IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
    А ти откъде си сигурен, че в тези 250 млн.лв. пазарна капитализация не е калкулилан и "капиталов недостиг" от 206 млн.лв.?
    Към 30.06.2016г. собственият капитал на ПИБ е 843 млн.лв. Т.е., пазарната капитализация е 600 млн.лв. по-ниска от СК. Това е точно сборът е от 400 млн.лв. неначислени провизии и още 200 млн. капиталов недостиг.
    След AQR те реално собствения капитал се оказа че не е толкова, а доста по-малък.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
      Както винаги крайни мнения ... а истината е по средата.
      И цената днес ще е в средата като гледам, ако не и нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Не виждам да съм казал нито една цифра която да не идва от БНБ. Не знам какви конспирации ти се въртят в главата.

Не знам как 200 милиона дупка на 250 милиона капитализация не е стрескяща. За банката като действаща предприятие и за вложителите може да не е стрескаща, но за акционерите ако това не е стряскащо не знам какво е.
        А ти откъде си сигурен, че в тези 250 млн.лв. пазарна капитализация не е калкулилан и "капиталов недостиг" от 206 млн.лв.?
        Към 30.06.2016г. собственият капитал на ПИБ е 843 млн.лв. Т.е., пазарната капитализация е 600 млн.лв. по-ниска от СК. Това е точно сборът е от 400 млн.лв. неначислени провизии и още 200 млн. капиталов недостиг.

Коментар

• Първоначално изпратено от s3 Разгледай мнение
          Е какво като има капиталов недостиг?
          Това е удобна причина да се набере допълнителен капитал с една нова емисия акции..
          хах
          двете лица обичат да набират нови акции при двуцифрена цена, не при мижави 2 лева
          "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Както винаги крайни мнения ... а истината е по средата.
            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
              То и към момента в цената на ПИБ е калкулиран "капиталов недостиг". Въпросът е в какъв размер. Т.е., общо взето нищо неочаквано за акционерите.
              Е какво като има капиталов недостиг?
              Това е удобна причина да се набере допълнителен капитал с една нова емисия акции. Така хем ще се набере капитал от пазара, хем ще се укрепи акцията. Дано скоро да направят нова емисия.

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
                10 стотинки надолу на откриващия аукцион за мижави 2000+ бройки...не са станали рано продавачите
                Или мераклиите да се прецакат са малко
                ПИБ-а ще е още по силна след тия тестове. Сега поне всичко е на масата и тия 206 млн. са съвсеееем преодолима сумичка за възможностите й.

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
                  Най-вероятно ще се появят треперещи ръчички с не повече от 15-20000 акции, които няма да повлияят на пазара, въпроса е че мераклиите ще свалят офертите и няма да има голям потенциал за обемни сделки.
                  Аз не намирам причина за притеснение от излезлите резултати.. Ако знаеш какви апокалиптични слухове се носеха преди това за банката... Ама нали знаеш че в БГ сме така.. Вуте да е зле

Коментар

• То и към момента в цената на ПИБ е калкулиран "капиталов недостиг". Въпросът е в какъв размер. Т.е., общо взето нищо неочаквано за акционерите.

Коментар

• 10 стотинки надолу на откриващия аукцион за мижави 2000+ бройки...не са станали рано продавачите

Коментар

• Най-вероятно ще се появят треперещи ръчички с не повече от 15-20000 акции, които няма да повлияят на пазара, въпроса е че мераклиите ще свалят офертите и няма да има голям потенциал за обемни сделки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                          Съмнява ме.. Твърде много станахте мераклиите!
                          ...сигурно ще има някой шашнат мераклия продавач...въпроса е дали ще е достатъчно "корав", за да ни задоволи всички и да му останат акцийки ...

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
                            Дали ще има яки разпродажби тука?...бих купил на -30% от цената в петък!
                            Съмнява ме.. Твърде много станахте мераклиите!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Не виждам да съм казал нито една цифра която да не идва от БНБ. Не знам какви конспирации ти се въртят в главата.

Не знам как 200 милиона дупка на 250 милиона капитализация не е стрескяща. За банката като действаща предприятие и за вложителите може да не е стрескаща, но за акционерите ако това не е стряскащо не знам какво е.
                              Тъпо е да сравняваш констатирания нужен капитал с капитализацията на ПИБ. Просто БФБ в сегашния си вид не може да се приеме за ефективен пазар който реално измерва стойността на даден актив. След AQR остатъчния собствен капитал, с отразени корекции и фин. резулат+провизии към Н1 мисля е много по-меродавен показател.
                              Друг е въпроса ако ти искаш да представиш нещата в черни краски, защото по някаква си причина имаш зъб на ПИБ, а и на БФБ като цяло

Коментар

• Дали ще има яки разпродажби тука?...бих купил на -30% от цената в петък!

Коментар

X