Първоначално изпратено от Имхотеп
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Пирамидата ба мен ми е трудно да ти чета глупостите.Пишеш като някой със СОП специални образователни потребности
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение..
Относно лъжите ти за загубата на АЕЦ Козлодуй ,...
АКО продава под 50лв./Мвтч ще е на загуба.
" "ако" мили дечковци е условие, не е нещо съществуващо/твърдяно за в момента.
В живота си често ще срещате неграмотници, неразбиращи значението на думата.трудно е да бъдат избягвани, напористи са.
Но ги използвайте, те най-често захранват всякакви пирамиди и фараониСлед като се набълбукат, ще обвинят жидомасоните. После пак. Разпознават се и по това, че не могат да си правят сметката
"
Last edited by satz; 05.06.2019, 15:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Пирамидата ба мен ми е трудно да ти чета глупостите.Пишеш като някой със СОП специални образователни потребности
Познай от един път. Щото и ти не спря да се надуваш. Като не можеш да четеш, гоу бак ту скуул. Не си ми бил в обувките да знаеш, през какво съм минал, нито ми трябваш да ми „светиш колко си „велик експерт”. Още един надут фукльо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение2019 Брой осигурени лица 3700
2008 Брой осигурени лица над 4700
"дял на разходите за заплати <10% от общите разходи"
сам напиши за кого се отнася,
пък на публиката ще и стане ясно кой е евтиния и от къде е
50-60 лева за МВТЧ от Козлодуй.
600 лева за МВТЧ от ФЕЦ.......
И си нагъл да лъжеш че е обратното ..... ходи се скрии не се излагай
п.п.
Относно лъжите ти за загубата на АЕЦ Козлодуй , като им гледам резултата за Q1 ако нещо не се промени за 2019 ще направят печалба около половин милиард , пък ти си дрънкай как били на загуба:
Печалбата на АЕЦ „Козлодуй“ за първото тримесечие на 2019 г. е достигнала 127,4 млн. лв. За същия период на миналата година чистата печалбата е била 87 млн. лв. Това сочат финансовите резултати на компанията. Първа атомна е и едно от най-печелившите предприятия за цялата изминалата 2018 г. в групата на БЕХ. Печалбата за изминалата година на АЕЦ е 163,5 млн. лв., а основната част от добрия финансов резултат идва от работата на централата на свободния пазар. Именно на него атомната централа почти 80% от произведената електроенергия. Отличната работа на двата ядрени блока, заедно с надграждането на генерацията им на 104% също са допринесли за отличните резултати на АЕЦ-а.
Ето и повече данни от доклада на централата: “АЕЦ Козлодуй” ЕАД приключи първо тримесечие на 2019 г. с подобрени производствени и икономически показатели спрямо съпоставимия период на 2018 г. Най-голям принос за това имат значително по-благоприятното развитие на пазара на електроенергия, което доведе до повишаване на средните пазарни цени, липсата на регистрирани отклонения в планирания режим на работа на ЯЕБ и съответно недопроизводство на електроенергия, както и допълнително произведената електроенергия от блок 6 от работата му на 104 %.
Осъществяването на безопасната експлоатация на ядрените енергийни блокове, изпълнението на инвестиционните проекти за продължаване на срока на експлоатация на ЯЕБ и за повишаване мощността им, беше финансово осигурено със собствени средства.
През първото тримесечие на 2019 г. “АЕЦ Козлодуй” ЕАД произведе електроенергия (бруто) в размер на 4 552 324МWh. Производството е с 8 814 МWh (0,2%) повече в сравнение със същия период на 2018 г.Last edited by markov; 05.06.2019, 14:46.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Я рЕчи, да чуем?
Коментар
-
Счетитата са едни мили регистратори на състояли се факти но...до тук. ...
И после разни неграмотни подскачат, ама вижти колку е ефтинку.
