IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 21 март, 18:30 ч. - Онлайн семинар за българските акции - финансови резултати 2016, стратегии и очаквания за БФБ през 2017 г. Безплатен достъп, онлайн регистрация: http://www.elana.net/bg/trading/educ...nars_1466.html

Коментар

• Импе по твоите сметки за оценка могат да докарат близо 4% див.доходност при текущата цена, а ако заложиш темпа на разтеж дали в сърбия или бг през аптеките след няколко години и по 50-60ст може да разпределят

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/kompani...ite_farmastor/

Коментар

• Момчета спрете, че се излагате
          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Все си мисля, че объркваш желанията си (по-точно желанията НИ) с реалността, но ще видим - разбира се, предпочитам ти да си прав - иначе е вярно, че има и финансови активи в компанията.
            Last edited by fortiss; 19.03.2017, 17:15.

Коментар

• Все си мисля, че объркваш желанията си (по-точно желанията НИ) с реалността, но ще видим - разбира се, предпочитам ти да си прав - иначе е вярно, че има и финансови активи в компанията.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Ного ясно, че ще има синергия и че ще носят пари, но ако очакваш тази инвестиция да се самоизплати светкавично, грешиш. За да се запази чистата печалба, от която се разпределя дивидент, тия аптеки трябва да носят по 5 КБ печалба годишно, ако приемем, че - както казваш ти - српската история е мътна и там нещата ще са по-дълго на кантар. Не искаш ли твърде ного?
                Да го напиша пак:
                -През 2016г EBITDA на трейдинга е било 18,872 мил лв. При запазване на печалбата от тази стойност ще махнем данък печалба от 1,53 мил лева и остават 17,342 мил лева.
                -При пълно усвояване на новите кредити, годишната лихва се повишава с 1 млн. лв.
                -При влизане в погасителен план на двата инвестиционни кредита, годишните вноски по главници ще бъдат 5,7 мил. лв.
                -От EBITDA приспадаме ръста на лихвите и главниците, остават 10,642 млн. лева. Можем да приемем, че печалбата ще бъде по-голяма от това число, защото през 2016г е била по-голяма. Така ще има за задължителни резерви, за изплащане на главницата по новите лимити, за изплащане на по-голямата лихва и ще остават за разпределение 10,642 мил лева в дивиденти. Тук не съм много точен защото смесих печалба и EBITDA, но мисля разбрахте.
                -Ще може да се разпредели по 32 ст на акция - пак не е точно.
                Всичко до тук беше с резултатите от 2016г, без да включа печалбата от новите 19 аптеки, която може би е малко под 2 мил на година.

За какви 5 мил лева пишеш по-горе???????????
                Оставам с впечатление, че смяташ амортизацията за разход на фирмата пред годината, т.е. включваш я в паричния поток като разход, което не е вярно.

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение

Новопридобитите аптеки на загуба ли работят, че да очакваш да изядат печалбата? Взимат работещ бизнес​, със сигурност ще има разходи по интегрирането му, но ще има и синергия - все пак купуват се аптеки, не свинеферма. Виж, сръбското начинание ми се струва мъгла. Бая народ се опита да прави нещо там и май никой не успя да се закрепи.
                  Ного ясно, че ще има синергия и че ще носят пари, но ако очакваш тази инвестиция да се самоизплати светкавично, грешиш. За да се запази чистата печалба, от която се разпределя дивидент, тия аптеки трябва да носят по 5 КБ печалба годишно, ако приемем, че - както казваш ти - српската история е мътна и там нещата ще са по-дълго на кантар. Не искаш ли твърде ного?

Коментар

Хубаво, ама още не си мажоритарин. То не може - хем сосен дивидент, хем могъщо разширение на бизнесът.
                    Новопридобитите аптеки на загуба ли работят, че да очакваш да изядат печалбата? Взимат работещ бизнес​, със сигурност ще има разходи по интегрирането му, но ще има и синергия - все пак купуват се аптеки, не свинеферма. Виж, сръбското начинание ми се струва мъгла. Бая народ се опита да прави нещо там и май никой не успя да се закрепи.

Коментар

Хубаво, ама още не си мажоритарин. То не може - хем сосен дивидент, хем могъщо разширение на бизнесът.
                      ще видим
                      Last edited by fortiss; 19.03.2017, 04:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

аз ще си гласувам за моя дивидент
                        остави да реша сам къде и как да си похарча дивидента

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Аз бих продал... ама нямам
                          Ами проимай Това си е хубава, спокойна акция, от която се цоца ненадминато здраво. Дори помня: 2008-а Жабокът бе най-малко спадналата акция като процент и то е логично - никой няма да продаде по 88 стинки акции, носещи 75 стинки дивидент.

Коментар

Мастит значи: "дебел", аз не съм такова. Иначе знаеш ли как ми се ще Новият Жабок да слезе до четири кинта, за да се понагувича с още? Ама кой ще е луд да продаде, бе?
                            това за теб ли беше написано?????????????????????????????

Коментар

• Вие к`во се захванахте с това мастит. Не съм иронизирал или подигравал. Най-чистосърдечно го употребих, като имах предвид: заслужил всеобщо уважение; виден, именит, бележит. Поне тук така пише http://www.onlinerechnik.com/duma/%D...82%D0%B8%D1%82 BTW аз също съм дивидентно насочен, но това че акцията расте ме радва (кой не би го радвала). Имаш право на избор: 10 г. х 0,30 ст. или за 1 г. х 3 лв - кеф ти продаваш, кеф ти не продаваш

Коментар

Мале-е-е: вярно сега ще ти е кофти зарад твоята концентрация, ама нищо де - то на тия нива и без това не си струва да реинвестираш. Е, нищо де - може да гласуваме по 8 стинки все пак - аре: пък и обещах да ти продам малко от моите акции на достатъчно сосна цена.
                                Аз поне цоцам и от други места.
                                аз ще си гласувам за моя дивидент
                                остави да реша сам къде и как да си похарча дивидента

Коментар

Working...
                                X