Първоначално изпратено от Pivoley
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеКакто винаги крайни мнения ... а истината е по средата.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе виждам да съм казал нито една цифра която да не идва от БНБ. Не знам какви конспирации ти се въртят в главата.
Не знам как 200 милиона дупка на 250 милиона капитализация не е стрескяща. За банката като действаща предприятие и за вложителите може да не е стрескаща, но за акционерите ако това не е стряскащо не знам какво е.
Към 30.06.2016г. собственият капитал на ПИБ е 843 млн.лв. Т.е., пазарната капитализация е 600 млн.лв. по-ниска от СК. Това е точно сборът е от 400 млн.лв. неначислени провизии и още 200 млн. капиталов недостиг.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от s3 Разгледай мнениеЕ какво като има капиталов недостиг?
Това е удобна причина да се набере допълнителен капитал с една нова емисия акции..
двете лица обичат да набират нови акции при двуцифрена цена, не при мижави 2 лева"the trend is your friend until the end..."
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеТо и към момента в цената на ПИБ е калкулиран "капиталов недостиг". Въпросът е в какъв размер. Т.е., общо взето нищо неочаквано за акционерите.
Това е удобна причина да се набере допълнителен капитал с една нова емисия акции. Така хем ще се набере капитал от пазара, хем ще се укрепи акцията. Дано скоро да направят нова емисия.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение10 стотинки надолу на откриващия аукцион за мижави 2000+ бройки...не са станали рано продавачите
ПИБ-а ще е още по силна след тия тестове. Сега поне всичко е на масата и тия 206 млн. са съвсеееем преодолима сумичка за възможностите й.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнениеНай-вероятно ще се появят треперещи ръчички с не повече от 15-20000 акции, които няма да повлияят на пазара, въпроса е че мераклиите ще свалят офертите и няма да има голям потенциал за обемни сделки.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеСъмнява ме.. Твърде много станахте мераклиите!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнениеДали ще има яки разпродажби тука?...бих купил на -30% от цената в петък!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе виждам да съм казал нито една цифра която да не идва от БНБ. Не знам какви конспирации ти се въртят в главата.
Не знам как 200 милиона дупка на 250 милиона капитализация не е стрескяща. За банката като действаща предприятие и за вложителите може да не е стрескаща, но за акционерите ако това не е стряскащо не знам какво е.
Друг е въпроса ако ти искаш да представиш нещата в черни краски, защото по някаква си причина имаш зъб на ПИБ, а и на БФБ като цяло
Коментар
�
Коментар