IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Прецаканото: по твоята логика аз мога да те попитам: ти изтегли ли преди половин година 10 Б кредит, за да купиш Трейдинги и ако не - защо?

Кой е очаквал толкова голям ръст за толкова кратко време? На какво основание се случи той? Защо мислиш, че акцията няма да върне с 2 кинта, например ако дивидентът падне наполовина и после вече да си расте бавно и с нормален темп? От друга страна защо мислиш, че Жабокът няма тепърва да скочи с 20%? Ами това ще е най-нормалното нещо - на 6 лв РЕАЛНА доходност (тоест дивидентна) 10%. Ако купиш Трейдинги сега, за колко време ще извадиш 10%, ама да ти влязат в джобът, а не само да си ги гледаш на платформата? А ако по Простите Жабоци пак разпределим по левче на акция? Ще остане ли на 3.90?

По същата логика аз мога да те запитам сега - що не продадеш Трейдинги, та да си купиш Жаби?
    Last edited by Императорът; 16.03.2017, 20:46.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Този ход има все още неизвестни! До сега Д. Димитров говорише само са наемане на площи, без придобиване на н. имущество! Възможно ли е да се купува само бизнеса ?
      Погледнете го от тази гледна точка!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

при изплащането на кредитите слагай и амортизациите в сметките, т.е. смятай през EBITDA
        относно дивидента - нищо не се знае, не бързай да пророкуваш мрачни сценарии
        Е, то е хубаво да продължат да снасят по 30 стинки, ама няма отде да ги вземат просто. Кредитът няма сам да се изплати.

Коментар

• Импе, с жабата ти е много объркана стратегията. Ако беше я прехвърлил в трейдинга овреме, сега колко дивидента щеше да си й взел !?!?! май правят над 5 жабешки дивидента. За 5 месеца нале !?!? )))) А на 5 и нещо папирата тук седя доволно дълго....Ех ти Импи, импи .... де е Киро на кирия )))))) Ожаби се в блатото при жабата и няма сега изваждане!!!! Стегни се малко. Дуче не се става при жабата !!!!))))
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Не бе, мамка му. Аз казах напримерно тогава. Да не мислиш, че ще продам, докато не спрете да го помпите Трейдингът кат` тако`а? Продадох само малко Мишоци днес. Почти неминуемо ще продам туканка, но няма да е повече от 50% от пакетът ми, пък ако ще 10.38 лв да направите акцията. Ного вероятно е около до лятото да стигне връх и да върне, или да стане по-статична, защото неминуемо ще бъде намален дивидентът, а процентната доходност при тая висока цена ще спадне зловещо. Форти - ако мислиш, че смятам погрешно - не претендирам за абсолютна точност - коригирай ме.

Жабата не я мисли. Там реалната доходност е най-високата... щото тука някои от вас стискат като озверели и ще стискат дори да започне обратно движение по най-различни скапани причини и акцията пак да върне на 4.78, защото засега печалбите са само виртуални, освен за който е продал. От друга страна ако пазарът продължи нагоре, защо мислиш, че Жабата ще си дреме на 5 лева при 60 стинки дивидент и съвсем прилична компания, показала стабилност и коректност от 11 години вече на БФБ? Или защо мислиш, че следващата ракета няма да е Атерата да кажем, ако избичи едни 18 стинки дивидент или поне 15 стинки? Или мислите че всички ще се бутат само Трейдинги да купуват и на 9.80? Ясно е само едно - при туй положение туканка няма да реинвестирам. Доналдът като премахне окончателно Обонгокеър, ще се нагувича с Pfizer на 24.80 еврака (дай боже) и ще си свиркам.
            при изплащането на кредитите слагай и амортизациите в сметките, т.е. смятай през EBITDA
            относно дивидента - нищо не се знае, не бързай да пророкуваш мрачни сценарии

Коментар

не си разбрал какво съм написал предния ден
              също така не си разбрал, че това са част от закупуваните аптеки
              а също така - никой все още не знае цената - дали тези 16 мил са всичките за тези аптеки
              не прави неаргументирани изчисления - както преди малко, където беше забравил амортизациите - може те за теб да не съществуват
              Разбрал, че не всичките - затова удвоявам данните на Аферимов. А дали 16 МБ са само за тия аптеки, сам ти не знаеш и си го признаваш. Както казах - ако аз смятам грешно, сметни ти правилно да хейтваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Импи да не продаде вече!?!?! Оня ден се канеше да пускаш оферти по 8.22!?!? Я виж какво става при жабата - седи опулена и не помръдва, вари се на бавен огън, нищо не усеща !!))))))))))
                Не бе, мамка му. Аз казах напримерно тогава. Да не мислиш, че ще продам, докато не спрете да го помпите Трейдингът кат` тако`а? Продадох само малко Мишоци днес. Почти неминуемо ще продам туканка, но няма да е повече от 50% от пакетът ми, пък ако ще 10.38 лв да направите акцията. Ного вероятно е около до лятото да стигне връх и да върне, или да стане по-статична, защото неминуемо ще бъде намален дивидентът, а процентната доходност при тая висока цена ще спадне зловещо. Форти - ако мислиш, че смятам погрешно - не претендирам за абсолютна точност - коригирай ме.