Коментар
-
2019 Брой осигурени лица 3700
2008 Брой осигурени лица над 4700
"дял на разходите за заплати <10% от общите разходи"
сам напиши за кого се отнася,
пък на публиката ще и стане ясно кой е евтиния и от къде е
после има по-сложна задача, има едни дружества на Козлодуя дето са винаги и само на загуба,
направени са за:
А - да осигуряват счети печалбата на "мурзилистическата енергийна гордост" (загубите меткайте там!)
Б - за инвестиране яко на АЕЦ Козлодуй в нови мощности
p.s.
Пролича, че не си разбрал въпроса, но всеки професор е свободен да се излага.Пише ти го човек, дето е коригирал учебници.Last edited by satz; 05.06.2019, 14:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеПрав си за невежеството
Обаче некси не стана ясно,
защо 2002г. АЕЦКозлодуй е бил на печалба при 29лв./Мвтч,
пък днес 2019г. уж се харчи за четири "резервоара" по-малко,уж изплатен, пък при 50лв./Мвтч ще е на загуба
Отговора на въпроса има пряко отношение към темата,вижда се от всеки некъсоглед.
Молим невежи да не пишат.
Ми виж примерно колко е поскъпнала цената на труда от 2002 до 2019 , ще ти помогна приз 2002 средната заплата беше нещо около 260 лева , сега около 1000 лева .......тоест близо 4 пъти.......цената им не се е качила и 2 пъти.
И цената на АЕЦ Козлодуй пак е най - евтина на пазара в България и са на печалба въпреки че регулатора ги натиска за да компенсират скъпия ток от ФЕЦ !!!Last edited by markov; 05.06.2019, 13:14.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеИ още един факт, който обяснява ниската себестойност 2002г.
Социалистическите счетита се кълняха, че последния блок на АЕЦ Козлодуй е струвал малко под 1млр.$.Last edited by Pyramid; 05.06.2019, 13:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Че какъв опонент си ти? Оня ден чу за Фурие, ама не спираш да се излагаш тук.
А и колко неща си изобретил? Като гледам в ония темички то е пълен резил, срам, но от всички тук само ти не го разбираш. Ми знаеш ли как те наричат в оня съюз, на изобретателите?
Коментар
-
Ще ти се да вбиеш клин във веригата опоненти, а? Ама точно Мрежата, в материята, за която се позапенва, всички ни слага в джоба си. А, като по-мъдър, аз пък, прощавам грешките в комуникацията на по-компетентните от мен. Нямам идея, колко неща той е изобретил и въвел повече или по-малко от мен но, ако Мрежов ти говори за ЕЕС, се вслушай. Препоръка е.
А и колко неща си изобретил? Като гледам в ония темички то е пълен резил, срам, но от всички тук само ти не го разбираш. Ми знаеш ли как те наричат в оня съюз, на изобретателите?
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Съотношение приходи/разходи. И себестойност. И отчисления. И още фактът, че не се знае, дали ще бъдат подновявани лицензите до максималното. ...
И се влиза в спирала: Ама трябват ни пари за хранилище - откъде?, дай да построим още блокове, ама вече сме вложили в Белене(като членове на едни други военни съюзи и като добиващи уран).
Само сметни с 6млр.лв.които ще отидат за козлодуйско хранилище, колко нови всякакви генерации можеш да построиш. Та така с атомния ток, бил е хубаво нещо когато мрежите още не са били изградени. В Европа вече 1 милион европци, са независими от централен ток (имат осигурен собствен източник) И това е бъдещето.
Поставили са си цел, да имат милиони генериращи малки единици,
за базов ток ще ползват метан и резерв ВЕЦLast edited by satz; 05.06.2019, 10:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеПрав си за невежеството
Обаче некси не стана ясно,
защо 2002г. АЕЦКозлодуй е бил на печалба при 29лв./Мвтч,
пък днес 2019г. уж се харчи за четири "резервоара" по-малко,уж изплатен, пък при 50лв./Мвтч ще е на загуба
Отговора на въпроса има пряко отношение към темата,вижда се от всеки некъсоглед.
Молим невежи да не пишат.
Коментар
Коментар