Първоначално изпратено от mapadona
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
-
Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнениеима го и момента, че още от памтивека ПИБ си е обект на
нападки.....ооооще като почнеш със срива дето дойде от БГ мама, ....който си го спомня.
ПИБ винаги са били по във фокуса на вниманието за разлика от КТБ
където беше ясно че държавата играеше осн роля. Пиб са по независими, но
ест и техните активи куцат - като почнеш с Ковачки 250млн, Кремиковци (Надин) 300млн, ОЦК 100тина, сега и Ремотекс за красота ..има сиг и още пропускам-т.е. едно 1 млрд заедно с дребни лоши кредити от активите висят де факто което си е доста. въпреки че на фона на 10млрд е ОК според мен
от др страна е важно да се гледа и това че се стараят да са иновативни и обслужването им е добро, което значи че въпроса не опира само до ...дай да превъртиме едни пари на наши хора, а се държат наистина като банка
просто гледна точка. не казвам за или против всеки си решава- акциите са си риск
имам си и ще ще проимам още ако решите
Тези 10 млрд - за собствения капитал ли говориш или за привлечения ресурс ?Last edited by Protokol; 17.10.2014, 19:07.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
има го и момента, че още от памтивека ПИБ си е обект на
нападки.....ооооще като почнеш със срива дето дойде от БГ мама, ....който си го спомня.
ПИБ винаги са били по във фокуса на вниманието за разлика от КТБ
където беше ясно че държавата играеше осн роля. Пиб са по независими, но
ест и техните активи куцат - като почнеш с Ковачки 250млн, Кремиковци (Надин) 300млн, ОЦК 100тина, сега и Ремотекс за красота ..има сиг и още пропускам-т.е. едно 1 млрд заедно с дребни лоши кредити от активите висят де факто което си е доста. въпреки че на фона на 10млрд е ОК според мен
от др страна е важно да се гледа и това че се стараят да са иновативни и обслужването им е добро, което значи че въпроса не опира само до ...дай да превъртиме едни пари на наши хора, а се държат наистина като банка
просто гледна точка. не казвам за или против всеки си решава- акциите са си риск
имам си и ще ще проимам още ако решите
Коментар
-
Точно такава подкрепа получи майката на Уникредит в Италия от ЕЦБ преди месец на лихва от 0.25%. Ето тук можеш да прочетеш повечко http://fakti.bg/mnenia/111385-dvoini...chujdite-banki
Сам можеш да смяташ разликата между 0.25% и 2.2%. И защо чуждите банки като взимат кредити на 0.25% от ЕЦБ не отпускат кредити на толкова ниски лихви.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнениеНе съм казвал, че е просрочвано, а че е удължен срока. Реално 18 месеца са си до края на 2015г., което и казах.
За друго говорих, че нещо не изглежда нормално банка получила помощ да разширява инвестициите си, вместо да събира пари и да погасява текущо подкрепата.
Отделно, 18 месеца си е доста дългосрочна подкрепа за да се нарече ликвидна.
И още нещо, тази ликвидна подкрепа си е чиста помощ, защото бях чел че е дадена срещу лихва от 2.2%, мисля че толкова бях чел. А ПИБ дава лихви на нива около 4.5% за къде по-малки суми от милиард ... Защо на държавата не плаща поне колкото плаща на останалите?
Нещо не е наред в цялата работа.
Лично мнение.
Нека уважаваме фактите, а не празни думи.
Коментар
-
Не съм казвал, че е просрочвано, а че е удължен срока. Реално 18 месеца са си до края на 2015г., което и казах.
За друго говорих, че нещо не изглежда нормално банка получила помощ да разширява инвестициите си, вместо да събира пари и да погасява текущо подкрепата.
Отделно, 18 месеца си е доста дългосрочна подкрепа за да се нарече ликвидна.
И още нещо, тази ликвидна подкрепа си е чиста помощ, защото бях чел че е дадена срещу лихва от 2.2%, мисля че толкова бях чел. А ПИБ дава лихви на нива около 4.5% за къде по-малки суми от милиард ... Защо на държавата не плаща поне колкото плаща на останалите?
Нещо не е наред в цялата работа.
Лично мнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнениеПърво ликвидната подкрепа беше за 5 месеца, после тихомълком се удължи до края на 2015г. Това го казвам по спомен, нека някой да потвърди.
"
С широк спектър от експерти, включително и от ЕЦБ, е обсъдена и банковата паника (която засегна и ПИБ), стана ясно от думите на Порожанов.
„В рамките на предоставената ликвидна подкрепа на банковата система, изискването е да се внесе план за преструктуриране, чийто срок изтича днес. Този план вече е предоставен от банката, която е получила ликвидната подкрепа, и ще го предоставим до края на деня на ЕК. Планът ще бъде разглеждан поне два месеца, след което се очаква да бъде одобрен от комисията. Това е план за преструктуриране, като срокът за връщането на ликвидната подкрепа, съгласно плана, одитиран от БНБ, е 18 месеца".
"Last edited by Ricognito; 17.10.2014, 16:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеВ момента, цената на акцията е на същите нива като юни 2014 г. Дали това е само от политическата обстановка или някой знае повече от нас?
ПИБ с колко е кредитор на Ковачки? Имам притеснения, че май никой не може да ми отговори, освен регулатора, г-н Искров.
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеОт де я измисли тази година и кусур? За няколко месеца е и си е баш ликвидна подкрепа недей така. Пак казвам, така ще си минимизират загубите. Иначе трябва да чакат друг да купи какво купи и да вземат някакви пари колко има. Не е оферта
Коментар
Коментар