Първоначално изпратено от Имхотеп
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Last edited by X_Y; 05.06.2019, 09:49.
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Фончо има два вида невежество едното това без диплома е безопасTно но другото с дипломата може да е опасно....
Обаче некси не стана ясно,
защо 2002г. АЕЦКозлодуй е бил на печалба при 29лв./Мвтч,
пък днес 2019г. уж се харчи за четири "резервоара" по-малко,уж изплатен, пък при 50лв./Мвтч ще е на загуба
Отговора на въпроса има пряко отношение към темата,вижда се от всеки некъсоглед.
Молим невежи да не пишат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
В САЩ направиха така, че и за собствения си апартамент може да купуваш ток от 5-6 дружества - жиците са едни но продавача е различен, даже и в България може вече, но не знам има ли и 5 човека.Last edited by X_Y; 05.06.2019, 09:48.
Коментар
-
Ето тук новина.
https://money.bg/macro/zashto-german...nergetika.html
С което съм съгласен. Всъщност мисля, че най-старите АЕЦ (каквитео в Германия вече няма) и най-старите ТЕЦ трябва да се затварят първо. Въпрос на обществена договорка. Но никакви нови такива!
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Аз може ли да си купя- сутринта от 4,50 до 9.50 искам 4-5 киловата на моят адрес, за следобяда и вечерта ще си помисля
Всъщност в Англия и Австралия се търгува и на половин час. Това зависи от фактор за който едва ли ще се сетиш - компютърната мощ спрямо търгуваните сделки и такива технически неща.
Ти самият може да търгуваш ток на борсата и сам, дори от Германия на пазара в САЩ по интернет, но няма как да е за един апартамент, освен ако нямаш леярна в него. Не се изисква лиценз от Р.Овч. както дадоха на жената на Кадиев с туристическото й образование та натрупа милиони. Трябва обаче да сложиш банкова гаранция. И ако сложиш примерно 1000 долара, може да търгуваш ток за 10,000. Както е и на борсите в Ню Йoрк и Чикаго - на това му се вика "mark-to market"
https://www.investopedia.com/terms/m/marktomarket.aspLast edited by fon; 05.06.2019, 00:05.
Коментар
-
На борсата няма себестойност. Има цена. За кога го искаш този мегават и къде?
Каква е мярката за количество електрическа енергия?
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Що бе, виж какво е готино, киловати, мегавати, зарзавати- ехехееееееееееййййй. Борсата в павликени ряпа да ядеLast edited by markov; 04.06.2019, 23:03.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
На борсата няма себестойност. Има цена. За кога го искаш този мегават и къде?
Коментар
-
Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнениеТова характеристики на мощността ли са?
Колко е себестойността на 1 мегаВат?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнениеПродавам ти примерно 20 мегавата ток, ако щеш и с правоъгълна или триъгълна форма ще ти го доставя, това няма да ми оскъпи много себестойността.
Колко е себестойността на 1 мегаВат?
Коментар
-
Ама ти инженер ли си та знаеш какво би казал истински инженер? Какво доживяхме. Истинските инженери се разбираме с поглед, без думи. Не видя ли как те хванах, че си техникумаджия за нула време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнениеДа, инженерчето ти продава мощност.
Просто определяш и кога точно я искаш тази мощност. Примерно, утре от 7:00 до 9:00 и от 17:00 до 19:00 и така получаваш МВч и се пааариш за цена.
Ако кажеш дай ми утре 20МВч, всеки ще се запита дали не си някой, да му губиш времето там. Първо казваш мощността и после периода. И по тези два параметъра пък на продавача, а щом имаме време може да кажем набързо "динамика" познаваш веднага дали токът идва от АЕЦ. Тъпаците инвестирали в АЕЦ никога не продават ток, какъвто ти трябва като от 7:00 до 9:00 и от 17:00 до 19:00. Та динамиката на АЕЦ в този смисъл е абсолютно дървена и затова нормално токът от АЕЦ се продава най-евтино на пазара.Last edited by X_Y; 05.06.2019, 09:46.
Коментар
-
Ама ти инженер ли си та знаеш какво би казал истински инженер? Какво доживяхме. Истинските инженери се разбираме с поглед, без думи. Не видя ли как те хванах, че си техникумаджия за нула време.Last edited by X_Y; 05.06.2019, 09:47.
Коментар
-
Значи толкова си и инженер. Не си ли учил, че променливият ток има най-различни параметри - напрежение, честота, амплитуда, мощност .... Та в контекста на казаното, говорим за постоянна мощност, тъй като точно тя и само тя ни интересува. Имаме ли постоянна мощност, винаги може да преобразуваме честотата му, напрежението му, амплитудата, да го изправим .... Истинските инженери, често си обясняват с подтекст и се разбират лесно, но ако някой техникуманджия не е разбрал винаги могат да му обяснят. Това са прости работи. Продавам ти примерно 20 мегавата ток, ако щеш и с правоъгълна или триъгълна форма ще ти го доставя, това няма да ми оскъпи много себестойността. Много товари, като двигатели дори изобщо не се интересуват от формата му, а само от мощността.
Коментар
Коментар