IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Мастит значи: "дебел", аз не съм такова. Иначе знаеш ли как ми се ще Новият Жабок да слезе до четири кинта, за да се понагувича с още? Ама кой ще е луд да продаде, бе?
    Аз бих продал... ама нямам

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      Чакай Форти, какво значи мастити инвеститори!?!?!? Дивидентаджии в странни жабешки създания ли имаш предвид. Моля - ако е това - забрави - не е на дневен ред. Жабата не само че няма да расте но ще слиза. "МАститите" инвеститор там - живи да ги оплачеш, жал ми е за тях)))))
      Мастит значи: "дебел", аз не съм такова. Иначе знаеш ли как ми се ще Новият Жабок да слезе до четири кинта, за да се понагувича с още? Ама кой ще е луд да продаде, бе?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        Ще намалявате дивидента ли? Искате да фалирам ли????????????
        Мале-е-е: вярно сега ще ти е кофти зарад твоята концентрация, ама нищо де - то на тия нива и без това не си струва да реинвестираш. Е, нищо де - може да гласуваме по 8 стинки все пак - аре: пък и обещах да ти продам малко от моите акции на достатъчно сосна цена.
        Аз поне цоцам и от други места.

Коментар

• Чакай Форти, какво значи мастити инвеститори!?!?!? Дивидентаджии в странни жабешки създания ли имаш предвид. Моля - ако е това - забрави - не е на дневен ред. Жабата не само че няма да расте но ще слиза. "МАститите" инвеститор там - живи да ги оплачеш, жал ми е за тях)))))
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнение
            Капиталовата печалба от 2,5 лв на акция ми е напълно достатъчна в момента и не бих скърбял за 20 - 30 ст. дивидент. Дори ми е странно, че мастити инвестори се кахърят ще има ли дивидент и ако има колко ще бъде той

Коментар

• Капиталовата печалба от 2,5 лв на акция ми е напълно достатъчна в момента и не бих скърбял за 20 - 30 ст. дивидент. Дори ми е странно, че мастити инвестори се кахърят ще има ли дивидент и ако има колко ще бъде той

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                Ще намалявате дивидента ли? Искате да фалирам ли????????????
                Капиталовата не ти ли е достатъчна...?
                Vanitas vanitatum...

Коментар

• Ще намалявате дивидента ли? Искате да фалирам ли????????????

Коментар

• Именно, именно. И аз не виждам начин да продължат да снасят здраво, но бих оправдал това. Мисля ще има дивидентец, но - намален наполовина може би - това е виждането ми. И аз вярвам в доброто бъдеще на Трейдингът, но ако таковата - ще е идеален момент да поразтоваря част от акциите си, най-малкото с цел по-широка диверсификация в рамките на хапчевият сектор. Според развитието на 2-3 различни фактора ще продам между 1/4 и 1/2 от делът си в. Впрочем чак 1/2 е малко вероятно, трябва ного да ме изкушите с баси цената.

Коментар

• Не може да правиш такава огромна експанзия и да плащаш такъв тлъст дивидент всяка година. Напълно ще ги оправдая, ако замразят изплащането на дивидент за няколко години. Това ще е някакво чудо, ако продължат с изплащането на такива дивиденти. Компания, която визията на мениджмънта е да расте с такива темпове и да прави експанзия в други страни е редно да реинвестира натрупаната печалба. Ако пък някой е разочарован от едно такова решение и си изсипе акциите, с удоволствие бих му ги купил. Това ми е мнението.

Коментар

И аз това се опитвам да обясня. Може сметките ми по-долу да са повърхностни, но кредитите няма как да се изплатят сами, нито да се изплащат само от доходите от новият бизнес - не и при 6-7-годишни срокове на кредитите. Да - разширяването на бизнесът ще увеличи приходите но не толкова рязко, че да се запази същият дивидент. Аз прогнозирам около 50% спад на, знам че на Форти не му се ще - и на мен не ми се ще - но: това са реалностите. Това ми беше мисълта, която изразих преди 2-3 дни - че може би по-дългосрочни облизвации щяха да бъдат по-добър вариант. Е, от наша дивидентаджийска гледна точка, де.
                        Не губи вяра в моята компания!!! Нещата ще вървят напред, не назад!!!!

Коментар

И аз това се опитвам да обясня. Може сметките ми по-долу да са повърхностни, но кредитите няма как да се изплатят сами, нито да се изплащат само от доходите от новият бизнес - не и при 6-7-годишни срокове на кредитите. Да - разширяването на бизнесът ще увеличи приходите но не толкова рязко, че да се запази същият дивидент. Аз прогнозирам около 50% спад на, знам че на Форти не му се ще - и на мен не ми се ще - но: това са реалностите. Това ми беше мисълта, която изразих преди 2-3 дни - че може би по-дългосрочни облизвации щяха да бъдат по-добър вариант. Е, от наша дивидентаджийска гледна точка, де.
                          написах си аргументирано мнението и очакванията

Коментар

• За мен специално като дългосрочен инвеститор в компанията като не смятам да продавам в скоро време, кредитите са ОК. Дори и да има намаляване на дивидент за известен период, смятам че дългосрочно решението е добро. Нека не забравяме че ще бъдат използвани за развитие и експанзия, и евентуално след изплащането на кредитите, компанията ще излезе по-голяма и по-печеливша. Такива са правилата на бизнеса, всеки ден да се развиваш и да мислиш как да бъдеш по-добър от останалите. Ако само стоиш на едно място и не се променяш или "чакаш" нещата да вървят от само себе си си обречен на неуспех и трудности. Дори и да има известен спад на цената на акциите заради намалящия дивидент, за мен няма да е никакъв проблем, дори смятам да си допълня известни бройки на по-ниски нива (ако това се случи разбира се). Успех на всички акционери и хубав ден
                            Мнението ми не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа...

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Проблема не е дали ще има пари за плащане на главницата !!! (там нещата са ОК)

Реалния проблем е дали ще има пари за дивидент ?!?

Печалба (като резултат на ОПР) ще има, но като паричен поток ще отива за изплащане на кредитите и ще остава по-малко като кеш в компанята, за евентуално разпределение като дивидент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Проблема не е дали ще има пари за плащане на главницата !!! (там нещата са ОК)

Реалния проблем е дали ще има пари за дивидент ?!?

Печалба (като резултат на ОПР) ще има, но като паричен поток ще отива за изплащане на кредитите и ще остава по-малко като кеш в компанята, за евентуално разпределение като дивидент.
                                тези сметки можеш да ги приемеш с грубо приравняване на ПП
                                ще има даже и за други инвестиции
                                годишните вноски по главници ще са 5.7 мил лв
                                новите лихви 1 мил лв
                                доста по-малко от EBITDA за 2016г
                                ако се стараеш да инвестирош още и то много, няма да има за дивидент, но това зависи от управлението

Коментар

Working...
                                X