Жабата не я мисли. Там реалната доходност е най-високата... щото тука някои от вас стискат като озверели и ще стискат дори да започне обратно движение по най-различни скапани причини и акцията пак да върне на 4.78, защото засега печалбите са само виртуални, освен за който е продал. От друга страна ако пазарът продължи нагоре, защо мислиш, че Жабата ще си дреме на 5 лева при 60 стинки дивидент и съвсем прилична компания, показала стабилност и коректност от 11 години вече на БФБ? Или защо мислиш, че следващата ракета няма да е Атерата да кажем, ако избичи едни 18 стинки дивидент или поне 15 стинки? Или мислите че всички ще се бутат само Трейдинги да купуват и на 9.80? Ясно е само едно - при туй положение туканка няма да реинвестирам. Доналдът като премахне окончателно Обонгокеър, ще се нагувича с Pfizer на 24.80 еврака (дай боже) и ще си свиркам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Импиратора
                  инвестицията ще се избива десетина години.
                  Импи, ами при p/e 10, за колко години "избиваш" p-то, чрез е-то !?!?!)))))))
                  Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Тоест казваш, че Аферимов е изброил под формата на дружества само половината... защото изброените нямат печалба и 800 Б. Ако ти си прав и на тия 50-55 КБ печалбата е около 1.6-1.8 КБ, инвестицията ще се избива десетина години.
                    не си разбрал какво съм написал предния ден
                    също така не си разбрал, че това са част от закупуваните аптеки
                    а също така - никой все още не знае цената - дали тези 16 мил са всичките за тези аптеки
                    не прави неаргументирани изчисления - както преди малко, където беше забравил амортизациите - може те за теб да не съществуват

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

Редактирах си поста по-надолу. Изкачат все повече фирми на тези лица. Не бих се учудил ако една фирма държи по една две аптеки и да има още фирми.
                      тогава в трите фирми са 8-9 аптеки
                      все пак зависи кои точно са-къде се намират
                      може и 7-8, може и 9-10

Коментар

тези 19 аптеки сигурно правят 50-55 мил продажби на година - добре е
                        Тоест казваш, че Аферимов е изброил под формата на дружества само половината... защото изброените нямат печалба и 800 Б. Ако ти си прав и на тия 50-55 КБ печалбата е около 1.6-1.8 КБ, инвестицията ще се избива десетина години.

Коментар

в тези 2 фирми сигурно има 5 или 6 аптеки
                          Редактирах си поста по-надолу. Изкачат все повече фирми на тези лица. Не бих се учудил ако една фирма държи по една две аптеки и да има още фирми.

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
                            От това, което намерих в нета:

Фармастор ООД
                            Данни 2015
                            Активи - 2 728 хил.лв.
                            Приходи - 6 835 хил. лв
                            Нетна пеалба - 235 хил. лв.
                            Управител - ДАНИЕЛА СТАМАТОВА КИШКИНА

Фармастор Инвест ООД
                            Данни 2015
                            Активи - 4 170 хил.лв.
                            Приходи - 11 081 хил. лв
                            Нетна пеалба - 287 хил. лв.
                            Управител - ДАНАИЛ ЕВГЕНИЕВ КИШКИН

Фармастор Плюс ООД
                            Данни 2015
                            Активи - 3 466 хил.лв.
                            Приходи - 9 578 хил. лв
                            Нетна пеалба - 247 хил. лв.
                            Управител - ДАНАИЛ ЕВГЕНИЕВ КИШКИН

Някой, който знае повее по въпроса нека пише. Може да има и още фирми. Не съм ползвал аптеките, все още не съм разгледал локациите.
                            в тези 2 фирми сигурно има 5 или 6 аптеки

Коментар

• Помните ли преди време един игралец неного отдавна (лятото беше) имаше някакви количества и се натискаше да ги маха на 5,60 за да ходел извън бфб !?!?))) Ама че работа, продаде и папирата с обратно на земното ускорение се хвърли към космоса!?!? Ами сега !?!? - ето това се казва да хванеш късата клечка))))))))))))
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Импи да не продаде вече!?!?! Оня ден се канеше да пускаш оферти по 8.22!?!? Я виж какво става при жабата - седи опулена и не помръдва, вари се на бавен огън, нищо не усеща !!))))))))))
                                Не е препоръка... !!!

Коментар

Working...
                                X