If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Менталното или интелектуалното. Има известна разлика. А иначе предстоят хубави неща.
Да, прав си ... вторият термин е по точен, но се опитах да бъда малко по лаконичен ... използвайки термин от Психологията ... а иначе ... наистина предстоят хубави неща
Ами да не отегчавам и аз, но резултатите от т.н. AQR мисля ще премахнат несигурноста, която пречи на покачване на банковите акции, въпреки супер отчетите които излизат. Сега веднага някой/даже се сещам кой/ ще напише, че отчетите и AQR са ала бала, ама тези другари са без значение.
Съгласен съм и очаквам да се случи "нищо особено" - както беше изказал новия CEO на Уникредит преди да излязат резултатите от стрес тестовете ...
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
За кого - за мажо или за малкия човек ? Или и за двете страни ?
Уточнявай се моля ... да не вкараш някого в заблуда
Ами да не отегчавам и аз, но резултатите от т.н. AQR мисля ще премахнат несигурноста, която пречи на покачване на банковите акции, въпреки супер отчетите които излизат. Сега веднага някой/даже се сещам кой/ ще напише, че отчетите и AQR са ала бала, ама тези другари са без значение.
Проблема на нас българите е, че винаги вървим след събитията ...
От 10 г. съм активен участник в този форум (вероятно не личи от броя на мненията ми) и това, което мога да отбележа, че менталното ниво на четящите драстично пада (за жалост не само тук) ... казвам го със съжаление, защото тук следва да бъдат над средното ниво българи. Защо го казвам и какво точно имам предвид ... предстои да разберете
Менталното или интелектуалното. Има известна разлика. А иначе предстоят хубави неща.
Проблема на нас българите е, че винаги вървим след събитията ...
От 10 г. съм активен участник в този форум (вероятно не личи от броя на мненията ми) и това, което мога да отбележа, че менталното ниво на четящите драстично пада (за жалост не само тук) ... казвам го със съжаление, защото тук следва да бъдат над средното ниво българи. Защо го казвам и какво точно имам предвид ... предстои да разберете
Абе хора, научете елементарни термини от корпоративните финанси за да спрете да подвеждате! Увеличение на капитала и капитализиране на печалбата са съвсем различни неща! Не съм чул или чел да заявяват че ще се издават нови акции. Но ако има токова със собствени средства на компанията, това не засяга правата на акционерите... просто ще имат повече картончета за едно и също парче баница
Точно така е ... но съм бил многократно свидетел ... как цената на "картончета" при такива случаи се променя
Абе хора, научете елементарни термини от корпоративните финанси за да спрете да подвеждате! Увеличение на капитала и капитализиране на печалбата са съвсем различни неща! Не съм чул или чел да заявяват че ще се издават нови акции. Но ако има токова със собствени средства на компанията, това не засяга правата на акционерите... просто ще имат повече картончета за едно и също парче баница
ПИБ до скоро беше по европейски надзор ... и както се видя, проблеми нямаше ... но някой хора дълго и методично тук се опитваха/т да прехвърлят проблема от болната глава на здравата
капиталовата адекватност, дори и над законовата, пак може да бъде подобрена с цел подхранване на бъдеще кредитна експанзия, не мислиш ли? и това може да стане чрез капитализиране на междинната печалба още сега.
Да, точно ... подразни ме факта, че се опитват да изкарат бъдещото увеличение на капитала, като "препоръка" в резултат от стрес тестовете ... а всъщност ръцете им бяха вързани в продължение на 2 години след прословутият депозит на МФ.
Коментар