Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kilimandjaro Разгледай мнениеМоля, разкажете нещо
Близо ли сме до нов възход на акцията
Бях да записвам час на зъболекар и пропускам интересните събития
Коментар
-
Първоначално изпратено от kilimandjaro Разгледай мнениеМоля, разкажете нещо
Близо ли сме до нов възход на акцията
Бях да записвам час на зъболекар и пропускам интересните събитияНе е препоръка за нищо!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fur6ton Разгледай мнение
Не мисля, че сте точно прав по темата. Приходите от продажба на устройства растат с около 25% спрямо първото тримесечие на миналата година. На много дружества приходите се увеличават поради ценовия ефект, но доколкото знам Алтерко не е увеличавало цените на продуктите си, предстои това да стане след два дни. Така че отдавам ефекта изцяло на ръст в обема продадена продукция. Що се отнася до печалбата, прав сте, че е на по-ниски нива спрямо относимото тримесечие миналата година. Обяснението за това обаче е, че увеличението на разходите в две пера - за персонала и за външни услуги. Първото поради изплащането на годишните бонуси за служители (нещо, което миналата година стана през следващите две тримесечия) и второто поради по-високите разходи около листването във Франкфурт. Поне така са обявили от дружеството. Така че смятам, че далеч не изглеждат зле нещата, ще чуем и утре какво ще кажат на онлайн срещата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеМда, ледът се пропуква, уважаеми дами и господа - щом на тези инфлирани цени имат спад на печалбата, какво да си говорим повече. Всяка една производствена компания, щото китайският ребрандировач е точно такава, обяви рекордни не само приходи, но и печалби, тук обаче имаме спад. както казах и преди, успех ще е, ако акцията е над сегашните си нива по Коледа, ама няма лошо, който успял да излезе на високите цени - успел, който купил - да се оправя, предупреждения имаше предостатъчно
- 5 Харесвания
Коментар
-
Мда, ледът се пропуква, уважаеми дами и господа - щом на тези инфлирани цени имат спад на печалбата, какво да си говорим повече. Всяка една производствена компания, щото китайският ребрандировач е точно такава, обяви рекордни не само приходи, но и печалби, тук обаче имаме спад. както казах и преди, успех ще е, ако акцията е над сегашните си нива по Коледа, ама няма лошо, който успял да излезе на високите цени - успел, който купил - да се оправя, предупреждения имаше предостатъчноNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa Разгледай мнениеОколо 23% нет профит марджин. Не е кофтиТ.е. най-добре е в случая този показател да му даваме по-сериозна тежест след годишен отчет.
Гледам ги и тези съотношения, защото сравнително високи стойности от типа на Алтерковите подсказват за "генератори на кеш". Не е случайно, че близо половината от активите на Алтерко си е кеш. - към 30 млн в момента и си расте. Разбира се, все си трябва още кеш за да се развива още по-стабилно и бързо, а и на други големи пазари и т.н.
За сранение по данни от първо тримесечие с различни други браншове
Софарма трейдинг 3% (слабо, но там е донякъде регулиран бранш и търговия с голям оборот)
Телелинк, 4% - спряганото от някои за много добро и дивидентно дружество...само 4%
при Морганика например е 17% (учудващо добро),
При МЦХ е 18%
При Агрия е 18% (при тези огромни сегашни печалби) ,
При Неохим който който сега прави суперпечалби е 24%
При Телематик е 31% (за мен малко изненандващо, защото не го гледах и не участвах в IPOто)
ps. Сирма е 10%, - сравнително слабо за сектора , дори Хес, което е машиностроене, е по-напред с 13%Last edited by precakanoto; 31.05.2022, 09:10.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Алтерко АД-София
Друга нерегулирана информация
30-05-2022 22:52
Алтерко АД публикува консолидиран финансов отчет за първото тримесечие на 2022 г. - Дружеството отчита високи резултати през първото тримесечие на 2022 г. докато инвестира в по-нататъшен бизнес растеж
Прикачени файлове:Съобщение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Днес по-къно ще има. Обявиха това заедно с предстоящата онлайн среща за разисквания по него на Деня на детето
Коментар
-
Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa Разгледай мнениеОколо 23% нет профит марджин. Не е кофти
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеКонсолидиран отчет нямаме още, нали? Или греша?
Любопитно ми е, при какви маржове работи златната хартишка
- 1 like
Коментар
Коментар