If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мастит значи: "дебел", аз не съм такова. Иначе знаеш ли как ми се ще Новият Жабок да слезе до четири кинта, за да се понагувича с още? Ама кой ще е луд да продаде, бе?
Чакай Форти, какво значи мастити инвеститори!?!?!? Дивидентаджии в странни жабешки създания ли имаш предвид. Моля - ако е това - забрави - не е на дневен ред. Жабата не само че няма да расте но ще слиза. "МАститите" инвеститор там - живи да ги оплачеш, жал ми е за тях)))))
Мастит значи: "дебел", аз не съм такова. Иначе знаеш ли как ми се ще Новият Жабок да слезе до четири кинта, за да се понагувича с още? Ама кой ще е луд да продаде, бе?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Ще намалявате дивидента ли? Искате да фалирам ли????????????
Мале-е-е: вярно сега ще ти е кофти зарад твоята концентрация, ама нищо де - то на тия нива и без това не си струва да реинвестираш. Е, нищо де - може да гласуваме по 8 стинки все пак - аре: пък и обещах да ти продам малко от моите акции на достатъчно сосна цена.
Аз поне цоцам и от други места.
Чакай Форти, какво значи мастити инвеститори!?!?!? Дивидентаджии в странни жабешки създания ли имаш предвид. Моля - ако е това - забрави - не е на дневен ред. Жабата не само че няма да расте но ще слиза. "МАститите" инвеститор там - живи да ги оплачеш, жал ми е за тях)))))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Капиталовата печалба от 2,5 лв на акция ми е напълно достатъчна в момента и не бих скърбял за 20 - 30 ст. дивидент. Дори ми е странно, че мастити инвестори се кахърят ще има ли дивидент и ако има колко ще бъде той
Капиталовата печалба от 2,5 лв на акция ми е напълно достатъчна в момента и не бих скърбял за 20 - 30 ст. дивидент. Дори ми е странно, че мастити инвестори се кахърят ще има ли дивидент и ако има колко ще бъде той
Именно, именно. И аз не виждам начин да продължат да снасят здраво, но бих оправдал това. Мисля ще има дивидентец, но - намален наполовина може би - това е виждането ми. И аз вярвам в доброто бъдеще на Трейдингът, но ако таковата - ще е идеален момент да поразтоваря част от акциите си, най-малкото с цел по-широка диверсификация в рамките на хапчевият сектор. Според развитието на 2-3 различни фактора ще продам между 1/4 и 1/2 от делът си в. Впрочем чак 1/2 е малко вероятно, трябва ного да ме изкушите с баси цената.
Не може да правиш такава огромна експанзия и да плащаш такъв тлъст дивидент всяка година. Напълно ще ги оправдая, ако замразят изплащането на дивидент за няколко години. Това ще е някакво чудо, ако продължат с изплащането на такива дивиденти. Компания, която визията на мениджмънта е да расте с такива темпове и да прави експанзия в други страни е редно да реинвестира натрупаната печалба. Ако пък някой е разочарован от едно такова решение и си изсипе акциите, с удоволствие бих му ги купил. Това ми е мнението.
И аз това се опитвам да обясня. Може сметките ми по-долу да са повърхностни, но кредитите няма как да се изплатят сами, нито да се изплащат само от доходите от новият бизнес - не и при 6-7-годишни срокове на кредитите. Да - разширяването на бизнесът ще увеличи приходите но не толкова рязко, че да се запази същият дивидент. Аз прогнозирам около 50% спад на, знам че на Форти не му се ще - и на мен не ми се ще - но: това са реалностите. Това ми беше мисълта, която изразих преди 2-3 дни - че може би по-дългосрочни облизвации щяха да бъдат по-добър вариант. Е, от наша дивидентаджийска гледна точка, де.
Не губи вяра в моята компания!!! Нещата ще вървят напред, не назад!!!!
И аз това се опитвам да обясня. Може сметките ми по-долу да са повърхностни, но кредитите няма как да се изплатят сами, нито да се изплащат само от доходите от новият бизнес - не и при 6-7-годишни срокове на кредитите. Да - разширяването на бизнесът ще увеличи приходите но не толкова рязко, че да се запази същият дивидент. Аз прогнозирам около 50% спад на, знам че на Форти не му се ще - и на мен не ми се ще - но: това са реалностите. Това ми беше мисълта, която изразих преди 2-3 дни - че може би по-дългосрочни облизвации щяха да бъдат по-добър вариант. Е, от наша дивидентаджийска гледна точка, де.
За мен специално като дългосрочен инвеститор в компанията като не смятам да продавам в скоро време, кредитите са ОК. Дори и да има намаляване на дивидент за известен период, смятам че дългосрочно решението е добро. Нека не забравяме че ще бъдат използвани за развитие и експанзия, и евентуално след изплащането на кредитите, компанията ще излезе по-голяма и по-печеливша. Такива са правилата на бизнеса, всеки ден да се развиваш и да мислиш как да бъдеш по-добър от останалите. Ако само стоиш на едно място и не се променяш или "чакаш" нещата да вървят от само себе си си обречен на неуспех и трудности. Дори и да има известен спад на цената на акциите заради намалящия дивидент, за мен няма да е никакъв проблем, дори смятам да си допълня известни бройки на по-ниски нива (ако това се случи разбира се). Успех на всички акционери и хубав ден
Мнението ми не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа...
Проблема не е дали ще има пари за плащане на главницата !!! (там нещата са ОК)
Реалния проблем е дали ще има пари за дивидент ?!?
Печалба (като резултат на ОПР) ще има, но като паричен поток ще отива за изплащане на кредитите и ще остава по-малко като кеш в компанята, за евентуално разпределение като дивидент.
Проблема не е дали ще има пари за плащане на главницата !!! (там нещата са ОК)
Реалния проблем е дали ще има пари за дивидент ?!?
Печалба (като резултат на ОПР) ще има, но като паричен поток ще отива за изплащане на кредитите и ще остава по-малко като кеш в компанята, за евентуално разпределение като дивидент.
тези сметки можеш да ги приемеш с грубо приравняване на ПП
ще има даже и за други инвестиции
годишните вноски по главници ще са 5.7 мил лв
новите лихви 1 мил лв
доста по-малко от EBITDA за 2016г
ако се стараеш да инвестирош още и то много, няма да има за дивидент, но това зависи от управлението
Коментар