IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

EBITDA ако не греша е 16.9 мил лева
    доста повече от годишните вноски по главница
    лихвите ще се качат с 1 мил на година, но ще има и нов бизенс
    няма да има проблеми с изплащането дори и да няма ръст на EBITDA
    кано минимум /ориентировъчно/ се гледа EBITDA да е 1.3 пъти повече от годишните вноски по главници - като преди изчисляването на EBITDA са пристаднати и новите лихви
    Проблема не е дали ще има пари за плащане на главницата !!! (там нещата са ОК)

Реалния проблем е дали ще има пари за дивидент ?!?

Печалба (като резултат на ОПР) ще има, но като паричен поток ще отива за изплащане на кредитите и ще остава по-малко като кеш в компанята, за евентуално разпределение като дивидент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Да, разликата между оперативната и истинската печалба ще окаже влияние, но не толкова голямо. По-скоро заради това, че плащанията по кредитите ще ги турят разход.
      EBITDA ако не греша е 16.9 мил лева
      доста повече от годишните вноски по главница
      лихвите ще се качат с 1 мил на година, но ще има и нов бизенс
      няма да има проблеми с изплащането дори и да няма ръст на EBITDA
      кано минимум /ориентировъчно/ се гледа EBITDA да е 1.3 пъти повече от годишните вноски по главници - като преди изчисляването на EBITDA са пристаднати и новите лихви

Коментар

Да, разликата между оперативната и истинската печалба ще окаже влияние, но не толкова голямо. По-скоро заради това, че плащанията по кредитите ще ги турят разход.
        съвсем си се оплел в незнание
        плащанията по главници не влизат в ОПР

Коментар

Ми да се надяваме: незлочеста.
          Аааа не този вариант не ми допада.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение

Импе. Какво имаш в предвид за Билдингсът. Каква ще бъде неговата участ.
            Ми да се надяваме: незлочеста.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

няколко пъти ти пиша, но сега се сещам, че може да не знаеш какво представляват амортизациите в ОПР
              вземи прочети нещо и тогава да го обсъдим
              става ли?+

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/biznes/compani..._ot_19_apteki/
                Life won't wait for you.

Коментар

Е, то е хубаво да продължат да снасят по 30 стинки, ама няма отде да ги вземат просто. Кредитът няма сам да се изплати.
                  няколко пъти ти пиша, но сега се сещам, че може да не знаеш какво представляват амортизациите в ОПР
                  вземи прочети нещо и тогава да го обсъдим
                  става ли?+

Коментар

• Бизнес се купува. А и тези дружества най-вероятно не притежават аптеките като помещения - те също работят на нашия принцип.

Коментар

Аз мисля по-мъдро - и имотът. Ок, нека е през Билдингсът... ама нему е предвидена мисля друга участ.
                      Импе. Какво имаш в предвид за Билдингсът. Каква ще бъде неговата участ.

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

Аз си мисля, че само бизнеса купуват. На една от срещите преди 1-2 години казаха, че ако купуват аптеки ще е без real estate, а ако има имоти, те най-вероятно ще бъдат през Софарма Билдингс.
                        +11
                        Значи имало и други които помнят !!! ... но и изключения са възможни , макар и да не го намествам ...в цената!

Коментар

Дали аптеките притежават и имотът в който са?
                          Ще питаш на ОСА , сега никой няма да ти каже !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

Аз си мисля, че само бизнеса купуват. На една от срещите преди 1-2 години казаха, че ако купуват аптеки ще е без real estate, а ако има имоти, те най-вероятно ще бъдат през Софарма Билдингс.
                            Аз мисля по-мъдро - и имотът. Ок, нека е през Билдингсът... ама нему е предвидена мисля друга участ.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                              Този ход има все още неизвестни! До сега Д. Димитров говорише само са наемане на площи, без придобиване на н. имущество! Възможно ли е да се купува само бизнеса ?
                              Погледнете го от тази гледна точка!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                                Този ход има все още неизвестни! До сега Д. Димитров говорише само са наемане на площи, без придобиване на н. имущество! Възможно ли е да се купува само бизнеса ?
                                Погледнете го от тази гледна точка!
                                Дали аптеките притежават и имотът в който са?

Коментар

X