If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тука докато не се разберат за пенсионните и то окончателно , нещата са за приземяване , колкото и желание да има , то не става само с желание , каквото наредят шефовете
Тука докато не се разберат за пенсионните и то окончателно , нещата са за приземяване , колкото и желание да има , то не става само с желание , каквото наредят шефовете
Зле е колеги нашта борсичка, гледайте и DAX-a и щатските индекси хвръкнаха по 15-20% за последните 6 месеца.
Някой ще каже - Украйна натиска, Гърция с очаквания фалит - натиска. Е да де ама те натискат за всички, не само у нас.
Эгон фон Грейрц: ФРС – банкрот, в США разворачивается экономический коллапс, глобальная финансовая система умирает..
Человек, предсказавший крах евро к швейцарскому франку, делает новый неутешительный прогноз: время вышло..
Много просто. Четвърто тримесечие обхваща периода октомври декември 2014. За по нагледно ще вземем ноемви за средна стойност. Нека видим какво отразяват данните през ноември и какво се е променило.
Спрени еврофондове - сега са пуснати.
Скъп петрол - падна значително.
Скъпо евро - доста поевтиня.
Фалит на КТБ - проблема е разрешен.
Политическа криза и липса на правителство. Видимо и ток несигурността е намаляла доста.
Международна излолация на България - Очеизвадно западният свят с който е 70 процента от стокооборота ни отново ни приема като нормална държава.
По-високи лихви - продължават да падат.
Масов страх и психоза в населението - бавно и мъчително отшумява.
В общи линии имаме навсякъде положитени промени. Трябва да се отбележи, че икономиката е инерционна система и обикновенно реагира със закъснение. Примерно 6-9 месеца, като крайният ефект започва да се изчерпва около 18 тият. Сега извади 9 месеца от ноември и виж кои събития отиграва статситиката за БВП. Това е ояснението ми за цифрите. Тъй като всички горепосочени неща започнаха да се променят през ноември-декември, то е логично да им дадем един срок от 6-9 месеца и да започнем да ги виждаме в статистиката. После около 2 месеца между отчетният период и публикацията и готово. Затова твърдях, че ускоряването ще започне втората половина на годината. Българската борса реагира със закъснение на събитията и тук да не се търгува по очаквания е разумно. Може би това е причината българските спекуланти масово да се провалят на западните борси и да си губят парите. Там не е добре да се движиш шест месеца след събитията. Аз съм си задавал и друг въпрос. В случай, че някой не види възходящата промяна, то той би ли вудял низходящото обръщане? Да изтървеш промяната към растеж не е фатално, но към спад би било. Продължавам да мисля, че различията ни идват от времевият хоризонт. Спомням си как ми се подиграваше, на теориите, че петрола ще пада. Те и за златото ми се подиграваха, а когато твърдях на приятелите ми, че руската икономика ще се срути бяха склонни да ме бият. Опита сочи, че нещата се случват около година след като започна да говоря в тази посока. В преобладаващата част съм прав, но понякога бъркам. Обичам да търся масови заблуди и да заставам срещу тях, но винаги има малка вероятност да съм се излъгал. Имам познати, които бъркат на 100 процента. Те са много надеждни. Като гледам назад познавам в около 80 процента от случаите, което е наистина кофти. Гаранция никаква.
В цялата схема дори не съм описвал куонтитив ийзинга на ЕЦБ.
какво я касае мисирката всичко това което си написал???
набила е целия си кеш в петрол и самата тя не вижда светлина в тунела ................ как очакваш да вземе рационално решение след една обективна оценка като е "петролно" обременена???
Умни ,прости като няма пари така се получава,макар че с този нов заем ще вържат
гащеризона за 2-3г.
Това не е така. Колко държави като нямат пари си съсипват фондовият пазар Не е ли по-добре да се качат държавни дружества на борсата? Всички знаем как се отрази на пазара пускането на акции на БТК 2005 г.
Зле е колеги нашта борсичка, гледайте и DAX-a и щатските индекси хвръкнаха по 15-20% за последните 6 месеца.
Някой ще каже - Украйна натиска, Гърция с очаквания фалит - натиска. Е да де ама те натискат за всички, не само у нас.
Ако имахме по-умни политици БФБ нямаше да е на това дередже
Коментар