз съм си задавал и друг въпрос. В случай, че някой не види възходящата промяна, то той би ли вудял низходящото обръщане? Да изтървеш промяната към растеж не е фатално, но към спад би било. Продължавам да мисля, че различията ни идват от времевият хоризонт. Спомням си как ми се подиграваше, на теориите, че петрола ще пада. Те и за златото ми се подиграваха, а когато твърдях на приятелите ми, че руската икономика ще се срути бяха склонни да ме бият. Опита сочи, че нещата се случват около година след като започна да говоря в тази посока. В преобладаващата част съм прав, но понякога бъркам. Обичам да търся масови заблуди и да заставам срещу тях, но винаги има малка вероятност да съм се излъгал. Имам познати, които бъркат на 100 процента. Те са много надеждни. Като гледам назад познавам в около 80 процента от случаите, което е наистина кофти. Гаранция никаква.
                  В цялата схема дори не съм описвал куонтитив ийзинга на ЕЦБ.
                  добре ,че си ти да имам какво да чета ,когато ми се поиска фантастика или небивалици.....
                  някой уби маркета ама ти си на Марс..... а батята е на Венера..... и ви се струва че маркета се качва към небесата а той потъва под Земята.....

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    Много просто. Четвърто тримесечие обхваща периода октомври декември 2014. За по нагледно ще вземем ноемви за средна стойност. Нека видим какво отразяват данните през ноември и какво се е променило.
                    Спрени еврофондове - сега са пуснати.
                    Скъп петрол - падна значително.
                    Скъпо евро - доста поевтиня.
                    Фалит на КТБ - проблема е разрешен.
                    Политическа криза и липса на правителство. Видимо и ток несигурността е намаляла доста.
                    Международна излолация на България - Очеизвадно западният свят с който е 70 процента от стокооборота ни отново ни приема като нормална държава.
                    По-високи лихви - продължават да падат.
                    Масов страх и психоза в населението - бавно и мъчително отшумява.
                    В общи линии имаме навсякъде положитени промени. Трябва да се отбележи, че икономиката е инерционна система и обикновенно реагира със закъснение. Примерно 6-9 месеца, като крайният ефект започва да се изчерпва около 18 тият. Сега извади 9 месеца от ноември и виж кои събития отиграва статситиката за БВП. Това е ояснението ми за цифрите. Тъй като всички горепосочени неща започнаха да се променят през ноември-декември, то е логично да им дадем един срок от 6-9 месеца и да започнем да ги виждаме в статистиката. После около 2 месеца между отчетният период и публикацията и готово. Затова твърдях, че ускоряването ще започне втората половина на годината. Българската борса реагира със закъснение на събитията и тук да не се търгува по очаквания е разумно. Може би това е причината българските спекуланти масово да се провалят на западните борси и да си губят парите. Там не е добре да се движиш шест месеца след събитията. Аз съм си задавал и друг въпрос. В случай, че някой не види възходящата промяна, то той би ли вудял низходящото обръщане? Да изтървеш промяната към растеж не е фатално, но към спад би било. Продължавам да мисля, че различията ни идват от времевият хоризонт. Спомням си как ми се подиграваше, на теориите, че петрола ще пада. Те и за златото ми се подиграваха, а когато твърдях на приятелите ми, че руската икономика ще се срути бяха склонни да ме бият. Опита сочи, че нещата се случват около година след като започна да говоря в тази посока. В преобладаващата част съм прав, но понякога бъркам. Обичам да търся масови заблуди и да заставам срещу тях, но винаги има малка вероятност да съм се излъгал. Имам познати, които бъркат на 100 процента. Те са много надеждни. Като гледам назад познавам в около 80 процента от случаите, което е наистина кофти. Гаранция никаква.
                    В цялата схема дори не съм описвал куонтитив ийзинга на ЕЦБ.
                    Евала за търпението да обясняваш очевидни неща по толкова пъти

Коментар

• това не го разбрах

тъпото е че да чакаш на бефебету кросове може и да брадясаш. хващай дау мау бау и еврото и ги почвай
                      Last edited by the architect; 13.02.2015, 14:04.

Коментар

като видиш тестване на крос и бягай като дявол от тамян
                        Добре за връх, но сигурно е в сила и обратното в чарта - като тестваш крос от дъно не трябва ли да бягаш като недявол към тамян ? )))
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• а това списиално за монтьо
                          Attached Files

Коментар

• ето и ссбето
                            Attached Files

Коментар

• като видиш тестване на крос и бягай като дявол от тамян

Коментар

• ето виж например до къде стигна зрънчо и после запада - крос от 2011 на 60 стишки .
                                Attached Files

Коментар

Working...
                                X