Не съм много запознат , но последният път мисля че държавата напълно върна парите които бе инвестирала в ПИБ. Ако и този път си ги възстанови + вход в ЕРМ като печалба какво правим? Някой хейтър би ли се извинил ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнениеЩо се правите на улави, че не разбирате! Аз съм последния човек, който ще настоява за повече държава в бизнеса, това е принципен въпрос, който разделя лявото от дясното и няма как да ми харесва случилото се....
ОБАЧЕ! Случаят е или-или. Или имаме банка, която ни спъва към ЕРМ-2, или нямаме. И аз, отново като десен човек, съм склонен да приема компромиса с участието на държавата тук. Няма значение какво са можели да направят мажовците, а не са го направили - важното е какво е можела да направи държавата в този момент и какво не? И тя го направи! Какво тук значат някакви си 140 млн., ако те ни отварят вратата към света на богатите и цивилизовани държави!? Като инвеститор на инвеститори ще ви го кажа в прав текст - БРАВО - изключително точна сделка! Инвестициция, която обещава възвъщаемост, само сънувана досега!
1. Държавата е по-слаба в случая от честния бизнесмен - той задава тона ...дори на БХ
2. Акцията си има фенове - едни заложили на акциите, други ...подложили по друг начин
3. Влизането в ЕРМ2 е важно , но правенето на бизнес по правилата е по-важно . Иначе ставаме бананова република.
Когато някой не ги спазва да се изнася към Молдова или Кипър
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнениеЛеле колко наивници има в този форум, не е истина! Юнаци, като ви чета мненията вие май и в дядо Коледа вярвате още.
Оплаквайте си данъците колко искате, фактите са такива: Увеличение на капитала няма как да стане на пазарна/под пазарна, защото Цековците ги бОли фара за ПР напъните на БХ за еврозоната. И понеже ги бОли, те определят цената. Елементарно...
Аз съм доволен от увеличението, защото купих тук на добра цена през Април и полека наближава таргет цената ми за излизане. Ако не бях, сигурно и аз щях да съм кисел.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнениеЩо се правите на улави, че не разбирате! Аз съм последния човек, който ще настоява за повече държава в бизнеса, това е принципен въпрос, който разделя лявото от дясното и няма как да ми харесва случилото се....
ОБАЧЕ! Случаят е или-или. Или имаме банка, която ни спъва към ЕРМ-2, или нямаме. И аз, отново като десен човек, съм склонен да приема компромиса с участието на държавата тук. Няма значение какво са можели да направят мажовците, а не са го направили - важното е какво е можела да направи държавата в този момент и какво не? И тя го направи! Какво тук значат някакви си 140 млн., ако те ни отварят вратата към света на богатите и цивилизовани държави!? Като инвеститор на инвеститори ще ви го кажа в прав текст - БРАВО - изключително точна сделка! Инвестициция, която обещава възвъщаемост, само сънувана досега!
та не ми ревете за една кирлива банчица - ма били малко 140 милки (нека ги кажем 200 милки, щото реално са толкова - "частният" инвеститор ще е толкова частен, колкото аз съм на Брад Пит брат му). Ми като са малко, що ми искате кинти за Българска Коледа или Цеганския Великден - дайте от кинтите, дето сте ги харизали тук и гледайте мача. Липсата на принципна позиция само и единствено за тази банка е фрапираща - и през 2008, и през 2014, и през 2020. ма как пък нито една друга от 20+ банки не стигна до това дередже (е, имаше една, но да не я споменаваме), а само и единствено фибанксъту бре, що все само те?
И за финал, тази цена от 5 кинта е като да деш бакшиш на изнасилвач, че е опънал жена ти, за да не опъне и дъщеря ти - нямам думи!!! И това ми било дясно мислене - егати, Тачър сигурно ще си повърне закуската, ако чуе подобно нещоNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Що се правите на улави, че не разбирате! Аз съм последния човек, който ще настоява за повече държава в бизнеса, това е принципен въпрос, който разделя лявото от дясното и няма как да ми харесва случилото се....
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение
Е според теб кой я определя тази цена? ЕЦБ, КФН, БФС, НАСА или ПИБ?
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
� -
Честита нова КТБ. ПИБ и ББР - за собствениците печалби, за данъкоплатеца загуби
https://www.segabg.com/category-obse...plateca-zagubi
Коментар
� -
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Ще видим как ще го посрещнат в Европа като разберат че пиян се хвали че ги е ебал...Last edited by Crusible; 16.06.2020, 10:40.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
Като не са на зор те ли опредлят емисионната цена ...
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
...да предложат нормален дискаунт под диктовката на този който им налага капитализацията ....не може ли по нормалният на4ин като другите компании ?
Не може по нормалния начин, защото това решение е политическо и то не е за самата банка, а защото искаме да чакаме в чакалня и не мога да разбера това вайкане, сякаш сега прозрявате как се случват нещата последните 30 години!Last edited by Crusible; 16.06.2020, 10:54.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Чакай сега, оценката на активите на ПИБ се наложи, заради мераците НИ за влизане в ЕРМ 2.
На Цеко и компания не им трябва влизането, даже напротив, защото то е съпроводено с повече регулация. М. и М. може и да са се/ги уср*ли, но също така могат да си крепят положението, както беше преди увеличението колкото си искат, защото са любима банка, на който трябва.
Същият този който, обаче, сега напъва за чакалнята и е готов да забърше гъз*вете на посочената от наср*ните цена и да... това е напълно нормално, защото не ПИБ са на зор да се капитализират.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Що приказваш простотии ?!?
Нарочно ли целиш да изнервяш хората ?
Увеличението можеше и най-вече ТРЯБВАШЕ да се направи по нормалния и разпространен в цял свят начин - като се обяви емисионна цена, с приемлив дисконт спрямо пазарната цена !!!
И колкото повече са на зор от Банката, толкова по-голям дисконт трябваше да предложат за да си пласират увеличението.
"Елана агреокредит" преди 2 години направиха увеличение на 1,10 лв. при пазарна цена 1,50 лв. за да мотивират инвеститорите да си вложат парите... а там дори не беше "на зор" работата....
Ако мажовците са убедени, че компнията им е цветя и рози, си осигуряват сами увеличението.... Ако не могат (или не искат), емитират акции на такава цена, на която пазара би ги приел !
Коментар
� -
Чакай сега, оценката на активите на ПИБ се наложи, заради мераците НИ за влизане в ЕРМ 2.
На Цеко и компания не им трябва влизането, даже напротив, защото то е съпроводено с повече регулация. М. и М. може и да са се/ги уср*ли, но също така могат да си крепят положението, както беше преди увеличението колкото си искат, защото са любима банка, на който трябва.
Същият този който, обаче, сега напъва за чакалнята и е готов да забърше гъз*вете на посочената от наср*ните цена и да... това е напълно нормално, защото не ПИБ са на зор да се капитализират.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Van Basten
За ПР напъните на БХ може да ги бОли колкото си иска....
Ама наистина ще са ПЪРВИТЕ в света, ако приемат изискване от банков регулатор с "бОли ме фара"...
Когато са се осрали, изобщо не са те тези които определят цената на "забърсването" !
Last edited by Andi11; 16.06.2020, 09:58.
- 3 Харесвания
Коментар
�
Коментар