If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
за дау мошаците ли говориш . ами днеска пак ще има песимистичен петък за тях тест на атомката на 30 мин сега се правят на велики вечерта ще ги смачкам . ако питаш за това
За това беше архитекте, правилно ме разбра.
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Kъде го многоД-овия да обясни защо вместо да се ускоряваме се забавяме..?
Много просто. Четвърто тримесечие обхваща периода октомври декември 2014. За по нагледно ще вземем ноемви за средна стойност. Нека видим какво отразяват данните през ноември и какво се е променило.
Спрени еврофондове - сега са пуснати.
Скъп петрол - падна значително.
Скъпо евро - доста поевтиня.
Фалит на КТБ - проблема е разрешен.
Политическа криза и липса на правителство. Видимо и ток несигурността е намаляла доста.
Международна излолация на България - Очеизвадно западният свят с който е 70 процента от стокооборота ни отново ни приема като нормална държава.
По-високи лихви - продължават да падат.
Масов страх и психоза в населението - бавно и мъчително отшумява.
В общи линии имаме навсякъде положитени промени. Трябва да се отбележи, че икономиката е инерционна система и обикновенно реагира със закъснение. Примерно 6-9 месеца, като крайният ефект започва да се изчерпва около 18 тият. Сега извади 9 месеца от ноември и виж кои събития отиграва статситиката за БВП. Това е ояснението ми за цифрите. Тъй като всички горепосочени неща започнаха да се променят през ноември-декември, то е логично да им дадем един срок от 6-9 месеца и да започнем да ги виждаме в статистиката. После около 2 месеца между отчетният период и публикацията и готово. Затова твърдях, че ускоряването ще започне втората половина на годината. Българската борса реагира със закъснение на събитията и тук да не се търгува по очаквания е разумно. Може би това е причината българските спекуланти масово да се провалят на западните борси и да си губят парите. Там не е добре да се движиш шест месеца след събитията. Аз съм си задавал и друг въпрос. В случай, че някой не види възходящата промяна, то той би ли вудял низходящото обръщане? Да изтървеш промяната към растеж не е фатално, но към спад би било. Продължавам да мисля, че различията ни идват от времевият хоризонт. Спомням си как ми се подиграваше, на теориите, че петрола ще пада. Те и за златото ми се подиграваха, а когато твърдях на приятелите ми, че руската икономика ще се срути бяха склонни да ме бият. Опита сочи, че нещата се случват около година след като започна да говоря в тази посока. В преобладаващата част съм прав, но понякога бъркам. Обичам да търся масови заблуди и да заставам срещу тях, но винаги има малка вероятност да съм се излъгал. Имам познати, които бъркат на 100 процента. Те са много надеждни. Като гледам назад познавам в около 80 процента от случаите, което е наистина кофти. Гаранция никаква.
В цялата схема дори не съм описвал куонтитив ийзинга на ЕЦБ.
за дау мошаците ли говориш . ами днеска пак ще има песимистичен петък за тях тест на атомката на 30 мин сега се правят на велики вечерта ще ги смачкам . ако питаш за това
Тази сергия определено не си заслужава, риска който поема човек многократно превъзхожда евентуалния профит.
Дори и да я приватизират накрая, е и ...пак няма какво да купиш, освен атера ( пу пу да я ликвидират скоро) има само 3-4 други които с доста условности могат да се нарекат прилични ( ала са надути като пуяци), всичко друго си е или откровен боклук или точено, т.е. пак боклук.
Даже и на Софка 250 повече от 10-15% от парите си не бих сложил тук.
Успех на теленцата.
Тук е - дебне на замушка както се казва
Сега ще ти обясни как да прочетеш данните парвилно
Тази сергия определено не си заслужава, риска който поема човек многократно превъзхожда евентуалния профит.
Дори и да я приватизират накрая, е и ...пак няма какво да купиш, освен атера ( пу пу да я ликвидират скоро) има само 3-4 други които с доста условности могат да се нарекат прилични ( ала са надути като пуяци), всичко друго си е или откровен боклук или точено, т.е. пак боклук.
Даже и на Софка 250 повече от 10-15% от парите си не бих сложил тук.
Успех на теленцата.
Те тия експресни оценки на НСИ са малко като хвърлянето на боб...ще видим ревизията
Съвсем логично е кю4 2014-та да има забавяне. Тогава се разгърна ефекта КТБ, още не бяха платени депозитите.. Отделно горива и евро спаднаха осезателно едва в края на годината.. докато си проявят ефекта иска време. Вярвам че кю1 на 2015-та ще видим началото на ускоряване
Коментар